MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 8 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

keramczak

Post #1 Ocena: 0

2013-07-07 21:03:06 (12 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Przyklad ze cos zaczyna sie zmieniac tutaj i ludzie niechca juz jesc wyrobow z fabryk chleba.
Szczerze mowiac jakosc pieczywa i bulek,w Polsce,pogarszala sie co roku.Niewiem czy to wina U.E czy pogon za zyskiem ,ale lapalem sie na tym ze chleb w U.K bardziej mi smakowal.Pieczywo a zwlaszcza bulki zaczynaly przypominac wyroby angielskie.Dobre sa w dniu zakupu,na nastepny mozna nimi gwozdzie wbijac albo okna wybijac.
Czy to moze tylko moje odczucia czy tez to zauwazyliscie?

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 07-07-2013 21:03 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-07-07 21:23:06 (12 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

No niestety, Wszędzie pakują wypychacze, żeby bochenek chleba ważył więcej i był bardziej duży.
Czyli walą syf sproszkowaną soje i do tego chemiczne spulchniacze.

Za produkt dumnie udający francuską bagietkę to powinni do więzienia wsadzać ... bleee

Na weembledonie są dwie piekarnie, jedna włoska, druga francuska, pieczywo drogie jak cholera, a wiecie że koło 16-17 to tam już nie ma co wybierać?

Ale pieczywo takie że bajka, nic już do niego nie potrzeba. Nawet szkoda coś dodawać w obawie że się zepsuje tą delicje.

ech, a pamiętam z dzieciństwa takie wspaniałe małe piekarnie.
Zresztą jeszcze kilka lat temu w Katowicach była, nie wiem czy nadal jest, zarąbista piekarnia, robiąca tradycyjny wiejski chleb. Potrafił leżeć cały tydzień, pod koniec mimo że czerstwy smakował tak samo wspaniale.

ech
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

keramczak

Post #3 Ocena: 0

2013-07-07 21:58:28 (12 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

I to jest właśnie prosty test,jeśli pieczywo jest naturalne i uczciwe nie może na drugi lub trzeci dzień służyć do wbijania gwoździ,albo po czterech dniach splesnic.
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ivy___

Post #4 Ocena: 0

2013-07-07 22:02:50 (12 lat temu)

ivy___

Posty: 51

Kobieta

Z nami od: 11-01-2013

Skąd: Huntingdon

samamu piec mozna, to dosc proste jest i w Angli jest duzy wybor maki
Energia podąża za uwagą.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-07-07 22:38:25 (12 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

A ja bym chciał zobaczyć wyniki laboratoryjne, składu mąki do pieczenia chleba :>

Bo coś mi to za ładnie rośnie :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

keramczak

Post #6 Ocena: 0

2013-08-08 11:32:42 (12 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Sprobuje wg tego:
http://www.twojchleb.pl/?przepisy/przepis-podstawowy.html

albo tego przepisu:


[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 08-08-2013 11:35 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

charlotte

Post #7 Ocena: 0

2013-08-12 09:43:13 (12 lat temu)

charlotte

Posty: 6

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 12-08-2013

Skąd: Ipswih

Ja piekę sama chleb:) Nie ma pyszniejszego niż domowy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MariuszRylko

Post #8 Ocena: 0

2013-11-12 12:00:33 (11 lat temu)

MariuszRylko

Posty: 1

Mężczyzna

Z nami od: 12-11-2013

Skąd: London

najlepszy chleb to razowy wyrabiany z mąki żytniej :)
[url=]sport[/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Robertos37

Post #9 Ocena: 0

2013-11-12 13:51:52 (11 lat temu)

Robertos37

Posty: 206

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2012

Skąd: Nottinghamshire

Tak,moja babcia kiedys wypiekala sama chlebus w piecu chlebowym w domku a jak smakowal hmmmmm,teraz mam znajomego,ktory jest wspolwascicielem Piekarni razem z Cukiernia,dodatki jakie dodaja to cala tablica Mendelejewa ,jak mu powiedzialem,ze jest wspolwlasciciel fabryki a nie piekarni-nawet sie nie obrazil,skwitowal krotko,oj Robert przeciez teraz tak wszyscy robia-chcialoby sie powiedziec Komuno Wroc,moze I towaru nie bylo tyle na polkach,lecz przynajmniej pieczywo,wedliny,byly smaczne,odnosnie pieczenia tutaj chleba musze sprobowac :)
jestem „wyznawcą” „tezy”, iż zinstytucjalizowane „żydostwo” i zinstytucjalizowane „watykaństwo” to paluszki tej samej łapki która próbuje prać ludziom mózgi i od wielu tysięcy lat czymi nas niewolnikami̷

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Eddmund

Post #10 Ocena: 0

2013-11-12 16:28:49 (11 lat temu)

Eddmund

Posty: 200

Mężczyzna

Z nami od: 28-09-2010

Skąd: Manchester

Chleb w Anglii przestałem jeść parę lat temu, bo nie mogłem znaleźć nic przyzwoitego, a nie zależy mi tak bardzo żeby piec samemu.

Parę miesięcy temu pobliski supermarket Marks&Spencer został wyremontowany i otworzyli w nim piekarnię. Po raz pierwszy od wielu lat kupiłem świeży chleb, który mi naprawdę smakował. Najbliższy smakowo do zwykłego polskiego chleba jest sourdough pave, ale polecam również rustic baguette. W sklepowej piekarni Sainsburys polecam natomiast świeżą ciabatte. Przypuszczam, że żaden z nich nie jest "zdrowy", ale też nikt się pewnie nimi nie otruje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 8 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,