Str 7 z 66 |
|
---|---|
justin1976 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-23 10:41:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Pięknie littleflower. Ja jeszcze do wyrastania chlebków używam specjalne koszyczki, a potem wyrzucam na rozgrzaną blachę i do pieca. Przez co chlebki mają ładny kształt i fakturę. Cgociaż i tak smak jest ważniejszy od wyglądu...
Ostatnio moim brzdącom upiekłam rogaliki. Uwielbiają na śniadanie dostać rogalik z masłem i do tego kubek gorącego kakao. |
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2012-10-23 11:36:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Postaram sie kupic te koszyczki - gdzie najlepiej ich szukac ?
Rogaliki tez pieczone na zakwasie ? "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
justin1976 | Post #3 Ocena: 0 2012-10-23 13:30:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Akurat ja swoje przywiozłam z Polski, ale możesz je kupić na ebay. Są różnej wielkości i kształtu. Tu masz przykład
www.ebay.co.uk/itm/2x-10-25cm-Oval-Brotform-Banneton-Bread-Proofing-Proving-Basket-FreeP-P-F-750g-/180895631547?pt=UK_HomeGarden_Kitchen_FoodStorage_GL&hash=item2a1e3848bb Tylko jak dajesz do wyrosnięcia chleb na zakwasie, to wyłóż koszyczek ściereczką, bo ciężko potem odchodzi ciasto mimo obsypywania mąką. Chleby drożdżowe wychodzą bez problemu. A rogaliki piekę z ciasta drożdżowego, ale są pyszne.... A ten zapach w domu... |
tomaszzet | Post #4 Ocena: 0 2012-10-28 15:30:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2012-10-28 14:59:43, SandraBOSAK napisał(a): ________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: ![]() Niezbędna, kreatywna energia. CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL. PODSTAWA TO ZDROWIE: ANTYCUKRZYCOWY. ***** 3.TEMAT. http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog P. S. Piekę sobie. REWELACJA... ________________________________________________________________ [ Ostatnio edytowany przez: <i>SandraBOSAK</i> 28-10-2012 15:07 ] Cos mi tu smierdzi ![]() Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
tomekjak | Post #5 Ocena: 0 2013-06-23 18:59:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2011 Skąd: Londyn |
Najlepsze to są chyba własnej roboty.
Gdzie można w Londynie znaleźć zakwas na chleb? Czy robicie bez? |
|
|
osinka17 | Post #6 Ocena: 0 2013-06-30 19:59:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
tomek sam sobie zrob zakwas w domu!! potrzebujesz tylko wode, szklane naczynie, make zytnia!!
za kilka dni bedziesz mogl go uzyc do wypieku chleba! smak, zapach niezastapiony! tutaj masz wyprobowany przepis zakwas powodzenia!! Pozdrawiam
|
grekan | Post #7 Ocena: 0 2013-07-01 00:03:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
Najlepszy chleb jaki do tej pory mozna bylo kupic w Londynie/polskie sklepy/ , to STAROPOLSKI z piekarni Natura, przypomina dawny chleb swojego wypieku, smakowity, moze dlugo lezec, nie plesnieje , jedynie moze podsuszyc sie. Smakowidlo!
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-07-01 00:06:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
gdzieś na croydon można go kupić?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
keramczak | Post #9 Ocena: 0 2013-07-05 23:31:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Niewiem czy tu cos komentowac wystarczy obejrzec.
#MajsterNaStulecie
|
grekan | Post #10 Ocena: 0 2013-07-05 23:49:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
Staropolski mozesz kupic w polskich "Delikatesach" przy targu.
|