MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 52 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 52 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2019-04-03 08:30:18 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-03 08:27:34, lamargo napisał(a):
A ja ostatnio odkrylam suchy zakwas w polskim sklepie i oto efekt. Chlebek byl pyszny!

Obrazek

Piękmy.

Ja wczoraj piekłam nowy chleb i już wygląda bardziej podobnie do Twojego. Suchy zakwas? pierwszy raz z czymś takim sie spotykam :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lamargo

Post #2 Ocena: 0

2019-04-03 08:39:16 (6 lat temu)

lamargo

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Zawsze mialam opory przed pieczeniem chleba bo nie chcialo mi sie bawic z dokarmianiem zakwasu. Tez bylam zdziwiona jak znalazlam w sklepie wersje instant i kupilam jeden na probe, teraz robie chleb co tydzien.

Ten zakwas kupilam

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2019-04-03 08:43:30 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-03 08:39:16, lamargo napisał(a):
Zawsze mialam opory przed pieczeniem chleba bo nie chcialo mi sie bawic z dokarmianiem zakwasu. Tez bylam zdziwiona jak znalazlam w sklepie wersje instant i kupilam jeden na probe, teraz robie chleb co tydzien.

Ten zakwas kupilam

Ja jutro kupuję mąkę i będę właśnie robić swój zakwas.Jak będę kiedyś w polskim sklepie to poszukam z ciekawości co to.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2019-04-03 10:43:21 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Taki wyszedł ten wczoraj pieczony

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lamargo, a mozesz napisać jak pieczesz chleb? Jak długo, w jakiej temperaturze? Chodzi mi o sam proces pieczenia.

Do góry stronyOffline

lamargo

Post #5 Ocena: 0

2019-04-03 13:12:36 (6 lat temu)

lamargo

Kobieta

Jesli o to chodzi to jestem totalnym amatorem, szukam przepisow i eksperymentuje. Ten ze zdjecia jest z tego przepisu jedynie zastapilam wode maslanka. Wyszedl dosyc kwasny wiec nastepnym razem zrobie pol na pol wode z maslanka :) Reszta dokladnie jak w przepisie a... no moze jeszcze maka, uzylam po prostu takiej jaka mialam zwykla pszenna plain flour. :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2019-04-03 13:26:22 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Lubię korzystać z jej przepisów. Ja korzystam na chwilę obecna z tej mąki.
Obrazek

W przepisie Olgi jest 500 g mąki pszennej typ 550 lub 500. Ciekawe jak to ma się do tej angielskiej mąki. Jak to sprawdzić?
Gapię sie na opakowanie mąki co mam w domu ale nic mądrego nie wyczytałam

Ten przepis co wrzuciłaś wypróbuję jak kupię ten zakwas instatnt. Nie wiem ile trzeba by było dodać żywego zakwasu, żeby zachować proporcje.

Do góry stronyOffline

lamargo

Post #7 Ocena: 0

2019-04-03 13:54:53 (6 lat temu)

lamargo

Kobieta

ja zazwyczaj googlam czy ktos madrzejszy juz wymyslil ktora angielska maka jest odpowiednikiem ktorej polskiej. Na opakowaniu angielskiej maki takich oznaczen nie znajdziesz, trzeba wybierac make "na chlopski rozum" i miec nadzieje ze sie uda ;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2019-04-03 14:02:25 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-03 13:54:53, lamargo napisał(a):
ja zazwyczaj googlam czy ktos madrzejszy juz wymyslil ktora angielska maka jest odpowiednikiem ktorej polskiej. Na opakowaniu angielskiej maki takich oznaczen nie znajdziesz, trzeba wybierac make "na chlopski rozum" i miec nadzieje ze sie uda ;)

No własnie szukałam na str Moje Wypieki. Tam sa jakieś odpowiedniki niektórych produktów, ale nie ma dokładnej specyfikacji mąki.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-04-03 14:32:13 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-04-03 14:02:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2019-04-03 13:54:53, lamargo napisał(a):

No własnie szukałam na str Moje Wypieki. Tam sa jakieś odpowiedniki niektórych produktów, ale nie ma dokładnej specyfikacji mąki.

Następnym razem dodaj maki razowej pszennej lub trochę żytniej, będzie bardziej taki jak w tytule wątku.

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #10 Ocena: 0

2019-04-03 16:29:30 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-03 14:32:13, andyopole napisał(a):
Następnym razem dodaj maki razowej pszennej lub trochę żytniej, będzie bardziej taki jak w tytule wątku.

I ziarenek.
Jak jeszcze mi się chciało piec, to czasem dodawałam prażoną cebulę, oliwki lub suszone pomidory.
Może znów zacznę? Może Wielkanoc i nastawienie zakwasu na żurek coś we mnie obudzi?

Do góry stronyOffline

Strona 52 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,