MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 6 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2012-10-19 21:11:03 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Cytat:

2012-10-19 18:38:21, justin1976 napisał(a):
Ja osobiście chleby na zakwasie zaczynałam od tego
www.mojewypieki.com/przepis/ulubiony-chleb-pszenny-na-zakwasie
Wyszedł za pierwszym razem.


wlasnie dojrzalam twoj post i lece dodac maki i wody do mego zaczynu
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

albert35

Post #2 Ocena: 0

2012-10-20 15:54:55 (13 lat temu)

albert35

Posty: 137

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2010

Skąd: ashton-under-lyne

Mozecie powiedzieć gdzie kupić mąke żytnia? Sprawdziłem nasze sklepy ale nie maja , tylko pszenna

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #3 Ocena: 0

2012-10-20 16:53:39 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Ja znalazłam w Morrisonie-nazywa się wholemeel rye flour stoneground lub dark rye flour.Udanych wypieków!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

albert35

Post #4 Ocena: 0

2012-10-20 18:41:09 (13 lat temu)

albert35

Posty: 137

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2010

Skąd: ashton-under-lyne

dziekuje, jutro jade po make*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2012-10-20 18:47:42 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

upieklam , potem wkleje fotki

wysoki nie urosl za to szeroki :-) pewnie wina kwadratowych foremek , w smaku za to dobry a o to chyba najbardziej chodzi
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

donnaa

Post #6 Ocena: 0

2012-10-20 20:09:41 (13 lat temu)

donnaa

Posty: 1

Kobieta

Z nami od: 20-10-2012

Skąd: Manchester

Na wiosnę kupiliśmy sobie w Lidlu automat do chleba coś jak to http://www.mango.pl/kuchnia/pieczenie/mango_bread_maker_maszyna_do_chleba i napalilismy sie, ze bedziemy sobie robic chleb ale pierwsze 2 razy nam nie wyszly i sie poddalismy. Pewnie macie juz wprawę w robieniu chleba samemu. My chyba musimy do tego dojrzec ;P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2012-10-20 21:02:46 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Obrazek

Obrazek


Ja robie bez zadnej maszyny, pieke w normalnym piekarniku , jedynie wyrabiam za pomoca miksera

[ Ostatnio edytowany przez: littleflower 20-10-2012 21:13 ]

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

justin1976

Post #8 Ocena: 0

2012-10-20 21:05:22 (13 lat temu)

justin1976

Posty: 734

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Skąd: Londyn/Croydon

Robię dokładnie tak jak pisze littlefolwer. Wyrabia za mnie robot, a reszta to już tradycyjnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

littleflower

Post #9 Ocena: +1

2012-10-22 20:10:15 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Dzis pieklam chlebek bialy na samym zakwasie, chlebek wyszedl o wiele smaczniejszy niz na zdjeciach i oczywiscie smaczniejszy niz ze sklepu - nawet polskiego.

Moje maluchy wcinaja wlasnie ze smietana i cukrem i twierdza ze mialam wspaniale dziecinstwo - skoro babcia mnie tak pysznie karmila ;-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Syna angielscy znajomi tez sobie po pare kromeczek zjedli i przezyli.

A moj ciemny chlebek pieczony kilka dni temu wciaz swiezy i bardzo smaczny.

Zakwas teraz ladnie mi juz rosnie - tylko zapach sie robi podobny do zepsutego kompotu/wina.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

zuza11

Post #10 Ocena: 0

2012-10-23 07:33:02 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Chcialam pokazać foto moich chlebów,ale gniazdo USB nie łączy i guzik.Byłam zła jak aligator!Dodam tylko,że zostawiam w słoiku 4 lub 5 łyżek ciasta chlebowego.Wkładam do lodówki i mam zaczątek nowego chleba./może stać 2,3 tyg.bez dokarmiania/.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 6 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,