Str 49 z 66 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
zosiasamosia |
Post #1 Ocena: 0 2016-09-30 21:36:17 (9 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2016-09-30 21:04:08, krakn napisał(a):
zgadza się, proszek do pieczenia wodorowęglan sodu, niezbyt współgra z drożdżami.
Ale to jest to co mnie zainteresowało... a potem to co odkryłem dalej.
Czasami nie podają ilości soi, tylko że zawiera soję i tyle.
Ale jak ci wychodzi z "mąki pszennej" śnieżnobiałe ciasto to tej pszenicy tam jest na prawdę niewiele.
Jeśli jest mix, to oczywiste że zawiera różne rodzaje mąk.
Nie ma mąki pszennej z dodatkami innych mąk, może zawierać inne składniki, jak proszek czy witaminy, ale nie inne mąki.
Może widziałeś mix na chleb sojowy? Nie wiem, ale to co napisałeś w poprzednim poście trąci przesadą.
Mąka pszenna to mąka pszenna, nie doszukujmy się czegoś czego nie ma.
|
 
|
 |
|
|
ie2ox4-2b |
Post #2 Ocena: 0 2016-09-30 23:20:41 (9 lat temu) |
 Posty: 909
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Cytat:
2016-09-30 14:48:19, uliness napisał(a):
Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa.
Nie jest to prawdą. Chleb mojego wypieku jedzono dwa tygodnie później w Hiszpanii. Ja jadłem nawet 10-dniowy. Przechowuję w szklanych misach. Do ciasta z którego mam chleba 2.5 kg, leję trochę więcej niż pół szklanki oleju rzepakowego.
|
 
|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: 0 2016-10-23 12:37:19 (9 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Przepis od Ady
Chleb z feta , suszonymi pomidorami i oliwkami
 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
 
|
 |
|
ie2ox4-2b |
Post #4 Ocena: 0 2016-10-23 17:15:18 (9 lat temu) |
 Posty: 909
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Wygląda pięknie, ładnie wyrośnięty...xxxxxxxxxxxx
Oliwki widać, feta wymieszana więc trudno ją dostrzec, ale jak schowałaś ter pomidory? Uwaga moderatora: Seksistowskie uwagi zachowaj dla siebie. Ada
|
 
|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2016-11-12 19:02:26 (9 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
|
 
|
 |
|
|
andyopole |
Post #6 Ocena: 0 2016-11-12 21:54:51 (9 lat temu) |
 Posty: 13530
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Pszennozytni - razowy. Z orzechami wloskimi i pomidorami suszonymi na slońcu.
|
 
|
 
|
|
queenOfChocolat |
Post #7 Ocena: 0 2016-11-12 22:23:03 (9 lat temu) |
 Posty: 459
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
mozna o przepis poprosic na ten pszenno zytni razowy?
|
 
|
 |
|
andyopole |
Post #8 Ocena: 0 2016-11-12 22:44:29 (9 lat temu) |
 Posty: 13530
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2016-11-12 22:23:03, queenOfChocolate napisał(a):
mozna o przepis poprosic na ten pszenno zytni razowy?
Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.
|
 
|
 
|
|
queenOfChocolat |
Post #9 Ocena: 0 2016-11-13 10:09:20 (9 lat temu) |
 Posty: 459
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
Cytat:
2016-11-12 22:44:29, andyopole napisał(a):
Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.
i to juz? nigdy chleba nie robilam, skladniki miesza sie wszystkie za jednym razem? ile tych drozdzy? ile wody?
|
 
|
 |
|
boszka8 |
Post #10 Ocena: 0 2016-11-13 10:38:50 (9 lat temu) |
 Posty: 2302
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
Cytat:
2016-11-13 10:09:20, queenOfChocolate napisał(a):
Cytat:
2016-11-12 22:44:29, andyopole napisał(a):
Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.
i to juz? nigdy chleba nie robilam, skladniki miesza sie wszystkie za jednym razem? ile tych drozdzy? ile wody?
Tak to jest z doświadczonymi piekarzami,cukiernikami i kucharzami że dodają ,mieszają i wychodzi
|
 
|
 |
|