MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 49 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 49 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zosiasamosia

Post #1 Ocena: 0

2016-09-30 21:36:17 (8 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-09-30 21:04:08, krakn napisał(a):
zgadza się, proszek do pieczenia wodorowęglan sodu, niezbyt współgra z drożdżami.
Ale to jest to co mnie zainteresowało... a potem to co odkryłem dalej.
Czasami nie podają ilości soi, tylko że zawiera soję i tyle.
Ale jak ci wychodzi z "mąki pszennej" śnieżnobiałe ciasto to tej pszenicy tam jest na prawdę niewiele.


Jeśli jest mix, to oczywiste że zawiera różne rodzaje mąk.
Nie ma mąki pszennej z dodatkami innych mąk, może zawierać inne składniki, jak proszek czy witaminy, ale nie inne mąki.
Może widziałeś mix na chleb sojowy? Nie wiem, ale to co napisałeś w poprzednim poście trąci przesadą.
Mąka pszenna to mąka pszenna, nie doszukujmy się czegoś czego nie ma.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-2b

Post #2 Ocena: 0

2016-09-30 23:20:41 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Posty: 909

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Skąd: Oxford

Cytat:

2016-09-30 14:48:19, uliness napisał(a):
Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa.


Nie jest to prawdą. Chleb mojego wypieku jedzono dwa tygodnie później w Hiszpanii. Ja jadłem nawet 10-dniowy. Przechowuję w szklanych misach. Do ciasta z którego mam chleba 2.5 kg, leję trochę więcej niż pół szklanki oleju rzepakowego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2016-10-23 12:37:19 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Przepis od Ady
Chleb z feta , suszonymi pomidorami i oliwkami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-2b

Post #4 Ocena: 0

2016-10-23 17:15:18 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Posty: 909

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Skąd: Oxford

Wygląda pięknie, ładnie wyrośnięty...xxxxxxxxxxxx
Oliwki widać, feta wymieszana więc trudno ją dostrzec, ale jak schowałaś ter pomidory?

Uwaga moderatora: Seksistowskie uwagi zachowaj dla siebie. Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2016-11-12 19:02:26 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Chleb dyniowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2016-11-12 21:54:51 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Pszennozytni - razowy. Z orzechami wloskimi i pomidorami suszonymi na slońcu.*DANCE*


Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

queenOfChocolat

Post #7 Ocena: 0

2016-11-12 22:23:03 (7 lat temu)

queenOfChocolate

Posty: 459

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

Skąd: male...

mozna o przepis poprosic na ten pszenno zytni razowy?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2016-11-12 22:44:29 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-11-12 22:23:03, queenOfChocolate napisał(a):
mozna o przepis poprosic na ten pszenno zytni razowy?



Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

queenOfChocolat

Post #9 Ocena: 0

2016-11-13 10:09:20 (7 lat temu)

queenOfChocolate

Posty: 459

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

Skąd: male...

Cytat:

2016-11-12 22:44:29, andyopole napisał(a):


Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.


i to juz? nigdy chleba nie robilam, skladniki miesza sie wszystkie za jednym razem? ile tych drozdzy? ile wody?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

boszka8

Post #10 Ocena: 0

2016-11-13 10:38:50 (7 lat temu)

boszka8

Posty: 2302

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Skąd: londyn

Cytat:

2016-11-13 10:09:20, queenOfChocolate napisał(a):
Cytat:

2016-11-12 22:44:29, andyopole napisał(a):


Oczywiscie!
Maka pszenna zwykła i razowa, mąka żytnia, drozdze, sól, woda. Mąki razowej i żytniej po okolo 20% calosci. Wsio.


i to juz? nigdy chleba nie robilam, skladniki miesza sie wszystkie za jednym razem? ile tych drozdzy? ile wody?
Tak to jest z doświadczonymi piekarzami,cukiernikami i kucharzami że dodają ,mieszają i wychodzi*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 49 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,