Str 48 z 66 |
|
---|---|
karolcia_zk | Post #1 Ocena: 0 2016-04-27 20:22:08 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-03-2016 Skąd: Bootle |
Słyszałam że najlepszy chleb to taki na zakwasie
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2016-09-18 21:30:34 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() ![]() Pieczone pierozki z nadzieniem miesno ziemniaczanym, albo bulki pszenne z nadzieniem... smaczne i na cieplo i na zimno, wiec lunch na jutro gotowy.
Ada
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2016-09-18 22:27:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
mniam
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
uliness | Post #4 Ocena: 0 2016-09-30 14:48:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2016 Skąd: Londyn |
Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa.
Be happy
![]() |
frais02 | Post #5 Ocena: 0 2016-09-30 19:02:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2016 Skąd: Aylesbury |
własnymi rencami, tzn z automatu, ale swój , własny, bez witaminek typu E-000
![]() ![]() |
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2016-09-30 19:16:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2016-09-30 14:48:19, uliness napisał(a): Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa. Moj nie czerstwieje, kroje na polowki i do zamrazarki. Jak komu polowka nie pasi moze od razu na kromki. |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2016-09-30 19:57:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Czytajcie napisy na opakowaniach mąki.
Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące... W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej! I nie była wolna od Exxx Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2016-09-30 20:15:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2016-09-30 19:57:44, krakn napisał(a): Czytajcie napisy na opakowaniach mąki. Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące... W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej! I nie była wolna od Exxx Maja czelnosc nazywac ten mixt mąką.... ![]() |
zosiasamosia | Post #9 Ocena: 0 2016-09-30 20:24:12 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-09-30 19:57:44, krakn napisał(a): Czytajcie napisy na opakowaniach mąki. Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące... W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej! I nie była wolna od Exxx Magiczne słowo self raising (jak sądzę) informuje o tym, że mąka nie wymaga dodania proszku do pieczenia, bo go już zawiera. Nie wszystko co jest oznaczone E jest szkodliwe. |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2016-09-30 21:04:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
zgadza się, proszek do pieczenia wodorowęglan sodu,silny utleniacz. niezbyt współgra z drożdżami.
Ale to jest to co mnie zainteresowało... a potem to co odkryłem dalej. Czasami nie podają ilości soi, tylko że zawiera soję i tyle. Ale jak ci wychodzi z "mąki pszennej" śnieżnobiałe ciasto to tej pszenicy tam jest na prawdę niewiele. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|