MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 48 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 48 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolcia_zk

Post #1 Ocena: 0

2016-04-27 20:22:08 (8 lat temu)

karolcia_zk

Posty: 5

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 17-03-2016

Skąd: Bootle

Słyszałam że najlepszy chleb to taki na zakwasie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2016-09-18 21:30:34 (8 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Obrazek

Pieczone pierozki z nadzieniem miesno ziemniaczanym, albo bulki pszenne z nadzieniem... smaczne i na cieplo i na zimno, wiec lunch na jutro gotowy.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-09-18 22:27:59 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

mniam
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

uliness

Post #4 Ocena: 0

2016-09-30 14:48:19 (8 lat temu)

uliness

Posty: 10

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2016

Skąd: Londyn

Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa.
Be happy :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

frais02

Post #5 Ocena: 0

2016-09-30 19:02:48 (8 lat temu)

frais02

Posty: 135

Kobieta

Z nami od: 31-07-2016

Skąd: Aylesbury

własnymi rencami, tzn z automatu, ale swój , własny, bez witaminek typu E-000
Obrazek
Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2016-09-30 19:16:18 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-09-30 14:48:19, uliness napisał(a):
Dobry chleb jest jak zrobimy sami, zdrowy i smaczny. Wadą jest to, że trzeba go szybko zjeść bo się zrobi czerstwy, ale właśnie dlatego, że jest bez ulepszaczy, spulchniaczy i innego dziadostwa.


Moj nie czerstwieje, kroje na polowki i do zamrazarki. Jak komu polowka nie pasi moze od razu na kromki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-09-30 19:57:44 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Czytajcie napisy na opakowaniach mąki.
Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące...

W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej!
I nie była wolna od Exxx
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2016-09-30 20:15:48 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-09-30 19:57:44, krakn napisał(a):
Czytajcie napisy na opakowaniach mąki.
Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące...

W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej!
I nie była wolna od Exxx


Maja czelnosc nazywac ten mixt mąką....:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

zosiasamosia

Post #9 Ocena: 0

2016-09-30 20:24:12 (8 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-09-30 19:57:44, krakn napisał(a):
Czytajcie napisy na opakowaniach mąki.
Zastanowiła mnie różnica w cenach i magiczne słowo samo-rosnące...

W jednej z mąk było ponad połowa mączki sojowej!
I nie była wolna od Exxx


Magiczne słowo self raising (jak sądzę) informuje o tym, że mąka nie wymaga dodania proszku do pieczenia, bo go już zawiera.
Nie wszystko co jest oznaczone E jest szkodliwe.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-09-30 21:04:08 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

zgadza się, proszek do pieczenia wodorowęglan sodu,silny utleniacz. niezbyt współgra z drożdżami.
Ale to jest to co mnie zainteresowało... a potem to co odkryłem dalej.
Czasami nie podają ilości soi, tylko że zawiera soję i tyle.
Ale jak ci wychodzi z "mąki pszennej" śnieżnobiałe ciasto to tej pszenicy tam jest na prawdę niewiele.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 48 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,