MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 46 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 46 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2015-02-23 10:17:25 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maly_dave

Post #2 Ocena: 0

2015-03-02 19:43:48 (10 lat temu)

maly_dave

Posty: 1

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2015

Skąd: London

Cytat:

2015-02-23 09:48:01, ewelazk napisał(a):
a to moj pierwszy pszenny

Obrazek

Sama piekłaś?:) Mniam:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2015-03-02 20:12:16 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2015-03-02 20:40:24 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Możesz zrobić, żaden problem. Tylko czas na wyrośnięcie. Musiałbyś taki cieniutki placek potrzymać kilka godzin, aby urósł. Później posmaruj sosem, posyp różnościami i na koniec serek i do pieca. Ponieważ ten placek nie będzie miał rantu to trochę z niej spłynie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2015-03-02 20:42:10 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-03-02 23:21:11 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Bo jak go zagnieciesz to znowu musi odczekać na urośnięcie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2015-03-03 09:35:41 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2015-03-03 09:40:44 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-05-10 10:11:04 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Szkoda że nie zapisałem tego w postanowieniach noworocznych. W tym roku nie kupuję chleba
Jak na razie słowa dotrzymuję. Na przedostatni żeglarski wyjazd upiekłem bochenków 12, na ten 15. Jak na razie jest to max na mój piekarnik.
Jaki smak... jak twierdzą jest super.
Mój przepis... 1.2 kg. mieszanej mąki, w tym około 350 g. mąki orkiszowej. Ziarka takie jak słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam, płatki owsiane, łyżka mielonego kminku, często do posypki mak, zakwas, 1/2 szkl. oleju i około trzech szkl. wody. Po wymiksowaniu przykrywam mokrą ściereczką i zostawiam w spokoju na kilka godzin. Znowu miks i jeszcze trochę rośnie. Foremki teflonowe smaruję olejem i posypuję płatkami i mąką, np razową. Do foremki wchodzi mi około 800 gr. ciasta które mokrą łyżką rozprowadzam i wyrównuję. Powierzchnia jest mokra więc posypka ładnie się trzyma. Wstawiam do ciepłego piekarnika i tak z godzinkę, czy półtora wyrasta. Jak jest już powyżej foremek to wyjmuję i nożykiem robię dwa nacięcia i kilka ukłuć. Piekarnik nastawiam na 180 st. i 50 min., wyjmuję i dla połysku skrapiam wodą. Piekarnik na 200 st i 10 min dopiekam. Po wyłączeniu piekarnika po kilku minutach wyjmuję foremkę, płaską drewnianą łopatką odklejam krawędź chleba (po spryskaniu, woda powoduje przyklejenie się chleba do foremki) i chleb ładnie wychodzi, na ściereczce układam dnem do góry i przykrywam ściereczką. Na początku wkładałem kostki lodu, ale nie widzę potrzeby, wolę go wodą spryskać. Po odparowaniu i wystygnięciu trafiają z powrotem do foremek, lub do szklanej misy, aby nie wysychał to przykrywam wilgotną ścierką. Nawet po tygodniowym leżakowaniu chleb nadal jest pyszny. U mnie tak długo nie wyleży, ponieważ jeden wypiek to 3 chleby, dwoma obdaruję rodzinkę/znajomych no i trzeci mam na dwa trzy dni.
Ostatni wyjazd był piątek-poniedziałek, warunki do przechowywania chleba - jak to na łodzi. Chlebom nic się nie stało. Były owinięte w suchą ściereczkę i przechowywane w plastykowym pojemniku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maja5522

Post #10 Ocena: 0

2015-09-22 22:04:33 (10 lat temu)

Maja5522

Posty: 4

Kobieta

Z nami od: 22-09-2015

Skąd: Londyn

spróbuje :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 46 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,