Str 44 z 66 |
|
---|---|
ie2ox4-b | Post #1 Ocena: 0 2015-02-12 19:33:29 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Bułki maślane z dżemem. Masło sklepowe, dżem własny. Połysk uzyskany dość wysoki przy pomocy jajka i mleka. Mąka pszenna i mała dosypka pszennej razowej. Trochę drożdży suszonych i zakwas pszenny.
Do tego zdjęcia nie są wymagane, wręcz zbędne, komentarze od szanownego moderatora tynka. |
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2015-02-12 19:52:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2015-02-12 19:33:29, ie2ox4-b napisał(a): ...Połysk uzyskany dość wysoki przy pomocy jajka i mleka. ... Dziala? Dziala, bo musi. ![]() |
ie2ox4-b | Post #3 Ocena: 0 2015-02-12 20:37:31 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Zdęcia do postu o bułkach...
![]() [ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 12-02-2015 20:39 ] |
keramczak | Post #4 Ocena: 0 2015-02-12 20:49:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Apetycznie wyglądają
![]() Chciałbym potwierdzić że pomysł z lodem zamiast wody,dodawanej w trakcie pieczenia ma sens.Chleb szybciej wyrasta w trakcie pieczenia. Wczoraj widziałem make orkiszowa do pieczenia chleba.Kosztowała 2.00£ za kg.Ciekawe dlaczego jest o 100% droższa od żytniej? #MajsterNaStulecie
|
Post #5 Ocena: 0 2015-02-20 09:56:16 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-02-20 10:13:05 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2015-02-20 18:37:50 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2015-02-22 09:18:59 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
boszka8 | Post #9 Ocena: 0 2015-02-22 09:25:40 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
tyniekpiękny chlebek.Wygląda na smakowity i niedziela zaczęła Ci się pracowita ale efekt widać
![]() |
Roberto480 | Post #10 Ocena: 0 2015-02-22 09:42:15 (10 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Kupcie w ASDA chleb taki srednio ciemny ze slonecznikiem.Ziaren slonecznika kupe i bardzo dobry. Lepszego chleba nie jadlem. To chleb polski,£1.2-£1.3 za duzy bochenek. Jest z foremki. Naprawde polecam. Jeszcze jedna zaleta,nie plesnieje i nie obsycha szybko.. Niestety wszystkie ktore tu kupywalem,czy ze sklepu,czy z malej Polskiej piekarni,dwa,trzy dni i do kosza. Ten nie.
|