MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 36 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 36 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2015-01-31 23:30:24 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elekpantofelek

Post #2 Ocena: 0

2015-01-31 23:39:43 (10 lat temu)

elekpantofelek

Posty: 216

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Skąd: manchester

Cytat:

2015-01-31 23:30:24, Pigula75 napisał(a):
Obrazek


[img=http://s22.postimg.org/n1vpxsqbx/chlebek1.jpg]

Obrazek

[img=http://s11.postimg.org/i7lqgrq9b/chlebek2.jpg]


Nie potrafie wkleić wiekszych zdjęć *DONT_KNOW*
Klikając na link pokazuja sie większe :-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Pigula75</i> 31-01-2015 23:31 ]


Bo pisałam,że trzeba dać więcej mąki niż jest w przepisie,żeby nie wyszedł za bardzo dziurawy. Ale i tak napewno smaczny:) Gratulacje!
"niektórym za całe życie wewnętrzne wystarczą pasożyty jelitowe"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

boszka8

Post #3 Ocena: 0

2015-01-31 23:47:15 (10 lat temu)

boszka8

Posty: 2302

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Skąd: londyn

Piguła, zdjęcia malutkie a chlebki wielkie!!! Rewelacja,gratulacje !!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2015-01-31 23:53:00 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13538

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Caly dzień powstrzymywałem się od pytania: "gdzie Pigula?" majac cicha nadzieje ze nie uciekla gdzies w regaly tylko walczy w kuchni.
Pigula, jesteś wielka.*BRAVO* Jak na pierwszy raz widoki zupełnie niezle. Drobna wskazowka, jeśli zrobisz ciasto "lekkie", tzn. rzadsze to wtedy dziury w bochenku będą większe, jesli ciasto będzie gęściejsze - odwrotnie.

Mój chleb stygnie a drozdzowki w piekarniku. Jak już wszystko będzie gotowe wrzuce fotki. Niestety musze jeszcze zrobić naleśniki bo serowego nadzienia namieszalem trochę za dużo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2015-01-31 23:58:41 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Ja bym sobie życzyła takich 'dziur' w chlebie :-).

Piękny chlebek :-).

Andy, Twoje drożdżówki mnie kuszą już nie pierwszy raz...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-02-01 00:08:46 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

No popatrz, a ja myślałem że te dziury zależą od zakwasu, od wymieszania ciasta i od soli. Moje ciasta na chleby są rzadkie, normalnie je wlewam do foremek, dziurki małe.
Ja teraz właśnie kończę takie kapkejki, ciasto naleśnikowe z Amaretto, no i oczywiście z białym pieprzem, i po trzy wisienki do jednego. Na gorąco są pyszne, zobaczę jak na zimno będą smakować.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2015-02-01 00:20:49 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13538

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2015-02-01 00:08:46, ie2ox4-b napisał(a):
No popatrz, a ja myślałem że te dziury zależą od zakwasu, od wymieszania ciasta i od soli. Moje ciasta na chleby są rzadkie, normalnie je wlewam do foremek, dziurki małe.
Ja teraz właśnie kończę takie kapkejki, ciasto naleśnikowe z Amaretto, no i oczywiście z białym pieprzem, i po trzy wisienki do jednego. Na gorąco są pyszne, zobaczę jak na zimno będą smakować.


Zaleza od wielu czynnikow ale te, mysle, ze sa podstawowe. Sam to zresztą wypraktykowałem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2015-02-01 00:44:35 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Swietnie Pigula, nie taki diabel straszny...teraz jak wpadniesz w rytm, to cie nie powstrzyma nic...*THUMBS UP*



PS Ja sama bylam zaskoczona jak moj wyszedl, ale mysle ze to przepis byl bardzo prosty ulatwilo sprawe.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2015-02-01 01:43:17 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13538

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

To moje dzisiejsze wyroby. Chleb pszenno-zytni 70/30%. Polozylem opakowanie żeby była skala porownawcza. 6 takich bochenkow.

Obrazek

To drozdzowki z serem,(16 szt.) trochę koślawe ale już mnie się nie chciało bawic z nimi.

Obrazek

To naleśniki (chyba 8), zostało mi sera z drozdzowek wiec jakos musialem zagospodarować.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #10 Ocena: 0

2015-02-01 06:27:22 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 36 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,