MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 34 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tadek1217

Post #1 Ocena: 0

2015-01-30 22:08:59 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Pigula75 młoda jesteś to przynajmniej niczego niezapomniesz hehe
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2015-01-30 22:12:51 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13541

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2015-01-30 22:06:44, Pigula75 napisał(a):
KONIEC!
Przestaje Was czytać, bo zwariować mozna :-]
Jak tak dalej pójdzie, to strach przed nieudanym chlebkiem mnie pokona :/


Badz dzielna, jutro bede caly dzien online w razie cus.

"Pomoc Ci?

Eeee, nieee.

Bo jak chcesz to Ci pomoge.

Dam se rade.

To jednak Ci pomoge...." koniec cytatu.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #3 Ocena: 0

2015-01-30 22:16:40 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2015-01-30 23:28:15 (10 lat temu)

karjo1

Posty: 21231

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tyniek, ladne te pieczywko i smaczne pewnie.

Formy do pieczenia czasem smaruje oliwa, czasem nie, chleb pedzelkuje rozbeltanym jajem przed wstawieniem do piekarnika.
Ostatnio doczytalam i przetestowalam wyjecie chleba z formy 10-15 min. przed koncem pieczenia i zostawienie na kratce w piekarniku.
Na razie w ten sposob wychodzi najlepiej.

Pigula, nie pekaj, bedzie dobrze, a przynajmniej smacznie ;).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2015-01-30 23:42:02 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13541

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Jak tak sie rozczytuje w waszych przepisach I technikach wypiekania chleba to wydaje mnie sie to wszystko bardzo pracochlonne.
- blaszke nagrzewa przed wlaniem ciasta;
- smarowac w trakcie pieczenia;
- wyjac z blaszki I dopiekac na kratce;
- kostki lodu; talerz z woda;
- zakwas, tydzien przed.

Nie twierdze ze te metody sa do niczego ale utwierdzam sie w przekonaniu ze moj prosty, "kawalerski" sposob jest najlepszy z nich I co ciekawe zawsze mi wychodzi jak trzeba.
Raz sie zdrzemnalem i troche sie przypalila skorka ale bylo wszystko zjadliwe.

Jutro pieke znow, tylko Wy juz bedziecie udawac sie w atlasy o tej porze.
Acha, zalegle drozdzowki musze tez upiec bo ser czeka w lodowce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2015-01-30 23:57:35 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Andy- na zakwas czeka sie tydzien jak sie robi pierwszy raz, potem jest prawie na zawolanie ... chyba ze trafi sie na pechowa make, bo nie ma co piekarza winic, i sie go zabije. Ja teraz nauczona doswiadczeniem, odrobine gotowego zakwasu zamroze, bo mam make domowa z Polski.

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2015-01-31 15:35:29 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Nie na zakwasie jednak, bo jeszcze nie dojrzal, ale w domu byly wolania o chleb to na drozdzach zrobilam.

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2015-01-31 15:37:28 (10 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2015-01-31 15:35:29, Adacymru napisał(a):
Obrazek

Nie na zakwasie jednak, bo jeszcze nie dojrzal, ale w domu byly wolania o chleb to na drozdzach zrobilam.




:-?*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

pieknie wyglada
zasliniłem sie po obejrzeniu fotek *THUMBS UP*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2015-01-31 16:00:23 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Zdecydowanie nastepnym razem dodam nasion wiecej do ciasta, bo te posypane plataja sie teraz po calej kuchni... :-]

Chleb z kilograma maki i dwoch paczek drozdzy (14 g w sumie) i wody do zarobienia. Nasiona slonecznika zapomnialam namoczyc, to wrzucilam z dyni.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2015-01-31 16:02:47 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13541

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Piękny. Gratuluję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 34 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,