
Str 4 z 66 |
|
---|---|
szczurp | Post #1 Ocena: 0 2012-10-18 17:04:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-09-2007 Skąd: juz w Polsce |
polecam http://www.mojewypieki.com/przepis/zakwas oraz http://www.mojewypieki.com/kategoria/chleby-na-zakwasie pieklam ponad rok chleby z tej stronki i zawsze wychodzily jak ze zdjecia a w smaku czysta poezja polskiego pieczywa
![]() pat.
|
slicznakobietka | Post #2 Ocena: 0 2012-10-18 18:13:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Kasiu prosze uprzejmie
![]() ![]() |
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2012-10-18 18:21:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Moj zakwas juz 4 dzien ma- jutro sprobuje upiec chleb na nim.
Tylko on jakby przestal pracowac- wogole od wczoraj nic sie nie zmienil, dzis rano jakl dodawalam skladniki tez roznicy do tej pory nie widze ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
macadi | Post #4 Ocena: 0 2012-10-18 18:31:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Moze ktos chcialby piec taki chlebek na sprzedaz? Zostane stalym klientem
![]() |
slicznakobietka | Post #5 Ocena: 0 2012-10-18 20:26:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Cytat: 2012-10-18 18:31:06, macadi napisał(a): Moze ktos chcialby piec taki chlebek na sprzedaz? Zostane stalym klientem ![]() ![]() |
|
|
slicznakobietka | Post #6 Ocena: 0 2012-10-18 20:28:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Cytat: 2012-10-18 18:21:29, littleflower napisał(a): Moj zakwas juz 4 dzien ma- jutro sprobuje upiec chleb na nim. Tylko on jakby przestal pracowac- wogole od wczoraj nic sie nie zmienil, dzis rano jakl dodawalam skladniki tez roznicy do tej pory nie widze ![]() ![]() |
slicznakobietka | Post #7 Ocena: 0 2012-10-18 20:33:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
A doczytalam sie,zrobilas z maki bialej,to moze w tym tkwi problem ,najlepszy zakwas jest jednak z mąki żytniej,ja robiłam z polskiej i już ma rok,czasem dzielę sie nim ze znajomymi
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 18-10-2012 20:35 ] |
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2012-10-18 20:47:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja zaczelam z bialej typowej do chleba - przynajmniej tak na opakowaniu napisali- ale po dwoch dniach juz dodawalam zytnia - z tym ze nie zawsze te dodawane porcje byly odwazone - ale calosc ma konsynstencje jak ciasto na racuchy - zadnych grudek - jest takie raczej gladkie, lekko kwaskowe w zapachu i smaku.
PO czym poznac ze zakwas pracuje ? "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Libbii | Post #9 Ocena: 0 2012-10-18 21:04:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Littleflower, poznaje sie po tym, ze rosnie, buzuje.
A co do tworzenia zakwasu, to polecam strone pracownia wypiekow moj ma juz ponad dwa lata i ma sie swietnie ![]() |
Kasia_red | Post #10 Ocena: 0 2012-10-18 21:13:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-10-18 21:04:24, Libbii napisał(a): Littleflower, poznaje sie po tym, ze rosnie, buzuje. I cuchnie ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|