MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 4 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

szczurp

Post #1 Ocena: 0

2012-10-18 17:04:17 (13 lat temu)

szczurp

Posty: 85

Kobieta

Z nami od: 12-09-2007

Skąd: juz w Polsce

polecam http://www.mojewypieki.com/przepis/zakwas oraz http://www.mojewypieki.com/kategoria/chleby-na-zakwasie pieklam ponad rok chleby z tej stronki i zawsze wychodzily jak ze zdjecia a w smaku czysta poezja polskiego pieczywa :)
pat.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

slicznakobietka

Post #2 Ocena: 0

2012-10-18 18:13:05 (13 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

Kasiu prosze uprzejmie:-] to sprawdzony sposob,chlebki nie sa wysuszone a skorka nie jest spieczona:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2012-10-18 18:21:29 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Moj zakwas juz 4 dzien ma- jutro sprobuje upiec chleb na nim.

Tylko on jakby przestal pracowac- wogole od wczoraj nic sie nie zmienil, dzis rano jakl dodawalam skladniki tez roznicy do tej pory nie widze :-( moze tylko ze troszke woda podeszlo i tylko tyle
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

macadi

Post #4 Ocena: 0

2012-10-18 18:31:06 (13 lat temu)

macadi

Posty: 1008

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Skąd: Manchester

Moze ktos chcialby piec taki chlebek na sprzedaz? Zostane stalym klientem :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slicznakobietka

Post #5 Ocena: 0

2012-10-18 20:26:27 (13 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

Cytat:

2012-10-18 18:31:06, macadi napisał(a):
Moze ktos chcialby piec taki chlebek na sprzedaz? Zostane stalym klientem :)
Troszke mieszkasz daleko odemnie*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slicznakobietka

Post #6 Ocena: 0

2012-10-18 20:28:10 (13 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

Cytat:

2012-10-18 18:21:29, littleflower napisał(a):
Moj zakwas juz 4 dzien ma- jutro sprobuje upiec chleb na nim.

Tylko on jakby przestal pracowac- wogole od wczoraj nic sie nie zmienil, dzis rano jakl dodawalam skladniki tez roznicy do tej pory nie widze :-( moze tylko ze troszke woda podeszlo i tylko tyle Kwiatku a z jakiej maki ten zakwas robisz:)


Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slicznakobietka

Post #7 Ocena: 0

2012-10-18 20:33:17 (13 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

A doczytalam sie,zrobilas z maki bialej,to moze w tym tkwi problem ,najlepszy zakwas jest jednak z mąki żytniej,ja robiłam z polskiej i już ma rok,czasem dzielę sie nim ze znajomymi:)Dzisiaj upieklam i wlasnie delektowalam sie chrupiącą kromeczką z masełkiem:-]

[ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 18-10-2012 20:35 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2012-10-18 20:47:01 (13 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Ja zaczelam z bialej typowej do chleba - przynajmniej tak na opakowaniu napisali- ale po dwoch dniach juz dodawalam zytnia - z tym ze nie zawsze te dodawane porcje byly odwazone - ale calosc ma konsynstencje jak ciasto na racuchy - zadnych grudek - jest takie raczej gladkie, lekko kwaskowe w zapachu i smaku.

PO czym poznac ze zakwas pracuje ?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Libbii

Post #9 Ocena: 0

2012-10-18 21:04:24 (13 lat temu)

Libbii

Posty: 659

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Skąd: Leicester

Littleflower, poznaje sie po tym, ze rosnie, buzuje.

A co do tworzenia zakwasu, to polecam strone pracownia wypiekow

moj ma juz ponad dwa lata i ma sie swietnie :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #10 Ocena: 0

2012-10-18 21:13:03 (13 lat temu)

Kasia_red

Posty: 3814

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Skąd: Londyn

Cytat:

2012-10-18 21:04:24, Libbii napisał(a):
Littleflower, poznaje sie po tym, ze rosnie, buzuje.



I cuchnie :-]
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Strona 4 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,