MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 25 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elekpantofelek

Post #1 Ocena: 0

2015-01-18 12:32:26 (10 lat temu)

elekpantofelek

Posty: 216

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Skąd: manchester

Cytat:

2015-01-18 12:24:11, Pigula75 napisał(a):
Pantofelku, byłam w tej Twojej galerii i doszukałam się chlebka!
*THUMBS UP*
Ta czwóreczka klikneła mi sie przez przypadek, wybacz! :-T[
ślinotok zasłonił mi klawiature...wrrrrr
Przepraszam!


Ada, Twój chlebek tez zeżarłam wzrokiem :-]

Kurcze... w najblizszym czasie się chyba skuszę i spróbuję.
Uda sie to sie uda...jak nie...to nadal będe wzrokiem pożerała Wasze wypieki :)

:-)

Wybaczam:-)
"niektórym za całe życie wewnętrzne wystarczą pasożyty jelitowe"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-01-18 12:32:53 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2015-01-18 12:38:43 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2015-01-18 12:43:19 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #5 Ocena: +2

2015-01-18 12:48:12 (10 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Obiecałam i wklejam moje bezglutenowe chleby na zakwasie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Upiekę je jeszcze conajmniej 3x zanim podam przepis.
Ogólnie jestem zadowolona, są smaczne, choć dodałam zbyt dużo czarnuszki do ciasta.

[ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 18-01-2015 12:48 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2015-01-18 12:51:41 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #7 Ocena: 0

2015-01-22 19:45:33 (10 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Parę słów o pieczywem właśnie wypieczonym w naszym lokalnym markecie...

Supermarkety twierdzą, że pieczywo pochodzące z należących do nich minipiekarni to samo zdrowie. Przekonują nas o tym w reklamach ukazujących ciepłe, chrupiące bochenki i bułeczki... W rzeczywistości jednak pieczywo to jest produkowane znacznie wcześniej, a do supermarketów trafia w postaci głęboko zmrożonego ciasta.

Skąd więc bierze się "świeże" pieczywo w supermarkecie? Z wytwórni, w której ciasto jest wypiekane w 65-85 procentach, a następnie zamrażane, najczęściej przy użyciu ciekłego azotu. Zanim ciasto dotrze z wytwórni do sklepu, z reguły przez wiele miesięcy leży w magazynie. W minipiekarni w supermarkecie jest rozmrażane w specjalnych komorach i ponownie wypiekane.

– Bardzo często są tam konserwanty, substancje, które przeciwdziałają powstawaniu pleśni, i masa innych rzeczy. Wszystko to jest potrzebne, by pieczywo zamknięte w folii przez miesiąc nie zepsuło się -

Dzięki takim polepszaczom, barwnikom oraz konserwantom ciasto może leżeć długo w magazynie. Do jego produkcji stosuje się m.in. propionian wapnia (E282) czy sorbinian potasu (E202), które mogą powodować silne reakcje uczuleniowe – od wysypki na skórze aż po atak astmy. Alergolodzy podkreślają, że z tego powodu pieczywa z supermarketów unikać powinny przede wszystkim dzieci, kobiety w ciąży oraz matki karmiące. W supermarketach nagminnie do chleba dodawany jest także karmel, który ma zmieniać jego kolor na bardziej brązowy.

Gdzie zatem powinniśmy zaopatrywać się w chleb i bułki? – Warto poszukać dobrych piekarni. Najlepsze są te, w których pieczywo przygotowywane jest na miejscu - mówi Piotr Kucharski. Pamiętajmy, że najlepszy bochenek to taki, który zawiera wyłącznie mąkę, wodę, zakwas i sól
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ie2ox4-b

Post #8 Ocena: 0

2015-01-22 21:28:38 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Ale jakie smaczne i chrupiące... Alternatywa: Głód i ludzie-rewolucjoniści.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2015-01-22 22:02:42 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #10 Ocena: 0

2015-01-22 22:17:11 (10 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Cytat:

2015-01-22 21:28:38, ie2ox4-b napisał(a):
Ale jakie smaczne i chrupiące... Alternatywa: Głód i ludzie-rewolucjoniści.

Tak to spróbuj na drugi dzień i gwarantuje, że przy pewnej dozie szczęścia, można tym pieczywem gwoździe wbijac.:-]
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 25 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,