Str 22 z 66 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-01-12 12:21:55 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
zosiasamosia | Post #2 Ocena: 0 2015-01-13 15:08:03 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-01-12 11:04:48, zosiasamosia napisał(a): No i skuszona przez Was nastawiłam wczoraj zakwasy: - z teffu i wody na etiopską Injerę - amarantusowy - ryżowy (brown and white) - mieszany - teff, buckwheat, rice, corn (niewielki dodatek) Do wszystkich (oprócz Injera) dodałam miód i sok z cytryny. Dziś rano dokarmiałam. Chciałam się pożalic, wczoraj zakwasy pięknie bąbelkowały i rosły, niestety w nocy przestały ![]() Dokarmiłam je rano, ale nie widzę, żadnych pozytywnych zmian. Stoją na kaloryferze, ale ten nie jest cały czas ciepły, w nocy grzeje jeszcze mniej. ![]() Na domiar złego skonczyła mi się maka z amarantusa, byłam pewna, że mam zapas, więc dokarmiłam amaranusowy zakwas mąką teff. |
wielbicielka | Post #3 Ocena: +2 2015-01-13 16:40:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Ostatnio pastwie sie nad chlebkiem san francisco dla "zapracowanych"
![]() ![]() widze po dziurach ![]() ![]() Pracy przy tym chlebie bylo...........trudno mi powiedziec, bo przygotowalam po tym od razu razowce a mialam na wszystko 30 minut (od wylozenie foremek papierem do przykrycia folia), a chlebkow robilam sporo........nie bede pisac ile bo Tadek znowu sie bedzie ze mnie nabijal ![]() Wyrobilam sie w czasie, nawet zdazylam zrobic sobie sniadanie i je zjesc ![]() Tadek widzialam te palety widzialam ![]() ![]() Zoska, nie poddawaj sie, nastawiaj nastepny. Bardzo mnie ciekawi Twoj przyszly wypiek, kto wie moze i ja skorzystam z Twoich przepisow ![]() |
aga244 | Post #4 Ocena: 0 2015-01-15 12:50:34 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2015 Skąd: Londyn |
Ja też piekę sama chleb - w piekarniku. Bardzo polecam smakuje zupełnie inaczej niż kupny (nic dziwnego
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: +1 2015-01-17 18:35:23 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
No i jest ... doczekalam sie .Pierwszy chleb na zakwasie
![]() Korzystalam z tego przepisu podanego przez Ade How to make sourdough bread Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
ie2ox4-b | Post #6 Ocena: 0 2015-01-17 18:46:07 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Wygląda super. Zauważyłem że na drugi dzień jest smaczniejszy. Przynajmniej mój. Ostatnio dodaję prażonego słonecznika i siemienia lnianego. Część moczę, część prażę. Posypuję makiem. Piekę w takich foremkach pokrytych teflonem. Mąki - chlebowe jakie znajdę, ostatnie dwa wypieki z dodatkiem mąki krupczatki.
tu trochę natchnienia [ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 17-01-2015 18:48 ] |
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2015-01-17 18:55:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Tez dziś będę piekl ale radycyjnie na drozdzach, nie mam czasu na zabawe z zakwasem. Do tego umyslilem ze dodatkowo upieke "chalke". Obiecuje fotki.
|
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2015-01-17 20:25:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Chleb już w foremkach, teraz sobie rosnie. Mam dość chłodno w mieszkaniu, musze podkrecic termostat.
![]() |
Post #9 Ocena: 0 2015-01-17 20:34:08 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2015-01-17 20:45:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2015-01-17 20:34:08, Pigula75 napisał(a): Jęzor człowiekowi ucieka do pasa.... Kurcze, jakos sie tak boję nawet zabrać za pieczenie chlebka... To naprawdę nie boli.... ![]() |