MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 22 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2015-01-12 12:21:55 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2015-01-13 15:08:03 (10 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2015-01-12 11:04:48, zosiasamosia napisał(a):
No i skuszona przez Was nastawiłam wczoraj zakwasy:
- z teffu i wody na etiopską Injerę
- amarantusowy
- ryżowy (brown and white)
- mieszany - teff, buckwheat, rice, corn (niewielki dodatek)

Do wszystkich (oprócz Injera) dodałam miód i sok z cytryny.
Dziś rano dokarmiałam.


Chciałam się pożalic, wczoraj zakwasy pięknie bąbelkowały i rosły, niestety w nocy przestały :(
Dokarmiłam je rano, ale nie widzę, żadnych pozytywnych zmian.

Stoją na kaloryferze, ale ten nie jest cały czas ciepły, w nocy grzeje jeszcze mniej. :(

Na domiar złego skonczyła mi się maka z amarantusa, byłam pewna, że mam zapas, więc dokarmiłam amaranusowy zakwas mąką teff.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wielbicielka

Post #3 Ocena: +2

2015-01-13 16:40:20 (10 lat temu)

wielbicielka

Posty: 12625

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Skąd: Londyn

Ostatnio pastwie sie nad chlebkiem san francisco dla "zapracowanych" :-] po mojej ostatniej modyfikacji wyszlo cos takiego :
Obrazek

widze po dziurach :-D, ze mogl jeszcze spokojnie podrosnac z 2-3 cm, no ale niestety jeszcze nie dopracowalam pod niego odpowiedniej blaszki :-]

Pracy przy tym chlebie bylo...........trudno mi powiedziec, bo przygotowalam po tym od razu razowce a mialam na wszystko 30 minut (od wylozenie foremek papierem do przykrycia folia), a chlebkow robilam sporo........nie bede pisac ile bo Tadek znowu sie bedzie ze mnie nabijal :-]
Wyrobilam sie w czasie, nawet zdazylam zrobic sobie sniadanie i je zjesc :-]

Tadek widzialam te palety widzialam *ROFL*:-]

Zoska, nie poddawaj sie, nastawiaj nastepny. Bardzo mnie ciekawi Twoj przyszly wypiek, kto wie moze i ja skorzystam z Twoich przepisow :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aga244

Post #4 Ocena: 0

2015-01-15 12:50:34 (10 lat temu)

aga244

Posty: 25

Kobieta

Z nami od: 15-01-2015

Skąd: Londyn

Ja też piekę sama chleb - w piekarniku. Bardzo polecam smakuje zupełnie inaczej niż kupny (nic dziwnego ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: +1

2015-01-17 18:35:23 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

No i jest ... doczekalam sie .Pierwszy chleb na zakwasie

Obrazek

Korzystalam z tego przepisu podanego przez Ade

How to make sourdough bread
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-01-17 18:46:07 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Wygląda super. Zauważyłem że na drugi dzień jest smaczniejszy. Przynajmniej mój. Ostatnio dodaję prażonego słonecznika i siemienia lnianego. Część moczę, część prażę. Posypuję makiem. Piekę w takich foremkach pokrytych teflonem. Mąki - chlebowe jakie znajdę, ostatnie dwa wypieki z dodatkiem mąki krupczatki.
tu trochę natchnienia

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 17-01-2015 18:48 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2015-01-17 18:55:12 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13531

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Tez dziś będę piekl ale radycyjnie na drozdzach, nie mam czasu na zabawe z zakwasem. Do tego umyslilem ze dodatkowo upieke "chalke". Obiecuje fotki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2015-01-17 20:25:46 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13531

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Chleb już w foremkach, teraz sobie rosnie. Mam dość chłodno w mieszkaniu, musze podkrecic termostat.


Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #9 Ocena: 0

2015-01-17 20:34:08 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2015-01-17 20:45:22 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13531

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2015-01-17 20:34:08, Pigula75 napisał(a):
Jęzor człowiekowi ucieka do pasa....
Kurcze, jakos sie tak boję nawet zabrać za pieczenie chlebka...




To naprawdę nie boli....*DANCE*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 22 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,