MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 16 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tadek1217

Post #1 Ocena: 0

2015-01-05 13:44:32 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Cytat:

2015-01-04 22:52:17, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Z dodatkiem słonecznika...
Następnym razem jednak, robię w blaszce ;-)
Wredziuchy... :-8

Obrazek

Obrazek

Piekarnik mi przepuszcza - cała para szła bokami i górą... po klejeniu tej cholernej szyby od środka *NO*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 04-01-2015 22:54 ]



Wredziuchy:-o? My tylko chcieliśmy Cię zmobilizować hehe:)
Chlebek pierwsza klasa*THUMBS UP*.
Tylko spojrzałem na zdjęcia, już wiedziałem z jakiej mąki piekłaś. Mój pierwszy chlebek tak samo wyglądał.
No to teraz czekamy na więcej przepisów Twoich i fotorelacje*DANCE*
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2015-01-06 20:42:35 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Naogladalam sie Waszych wypiekow i juz oczami wyobrazni poczulam zapach chleba roznoszacego sie po domu . Postanowilam wiec i ja sie zmobilizowac do pieczenia chleba .

Na dniach zajme sie robieniem zakwasu . Zanim jednak zabiore sie za pieczenie chleba mam pytanie .

Dostalam w prezencie gwiazdkowym ta maszynke

Obrazek

Czy w takim urzadzeniu rowniez moge upiec chleba na zakwasie ?
Jesli tak jak wtedy wyglada porocedura pieczenia chleba ?
Wyrabiam wszystko w maszynie ? Zostawiam chleb do wyrosniecia w tej foremce w srodku i potem pieke w maszynie chleb ?

Przyznam , ze jestem zupelnie zielona.
Probuje podczytywac instrukcje obslugi maszyny ale po nawale informacji zrobilam sie confuse.com

Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi :-) Mile widziane wszelkie sugestie :-)

A ja ide dalej szperac w necie , moze wynajde jakies ciekawe wskazowki

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 06-01-2015 21:02 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #3 Ocena: 0

2015-01-06 20:57:50 (10 lat temu)

Kasia_red

Posty: 3814

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Skąd: Londyn

W maszynie wychodzą świetne chleby na drożdżach - surowych jak i suszonych. Piekłam sporo. Ale z zakwasem nie mam doświadczenia - też się chętnie dowiem, czy da radę, bo dla odmiany piekę teraz na zakwasie tradycyjnie - w piekarniku.

Wątpliwości mam takie, że chleba na zakwasie się nie wyrabia tak, jak na drożdżach, przy czym produkcja takiego chleba zajmuje dużo czasu, tzn. mało pracy, a dużo czasu. No i zastanawiam się, czy ma sens piec chleb na zakwasie w maszynie, która zostawia w bochenku spore dziury (lub jedną dziurę, w zależności od liczby mieszadeł).
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2015-01-06 21:30:03 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2015-01-06 20:57:50, Kasia_red napisał(a):
W maszynie wychodzą świetne chleby na drożdżach - surowych jak i suszonych. Piekłam sporo. Ale z zakwasem nie mam doświadczenia - też się chętnie dowiem, czy da radę, bo dla odmiany piekę teraz na zakwasie tradycyjnie - w piekarniku.

Wątpliwości mam takie, że chleba na zakwasie się nie wyrabia tak, jak na drożdżach, przy czym produkcja takiego chleba zajmuje dużo czasu, tzn. mało pracy, a dużo czasu. No i zastanawiam się, czy ma sens piec chleb na zakwasie w maszynie, która zostawia w bochenku spore dziury (lub jedną dziurę, w zależności od liczby mieszadeł).


Pewnie w pierwszej kolejnosci sprobuje zrobic chleb na drozdzach korzystajac z maszyny .Jak juz wyhoduje zakwas pewnie zrobie jak reszta w piekarniku . Chyba, ze w miedzyczasie ktos mnie oswieci wskazowkami odnosnie maszyny i chleba na zakwasie .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2015-01-06 21:57:43 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2015-01-06 22:06:36 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Moj tez tak szalal, teraz mam inna make i juz nie jest taki zywy.

Ja przeszlam na 1.5 litrowy sloj, bo z jednego litra to kipialo na drugi dzien.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-01-07 00:12:41 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

No i ja wychodowałem trochę zakwasu, nie wiem czy ma to znaczenie ale razowy. Jak wyszedł, to na obrazku.
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 07-01-2015 00:18 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2015-01-07 00:57:18 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #9 Ocena: 0

2015-01-07 07:04:39 (10 lat temu)

Kasia_red

Posty: 3814

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Skąd: Londyn

Bampool, a nie łatwiej byłoby zrobić zakwas z jakiejś bezglutenowej mąki, np. gryczanej czy ryżowej? Potem można upiec bezglutenowy chleb :-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2015-01-07 07:47:35 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

A mnie zastanawia, jak ma się ten chleb trzymać jeżeli nie ma glutenu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 16 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,