MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

Str 14 z 66

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2015-01-04 14:45:16 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Jak zagladniesz na linki i poczytasz watek, to zauwazysz ze mowa o chlebie na zakwasie a nie drozdzach.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wielbicielka

Post #2 Ocena: 0

2015-01-04 14:51:22 (10 lat temu)

wielbicielka

Posty: 12625

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Skąd: Londyn

Ada zajrzyj tutaj: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/how_to_make_sourdough_08213

Filmik, bardzo pomocny :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2015-01-04 14:58:39 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Ciarki mnie zaczynaja przechodzic, bo wlasnie tez sam filmik mialam zamiar wstawic..... telepatia...ogladnelam wczoraj i wlasnie taka wizualna pomoc chyba mi byla potrzebna.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2015-01-04 15:06:57 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wielbicielka

Post #5 Ocena: 0

2015-01-04 15:19:08 (10 lat temu)

wielbicielka

Posty: 12625

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Skąd: Londyn

Cytat:

2015-01-04 14:58:39, Adacymru napisał(a):
Ciarki mnie zaczynaja przechodzic, bo wlasnie tez sam filmik mialam zamiar wstawic..... telepatia...ogladnelam wczoraj i wlasnie taka wizualna pomoc chyba mi byla potrzebna.


:-]

W tym filmiku, .....wyrobione ciasto na chleb wlozyli do miseczki i przykrywaja sciereczka, ja juz wyprobowalam kilka opcji i zdecydowanie polecam przykryc/owinac miseczke ale folia spozywcza, zeby ciasto nie obeschlo na gorze.
Pozniej po uformowaniu bochenka, i tu w zaleznosci gdzie on bedzie wyrastal, jak w koszyku czy foremce tez przykrywam dosc szczelnie folia spozywcza ( naj......szczelniej jak daje rade), natomiast jak wyrasta na papierze bez foremki lub na plaskiej blaszczce wtedy klade na chlebek sciereczke i na to mokry dobrze wykrecony kawalek papierowego recznika kuchennego (czy jak to sie zwie :-]), zeby utrzymac wilgotnosc pod chlebkiem.

Zdarzalo sie ze chlebek wyrastal i bez przykrycia bo akurat moje dziecko sprawdzalo co tam jest a ja nie zauwazylam jak pocichaczu pomknal do kuchni :-]

Bampool nasze chlebki tez czesto sa "uwalone" maka, jak wrzucasz do koszyka do wyrastania taki chlebek, to nie ma bata musisz obsypac obficie sciereczke maka, inaczej masz problem zeby go wyjac bez naruszania struktury chlebka.

Ja bulki pieke na papierze (oczywiscie na blaszczce) wiec akurat nie sa uwalone maka nigdy ale w piekarniach chyba nikt do wypieku nie stosuje papieru *DONT_KNOW*

To juz trzeba specjalistki sie pytac, nie tylko sie uczyla ale i widziala wiecej :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2015-01-04 15:29:22 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Jak wlasnie poswiecilam scierke zeby podlozyc pod wyrastajace ciasto, ale dla pewnosci przykrylam tez folia, zeby nie obeschlo.

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wielbicielka

Post #7 Ocena: 0

2015-01-04 19:06:59 (10 lat temu)

wielbicielka

Posty: 12625

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Skąd: Londyn

Ada jak chlebek?

A moze ktos jeszcze pochwali sie swoimi wypiekami :-]

Szukam natchnienia na kolejny eksperyment z chlebem. Kupilam make ryzowa i gryczana. Ciekawe co z tego wyjdzie :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tadek1217

Post #8 Ocena: 0

2015-01-04 20:39:09 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Cytat:

2015-01-04 19:06:59, wielbicielka napisał(a):
Ada jak chlebek?

A moze ktos jeszcze pochwali sie swoimi wypiekami :-]

Szukam natchnienia na kolejny eksperyment z chlebem. Kupilam make ryzowa i gryczana. Ciekawe co z tego wyjdzie :-]

Chlebek wyjdzie, chlebek wielbicielko:)
A i chciałem powiedzieć, że ja zawsze przykrywam tylko ściereczką i nigdy nie jest suchy. Tylko że ja w czasie włożenia chlebka do piekarnika wrzucam z 3-4 kostki lodu.
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Adacymru

Post #9 Ocena: +1

2015-01-04 20:45:07 (10 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Zrobilam zdjecie do gory nogami.

Nareszcie!!! wlasnie zjadamy troche jednego, troche drugiego...pycha
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tadek1217

Post #10 Ocena: 0

2015-01-04 20:47:00 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Łooomatko , ale wyżerka:) Piękne chlebki Ada. Gratulacje!!!
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 14 z 66 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 64 | 65 | 66 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,