Str 11 z 66 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
tadek1217 |
Post #1 Ocena: 0 2014-12-26 23:40:34 (10 lat temu) |
 Posty: 203
Z nami od: 05-01-2008 Skąd: Altrincham |
Cytat:
2014-12-26 23:36:45, wielbicielka napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 22:51:54, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
na dyplomie technik technologii żywności o specjalności piekarstwo
 to nas zaskoczylas
Czekam na zdjecie wypieku
Żebym wiedział że mam w tym temacie doczynienia z Panią technolog żywności to bym się nic nieodzywał hehe "Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."
|
 
|
 
|
|
|
wielbicielka |
Post #2 Ocena: 0 2014-12-26 23:42:18 (10 lat temu) |
 Posty: 12625
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat:
2014-12-26 23:40:34, tadek1217 napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 23:36:45, wielbicielka napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 22:51:54, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
na dyplomie technik technologii żywności o specjalności piekarstwo
 to nas zaskoczylas
Czekam na zdjecie wypieku
Żebym wiedział że mam w tym temacie doczynienia z Panią technolog żywności to bym się nic nieodzywał hehe
Teraz to sie mozesz pochwalic, ze uczyles piekarza piec chleb
|
 
|
 |
|
tadek1217 |
Post #3 Ocena: 0 2014-12-26 23:47:00 (10 lat temu) |
 Posty: 203
Z nami od: 05-01-2008 Skąd: Altrincham |
Dobrze że nie poprosiła o przepis na ciasta , dopiero bym się ze wstydu potem spalił "Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."
|
 
|
 
|
|
wielbicielka |
Post #4 Ocena: 0 2014-12-26 23:53:51 (10 lat temu) |
 Posty: 12625
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat:
2014-12-26 23:47:00, tadek1217 napisał(a):
Dobrze że nie poprosiła o przepis na ciasta , dopiero bym się ze wstydu potem spalił

Dobrze, ze nie zostalismy wyzwani od amatorow
Nie skreslajmy jej, poczekajmy az dojdzie do wprawy, moze nam jakies wskazowki podrzuci
|
 
|
 |
|
tadek1217 |
Post #5 Ocena: 0 2014-12-26 23:57:20 (10 lat temu) |
 Posty: 203
Z nami od: 05-01-2008 Skąd: Altrincham |
Cytat:
Jak dojdzie do wprawy to nas amatorów tutaj przepisami i wskazówkami zarzuci  [ Ostatnio edytowany przez: tadek1217 27-12-2014 00:02 ] "Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."
|
 
|
 
|
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #6 Ocena: 0 2014-12-27 00:14:42 (10 lat temu) |
 Posty: 7186
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Śmiejcie się... wredziuchy
A ja sama samutieńka się nauczyłam wszystkiego... bo nawet w szkole nas tylko formułek uczyli... o praktykę błagać trzeba było
dobra no... co kraj, to 'dyplomiarz' ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|
 
|
 
|
|
wielbicielka |
Post #7 Ocena: 0 2014-12-27 00:18:20 (10 lat temu) |
 Posty: 12625
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat:
2014-12-26 23:57:20, tadek1217 napisał(a):
Cytat:
Jak dojdzie do wprawy to nas amatorów tutaj przepisami i wskazówkami zarzuci
 No nic, trzeba powoli przygotowywac sie na zmiany, Nie z tej bajki przejmuje watek ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  Ona z dyplomem a my nie 
Magda my sobie tylko zartujemy i cieszymy sie, ze mamy specjaliste wsrod nas
|
 
|
 |
|
krakn |
Post #8 Ocena: 0 2014-12-27 00:49:23 (10 lat temu) |
 Posty: 40201
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
Kurcze to ma dyplom z roboty wałkiem?
My ostatnio czesto mieliśmy przypadki że brakowało chleba, a nie było za bardzo czasu na czekanie, więc robiłem na szybko, arabskie płaskie chlebki, z sezamem i czarnuszką. Płaskie jak pizza więc piecze się błyskawicznie. Jak o 7 wieczór wchodziliśmy do domu to jeszcze późna kolacja była z ciepłym chlebkiem. Pszenica i drożdże, odrobina mleka i łyżka lub dwie oliwy. A no i ww dodatki, czasami jescze gałązkę rozmarynu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
 
|
   
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #9 Ocena: 0 2014-12-27 11:17:01 (10 lat temu) |
 Posty: 7186
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat:
2014-12-27 00:18:20, wielbicielka napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 23:57:20, tadek1217 napisał(a):
Cytat:
Jak dojdzie do wprawy to nas amatorów tutaj przepisami i wskazówkami zarzuci
 No nic, trzeba powoli przygotowywac sie na zmiany, Nie z tej bajki przejmuje watek ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  Ona z dyplomem a my nie 
Magda my sobie tylko zartujemy i cieszymy sie, ze mamy specjaliste wsrod nas
Wielbicielka, ja w życiu bym Cię nie podejrzewała o nic innego  .
W sumie, to mamy tu tyyyyyylu 'specjalistów', że jeden więcej, czy mniej... co za różnica?
Krak, dyplom z wałka, to ma chyba każda
No dobra, czas się zabrać za ten chlebek...  Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|
 
|
 
|
|
krakn |
Post #10 Ocena: 0 2014-12-27 11:26:34 (10 lat temu) |
 Posty: 40201
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2014-12-26 23:40:34, tadek1217 napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 23:36:45, wielbicielka napisał(a):
Cytat:
2014-12-26 22:51:54, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
na dyplomie technik technologii żywności o specjalności piekarstwo
 to nas zaskoczylas
Czekam na zdjecie wypieku
Żebym wiedział że mam w tym temacie doczynienia z Panią technolog żywności to bym się nic nieodzywał hehe
Technologia technologią, a praktyka praktyką.
Technologia to nauka o praktyce, a nie odwrotnie
jeden z najlepszych restauratorów i kucharzy na świecie nie ma nawet zawodówki i mówi oddaj tego fartucha ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
 
|
   
|
|