


Postów: 651 |
|
---|---|
keramczak | Post #1 Ocena: 0 2012-10-14 22:53:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
|
zuza11 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-15 07:49:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Każdy chleb upieczony własnoręcznie,z różnego rodzaju mąk,a nie "gotowców"-jest zdrowy.Ja piekę od roku.Na zakwasie,bez maszyny,przepis prosty jak budowa cepa.Znalazłam go w blogu kobitki piszącej o jedzeniu wegetariańskim.
![]() |
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2012-10-15 07:56:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja moge prosic o przepis na zakwas ? Do tej pory awsze na drozdzach pieklam
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
zuza11 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-15 08:00:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Kwiatuszku,wpisz w google-zakwas chlebowy.Powodzenia!
|
justin1976 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-15 09:09:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
A jak wpiszesz zakwas na youtube to nawet znajdziesz filmiki z demonstracją. Nic prostszego...
|
|
|
Argosman | Post #6 Ocena: 0 2012-10-15 11:34:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Moja żona piecze od dawna chleby z różnych mąk. Niestety większośc sprowadzamy z PL, bo jak zamówiliśmy partię w kwietniu tutaj, to do dziś nie dotarła. Tłumaczą się, że nie mają i nie wiedzą kiedy będzie. A najciekawsze, że na stronie internetowej jest dostępna cały czas.
Głównie piecze z orkiszowej teraz i z pewnością nic lepszego w życiu nie jadłem. Oczywiście zakwas dokarmia od dawna, już chyba rocznik powoli chwyta ![]() |
littleflower | Post #7 Ocena: 0 2012-10-15 11:59:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
chodzi mi bardziej o sprwadzony przepis - z ktorego Wy korzystacie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2012-10-15 12:40:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Wynalazlam cosik w interenecie no i zobaczymy za 5 dni co z tego wyjdzie
![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Kasia_red | Post #9 Ocena: 0 2012-10-15 12:53:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Uwaga, zakwas tylko na mące żytniej. Do chleba można dodawać po uzyskaniu zaczynu inne rodzaje mąk, ale sam zakwas to najlepiej żytnia razowa
![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
justin1976 | Post #10 Ocena: 0 2012-10-15 16:11:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
No orkiszowej też jest dobry
![]() |