Str 68 z 367 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2018-03-16 10:06:40 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Sev - to ja juz sobie te serce na silowni sprawdze
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Melanija | Post #2 Ocena: 0 2018-03-16 10:21:57 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mnie od wagi noga odpadła, czy to jakiś znak?
![]() ![]() ![]() Littleflowe, ty masz Iphone? nie wiem jak z arm band, ale do zegarka potrzeba aplikacji na telefon i automatycznie łączy się z aplikacją Health. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2018-03-16 10:41:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Chyba pojde na silownie i basen, zeby sie obudzic. Zle bardzo spalam ostatniej nocy i tak dosypiam przy stole teraz.
Zdziwilam sie troche, ze dzisiejsze sniadanie (jajecznica z 3 jaj + 2 kromki chleba na zakwasie + herbata mietowa) bylo najmniej kaloryczne w tym tygodniu (211 kalorie). Z tego niewyspania, to przynajmniej sniadanie zjadlam o sniadaniowej porze. Mid morning snack- 10 migdalow (70 kalorii) + czarna kawa (2 kal) Przez ten deszcz za oknem, woda nie jest zbyt atrakcyjna dzisiaj. Musz kuoic pomarancze, zmienic smak wody.
Ada
|
Lucy_J | Post #4 Ocena: 0 2018-03-16 11:42:50 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Cos faktycznie malo ta jajecznica ma. 3 jajka to bedzie z 180 kalori. a jaki to chleb dokladnie? moze na opakowaniu jest napisane ile ma jedna kromka
![]() |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2018-03-16 12:05:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak, bez tluszczu. Ja uzywam teflonowych patelni (teraz nawet dokupilam do w Asda maja oferte 4 funty zamiast 16, cociaz jest raczej cienka) i jajecznice bez zadnego tluszczu na dobrze rozgrzanej patelni mozna zrobic (tak samo jaja sadzone, czy rybe). Ja mialam raczej srednie/mniejsze jaja, to wg aplikacji S/Health, policzylam jako 1.5 duzych jaj (bo innych niz "large" miar nie mieli).
Chleb tez kalorie z alikacji, bo chleb pieczony i ogolne pakowanie tylko z nazwa, waga i skladem. Aplikacja nawet rozmiar podala i az sprawdzilam- zgadza sie z tym co kroje ![]()
Ada
|
|
|
Lucy_J | Post #6 Ocena: 0 2018-03-16 13:36:52 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
hmm dziwne. u mnie jest medium egg po 66 kalori sztuka. moze to zalezy od wersji aplkacji, nie wiem az takim expertem nie jestem. ale nie bedziemy bojow toczyc o 30-50 kalorii
![]() |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2018-03-16 18:42:12 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dobrze, ze zauwazylas Lucy. Moja aplikacja moze byc przedawniona, a ja nawet nie sprawdzalam, tylko wpisalam o jadlam i cieszylam sie z wyniku. Ja nowa w kaloriach jestem, ale przynajmniej teraz np sprawdzilam na jednej stronie, bo mialam aplikacje sciagac, dla przykladu kotlet mielony wolowy domowy i podane ze 100 kal, a oczywiscie nawet przy miesie 5% tluszczu bedzie mial wiecej niz 100. Bym sie oszukala...
![]() Lekarz nastawil mi kregi szyjne, jak chrupnelo...az sie nerwowo zasmialam, a on mowi ze zwykle to slyszy placz albo "oh f***", musz szyji pilnowac, bo przy zapakowanych kanalach zatokowych chyba troche krzywo glowe trzymalam i gdzies sie tam scisnely kregi, glowny test bedzie jak sie bede chciala w lozku przekrecic. Ale przy okazji wizyty, to oprocz kregow w szyji, moj GP rozciagnal troche dolne partie plecow, i teraz musze cwiczyc zeby podbudowac miesnie i ogolnie sprawnosc zwiekszyc, czyli bede w "win-win" sytuacji w naszym sparingu w temacie. Ten moj GP jest fajny ale jak ktos olewa sytuacje to on sie nie wysila na takie dodatkowe uslugi, wiec wole po jego dobrej stronie byc. Nasz sparing tez pomoze mi w walce z wysokim cisnieniem, myslaby ktos ze bez pracy to ja powinnam byc oaza spokoju, musze kontynuowac w podbudowaniu sprawnosci i spadku wagi na przekor klodom jakie wiek i inne czynniki rzucaja. Ja sie patrze na cukier w torebce a waga juz rosnie, ja nawet jesc tego nie musze.... ![]()
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2018-03-16 20:13:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Miałam dzisiaj nie ćwiczyć, bo w piątki mam zawsze napięty grafik. W sumie i tak ćwiczę 6 razy w tygodniu. Niemniej naczytałam się Waszych postów i zmobilizowałam na rower.
![]() W poniedziałek będę się ważyć. Zobaczymy co powie mi pani waga po tygodniu zmagań ze samą sobą. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2018-03-16 20:51:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
753 kalorie- imponujace! Ja sie dzisiaj zapytalam instruktorki ile "spalamy" na Clubbercise, odczytalysmy jej Fitbit- okolo 450 kalorii i 5k.
Acha, no i tak sie na siebie wkurzylam, ze nie wiem co zrobic z tym MyFitnessPal, ze bede zaraz ogladac tutoriale na Youtube ![]() Przepraszam, ze dipiero teraz odpowiadam, ale troche sie rano spieszylam..: Cytat: 2018-03-15 23:05:46, gosian napisał(a): Sev,lucy powiedzcie mi czy macie dzieci? Jak tak to w jakim wieku? Bo albo ja mało zorganizowana albo duzo leniwa(to bardziej prawdopodobne) ale ja nie dalabym rady jak wy.. Dzieci,dom praca itd... Poprostu nie mam dzisiaj sily.. Ja mam dziecko- 10 lat ma chlopak. Watpie zebys byla niezorganizowana. Ja juz napisalam wczesniej..: chodzenie na silownie, basen, Clubbercise 3 razy w tygodniu to moja praca, juz od prawie roku. Od kiedy przestalam palic 6 miesiecy temu tak mi sie kondycja poprawila, ze przestalo mi wystarczac to trzy razy w tygodniu i czasami "power walk" od rana w weekend, wykupilam wiec membership i w niedziele wieczorem chodze na Zumbe, kardio i basen i jak mam jakis wolny czas to albo dodatkowo cos tam w centrum sportowym albo power walk do jednego z klientow wieczorem. Ja do pracy musze dojezdzac, nie moge tak jak np. @Lucy maszerowac od rana do pracy poniewaz ja sie przemieszczam pomiedzy pracami, a jeszcze do tego "pomiedzy" od rana musze mlodego do szkoly podrzucic i tez jestem czasem bardzo ale to bardzo zmeczona, ale jak juz wspomnialam wczesniej, jak juz zaczniesz to strasznie wciaga! Nie wiem co Ci poradzic, ale zacznie sie cieplo robic, moze masz jakas kolezanke w sasiedztwie z ktora wieczorem moglabys sie na "power walk" wybrac? Albo telefon, sluchawki na uszy i maszeruj, w ten sposob tez dasz sobie troche czasu dla samej siebie. No i moze maz moglby Cie odciazyc chociaz raz w tygodniu poszla na Zumbe, albo poplywac albo na silownie z kolezanka- zawsze razniej ![]() Cytat: 2018-03-16 08:20:25, zosiasamosia napisał(a): Jak wspominałam, nie mogę się aktywnie przyłączyć, ale trzymam kciuki i w ramach solidarności nie żrę słodyczy. Ja akurat slodyczy nie jadam, ale dobre slowo zawsze w cenie! Dzieki ![]() Mind your own biscuits and life will be gravy
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2018-03-16 21:06:26 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Sev,ja mam 3 dzieci i z opieka się wymieniamy,więc mamy rece pelne roboty... Rano z lozka jak nie musze to nie wstaje.chodze pozno spac wiec spie dluzej..Obiecalam najmlodszemu że jak zrobi sie troche cieplej to bedziemy biegac...do tego rowerek plus ograniczenie slodyczy..jak to nie pomoze to będę szukac czegos wiecej.. Narazie zobaczymy skutki po miesiacu...
![]() P.s .. Dobrze ze zaczynamy od poniedziałku bo taki dobry mi wyszedl ten makowiec ![]() ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|