Str 354 z 367 |
|
---|---|
Maat17 | Post #1 Ocena: 0 2022-09-22 09:30:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
A mnie tluszczyk grzeje. Ogrzewania nie musze wlaczac.
![]() |
beansontoast | Post #2 Ocena: 0 2022-09-22 17:13:01 (3 lata temu) |
Z nami od: 23-11-2013 Skąd: Warrington |
Cytat: 2022-08-23 11:36:01, daavid napisał(a): Trudno wyrokować która cola jest lepsza, czy gorsza. Moim zdaniem nie powinno się tego pić. To samo z batonikami. Jeśli jemy je lub pijemy colę sporadycznie np. raz w miesiącu to organizm poradzi sobie z trucizną. Jeśli codziennie to kiedyś przyjdą efekty uboczne. Coli 0 (jak i slodzonej cukrem) nie powinno sie pic glownie ze wzgledu na zawartosc kwasu fosforowego, ktory zaburza gospodarke wapniowa kosci, a nie ze wzgledu na substytuty cukru, bo te nie maja udowodnionego dzialania szkodliwego dla zdrowia. Ani Acesulfam K, ani tym bardziej Aspartam w takich dawkaj jakie sa stosowane w przemysle spozywczym. Istnieje natomiast badanie, z ktorego wynika, ze Sucraloza powoduje niekorzystne zmiany w mikrobiocie jelitowej i przez to moze wywolywac zwiekszone laknienie jedzenia o slodkim smaku, wiec jak ktos ma trudnosc z opanowaniem laknienia na slodycze, to powinien produktow slodzonych nia unikac. Choc ja u siebie zwiekszonego laknienia na slodki smak nie zauwazylem, a bywalo, ze wypijalem coli 0 slodzonej sucraloza i do 2 litrow dziennie. Kurcze, przydalby sie tu jakis dobry dietetyk, zeby te wasze glupoty poprostowac, bo az oczy bola jak sie pewne rzeczy czyta. [ Ostatnio edytowany przez: beansontoast 22-09-2022 17:13 ] |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2022-09-22 17:35:55 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-09-22 17:13:01, beansontoast napisał(a): Kurcze, przydalby sie tu jakis dobry dietetyk, zeby te wasze glupoty poprostowac, bo az oczy bola jak sie pewne rzeczy czyta. Z ciekawości, jaka jest Twoja prywatna opinia na temat intermittent fasting? Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2022-09-22 20:12:58 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Gosian, 6 kg w miesiac to akurat niedobrze, i nie obylo sie bez skutkow ubocznych. No, ale jakos dajemy rade. Keep training; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2022-09-22 21:30:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Gal, jaki masz wzrost?
Ja ważę 62.5 kg i czuje się jak się czuje.. W sumie przez ostatni rok przytyłam 5kg.. Tak myślę i myślę co tu zrobić, żeby było poniżej 60 i jakoś nic nie wymyśliłam ![]() ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2022-09-22 21:45:22 (3 lata temu) |
metr 64. I najlepiej wygladam przy 64 kg. Przy 62 jestem taka jakas zapadnieta i chuda. Not sexy.
Bardziej chodzi o to, zeby byc wysportowanym, i zeby ta sylwetka taka byla, no wiesz miesnie a nie tluszcz. Ale tez nie sama skora i kosci. Jak beda odpowiednie ksztalty, to bede wiedziala ze jest ok, niezaleznie od wagi; ) No i jeszcze zeby te szpagaty i salta, ale to kwestia cwiczen, cwiczn. Dla mnie jedzenie moze nie istniec. Zmuszam sie, zeby wszystko co trzeba organizmowi dostarczyc, bo nei chce z anemia znow skonczyc i podkrazonymi oczami. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
gosian | Post #7 Ocena: 0 2022-09-22 21:59:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
To ci powiem, że na zdjęciu nie wyglądasz na ten wzrost..
Grunt to się czuć dobrze we własnej skórze. Powodzenia w szpagatach ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2022-09-23 07:16:49 (3 lata temu) |
A na jaki wzrost wygladam? : D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2022-09-23 08:31:19 (3 lata temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
coz waga rosnei wraz z wiekiem.. masa kosci itd.. ostatnio spotkalam pania ciut mlodsza, ale w moich parametrach za mlodu.. coz.. chyab jzu tyle wazyc bym nei chiala.. dla mojego wzrostu teraz potrzeba z 10-13 kg wiecej... czyli np nei 50 a 63, zebym wygladala zdrowo..
a poki co troche jeszcze brakuje... co do fasting to mi np bardzo pasuje i teraz tak sie to tak nazywa, keidys to bylo zycie, wiec nic nowego.. nazwa sie tylko zmienila.. no i jesli ktos ma wiecej kilko powinien zaczac od min czyli 16/8.. spokojnie starczy... zeby nei bylo jojo.. bo niekotrzy przesadzaja, a potem zonk.. ale chyab najlepszy efekt daje w powiazaniu z zero cukru sztucznego, ograniczenie naturalnego i ograniczenie niezdrowych carbs.. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 23-09-2022 08:33 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
ZlotaPerla2 | Post #10 Ocena: 0 2022-09-23 09:51:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ja mam 1.65 i przy wadze 60kg czuję się jak mały hipopotam - bańka wstańka - moja optymalna waga 56kg
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|