Str 308 z 367 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2021-02-07 22:57:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mniam mniam, makarony i owsianka. Bez pyr tez bym nie mogla zyc. W kazdej mozliwej warjacji. Pycha.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2021-02-08 08:05:42 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-02-07 22:57:43, galadriel napisał(a): Mniam mniam, makarony i owsianka. Bez pyr tez bym nie mogla zyc. W kazdej mozliwej warjacji. Pycha. Tego nie jem wcale i omijam szerokim łukiem. Owsianki w życiu nie jadłam (przepraszam jadłam w szpitalu - ale to z głodu ![]() Makaronów, pierogów, kopytek i innych mącznych nie jadam - chyba że w zupie się klusek trafi - po mącznych 1. bardzo mi jest niedobrze 2. du...a rośnie w oczach. A ja już tak mam, że wolę czegoś nie jeść, niż potem wyciskać ósme poty z siebie, żeby wrócić do „formy” - tak jak i cukier może dla mnie nie istnieć i wszystkie słodkości świata ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
gosian | Post #3 Ocena: 0 2021-02-08 08:59:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Pierwszy raz od nie wiem kiedy, piję TYLKO kawę na śniadanie
![]() ![]() Zazdroszczę Ci zlota. Dla mnie mogłoby nie istnieć mięso,. Makarony i ziemniaczki to niestety lubię. Zastanawiam się znowu nad kupnem rowerka,ale takiego małego, żeby można było go złożyć. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2021-02-08 09:31:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Gosian, ja nie napisałam nigdzie, że nie lubię - uwielbiam i mączne i pączki też
![]() Ja mam teraz spin bike i jest fajny, bo lekki i mój jak ćwiczy to sobie przestawia do salonu przed tv, mnie się nie chce to ćwiczę w lodowej krainie (szklarni) z radiem i gierką - ja bym nie wytrzymała tylko pedałować przez pół godziny bez żadnych atrakcji ![]() coś takiego: ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2021-02-08 11:07:58 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Weglowodany złożone sa dobre. Najlepiej w płynnej wizualizacji takiej jak wódka, whisky i martini extra dry 😉
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2021-02-08 11:08:25 (4 lata temu) |
Ja teraz musiałabym mieć coś małego bo przemeblowanie zrobiłam i nie mam miejsca.
Tak pięknie pada śnieg i jest biało, to żeby nacieszyć oko i podładować energię idę na nogach do pracy. Mam nadzieję że w 40 minut dojdę ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-02-08 17:15:03 (4 lata temu) |
ZP pierogi czy tam kopytkato na gwiazdke tylko; ) a to dieta na plaski brxuch ( ostatnio ktos mnie pytal, nie pamietam kto). Sniadanie: owsianka ( 4plaskie lyzki) z mlekiem kokosowym. Dodatki to pestki slonecznika, dyni, opcjonalnie banan, jagody i 2 orzechy plus lycha miodu i cynamon. Lunch skiba razowegi z dzenem jagodowym ( bo nic innegi nie ma w lodowce oprocz tego dzemu, gdyby byl servto by bylo z serem, ale nie chce mi sie isc do sklepu) maslomoliwkowe pod ten drzem. Przekaski miedzy posilkami glownymi: jablko i ogorek kiszony . To pomiedsy sniadaniem i lunchem a lunchem i obiadokolacja. No i ten pozny obiad makaron bezglutenowy w sosie pomidorowym z groszkiem i brokulami. W sumie to oowinno byc odwrotnie, o 13 tej ten obiad a skiba o 17:00 w mysl zasady zeby pod wieczor juz nic ciezszego nie jesc, ale nie chcialo minsie odgrzewac w poludnie. Ogolnie jesli cos slodkiego by dodac, czekolade lub makaronika to zawsze lepiej do 14:00 nie po, aby gyl czas to wszystko spalic, a nie orzed snem. Przy takim sposobie jedsenia jednakze nie mam ochoty na slodkie, wiec spoko. Najwazniejsze, jesli ktos ma lacto nietolerancje albo glutenu, to nic nie pomoze schudnac dopoki sie tego nie odstawi. Nie wiem ilevto razem kalorii, ale to przy braku jakichkolwiekncwiczen, ruchu. Tylko przy siedzacym trybie zycia wymagajacym koncentracji. Kawa czrna, herbata zielona i mietowa, lub czarna z cytryna i sokiem z aronii. Plus conajmniej 1 ltr wody mineralnej oprocz kaw i herbat.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2021-02-08 18:24:50 (4 lata temu) |
Na moje oko to tu nawet 1400 kalorii nie będzie, więc mało...
Ja po tłustym czwartku zaczynam ograniczać cukier i przestać podjadać. Ma nadzieję że to pomoże. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2021-02-08 20:28:45 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Gal ja nie wiem ile to kalorii ale bialka to praktycznie wcale...
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-02-08 21:01:47 (4 lata temu) |
Zwykle gdzies jeszcze umieszaczam jajko, ale dzis mi sie nie chcialo; ) Ogolnie jak moge sie obejsc bez jakiegokolwiek podgzrewnaia, gotowania, to zawsze pojde na skroty (np zamiast owsianki jogurt- nie trzeba podgrzewac, itd) Aha, zapomnialam do tej owsianki dodaje jeszcze siemie linane.
Dzis natomiast gotowalam wieczorem dla kotow: kurczaka, ryz (troche na sprobe) i marchewke. Spojrzaly jak naglupia, jedna tylko sprobowala i chyba wyplula i nic. Zobaczymy czy zniknie przez noc. Kurczaka to dodatkowo podpieklam, bo nei umiem poznac, czy juz ugotowany. Ale to takie obrzydlistwo, caly dom smierdzi miesem, a osly ani mysla tego jesc. : / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|