MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta: twarogi, sery i inne ale SMAKOWE?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zaczarowany_pan

Post #1 Ocena: 0

2012-03-18 18:26:13 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

A propos plesniowych serow i innych smierdzieli, kolezanka w pracy mnie zaskoczyla, ze jezyk jej do d... ucieka jak mysli o ww, a jest w ciazy. Dostla prikaz nie spozywac w stanie blogoslawionym. Czegos nie wiem?
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-03-18 18:26:16 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-03-18 16:55:03, zuza11 napisał(a):
Chodzi o kazeinę z krowiego mleka ,którą nie jesteśmy w stanie strawić-niestrawiona powoduje gazy,kamienie nerkowe itd,itp.Zeby była jasność jestem fanką sera białego a zwłaszcza sernika,tylko poooteem

Dziwna zależnośc ...
Jakieś 20 lat temu kiedy to robiło sie pierwsze siłownie w piwnicy a za talerze do sztasng słuzyły wszelakiej maści metalowe krązki(wszystko co można było wyszperać na złomie)a sterydy to było coś o czym ktoś tam gdzieś słyszał ale nikt tego na własne oczy nie widział było dojscie w miejscowej mleczarni i załatwiało się kazeinę właśnie.Ludziska rośli na tym jak na drożdżach...
Jak oni to kuźwa robili skoro organizm tego nie przyswaja?.

Albo ja(i nie tylko) miałem omamy albo ktoś tu pitoli niezdrowe kawałki...

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #3 Ocena: 0

2012-03-18 18:29:51 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-18 18:26:13, zaczarowany_pantofelek napisał(a):
A propos plesniowych serow i innych smierdzieli, kolezanka w pracy mnie zaskoczyla, ze jezyk jej do d... ucieka jak mysli o ww, a jest w ciazy. Dostla prikaz nie spozywac w stanie blogoslawionym. Czegos nie wiem?
WW jesteś w stanie błogosławionym?:-?;-)
ja nawet błogosławiony nie jestem:-W:-P:-]
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-03-18 18:33:12 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #5 Ocena: 0

2012-03-18 18:34:47 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-18 18:33:12, Wredny-Werdew napisał(a):
Cytat:

2012-03-18 18:29:51, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

Nie nie, szanowny kolego. Jej język ucieka jak myśli o WW:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]

Albo ja źle zrozumiałem:-]:-]
z Tobą? znacie się?:-o:-o:-o
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

NikolaTesla

Post #6 Ocena: 0

2012-03-18 18:36:23 (13 lat temu)

NikolaTesla

Mężczyzna

Z nami od: 01-07-2011

Niektórzy (zwłaszcza azjaci) białko mleka mogą trawić wolniej (pewnie o to chodzi), ale trawią je wszyscy tak czy inaczej.
Niektórzy ludzie nie trawią cukru mlecznego (laktozy), ale dla nich są kwaśne serki i jogurty, albo "solniczka" z brakującym enzymem.

Do tematu:
mascarpone, ricotta, quark, low-fatowy twardy grecki jogurt z supermarketu (nie pamiętam nazwy) - to moje ulubione podstawy deserów.
---------------

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-03-18 18:41:02 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

SOS Grzybowo serowy, z dodatkiem śmietany.
Ser to Roquefort, sa to słone i bardzo intensywnie aromatyczne sery, dlatego trzeba dodać rozwaznie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

zaczarowany_pan

Post #8 Ocena: 0

2012-03-18 18:41:50 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-03-18 18:34:47, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-03-18 18:33:12, Wredny-Werdew napisał(a):
Cytat:

2012-03-18 18:29:51, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

Nie nie, szanowny kolego. Jej język ucieka jak myśli o WW:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]

Albo ja źle zrozumiałem:-]:-]
z Tobą? znacie się?:-o:-o:-o

O smierdzielach mowa, anie o naszych panach, no chyba, ze skrywacie jakas pachnaca tajemnice
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2012-03-18 19:53:36 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Chyba wiekszosc podpowiadajacych przeoczyla, ze w temacie jest slowo "Dieta", bo jak domyslam sie chodzi o sery o niskiej zawartosci tluszczu.

PS Tak a'propos "uczynnych" podpowiadaczy, ze wystarczy jesc mniej- nie kazdemu wystraczy jesc mniej, nie kazdy organizm daje sobie rade z kalotiami w ten sam sposob. Byl czas kiedy wydawalo sie, ze moj organizm nawet z wody potrafilby tluszcz odlozyc. Wiekszosc zycia moglam jesc co chcialam w jakich chcialam ilosciach, i moglam widniec na ogloszeniach o glodzie w Afryce. Niestety, dobre czasy sie skonczyly, i albo trzeba szukac alternatywnych sposobow zywienia, albo faszerowac sie lekami. Cale szczescie, ze moj lekarz nie powiedzial mi, ze wystarczy tylko mniej jesc.
Ada

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2012-03-18 20:14:20 (13 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Mo bo moze warto nie tylko jesc mniej ale i mniej tlusto.
Metabolizm zwalnia 10% co kazde 10 lat. Majac 40 trawimy i wchlaniamy mniej o 20% niz w czasach maturalnych. Dostarczajac tyle samo kalorii zwieekszmay poklady energii, ktorej nie wykorzystujemy ergo odkladamy zapasy w postaci tluszczu.

Rada: albo jesc mniej, zmniejszyc ogolne spozycie kalorii albo zwiekszyc wysilek energetyczny - wiecej ruchu, sportu.

Proteiny/Bialko - 1g = 4kcal
Weglowodany/Cukry - 1g = 4kcal
Tluszcz - 1g = 9kcal
Gorzala - 1ml (czystego alkoholu) = 8kcal

Zmniejszeni spozycia tluszczu, ograniczenie weglowodanow i zwiekszenie spozycia bialka powinno pomoc w zrzuceniu wagi, ktora oczywiscie sama nie spadnie bez zwiekszonego wysilku fizycznego.

Innymi slowy:

Jemy tyle samo co wczesniej + jemy to co wczesniej + siedzimy na kanapie = rosnie brzuch i dupsko

ALe jesli ktos zdrowy i przytomny chce wierzyc w magiczna moc cudownych diet albo chce sie szprycowac chemia mniej czy bardziej podejrzanej prowieniencji - to jego wolny wybor.

Jakies 15 lat temu mowiono o mnie, ze taniej mnie ubrac niz wyzywic. Dzisiaj opinia jest odwrotna. Jem mniej, jem chudsze produkty, zmienilem program treningowy. Kiedys waga nie mogla przekroczyc 77kg a teraz nie moze spac ponizej 77kg.

Coz, starzejemy sie. Dla przecietnie zdrowego czlowieka dieta Jesc mniej, Jesc mniej tlusto, Cwiczyc wiecej jest najtansza i najzdrowsza alternatywa wobec siedzacego trybu zycia i polskiej tradycyjnej kuchni.

Chcoiaz musze przyznac, ze w akcie desperacji sam sprawdzam ceny liposukcji dla mezczyzn.

:-D

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,