MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wstret do jedzenia.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PaniDomu

Post #1 Ocena: 0

2012-01-31 15:45:49 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-01-31 12:29:11, nuska napisał(a):
nie jestem glodna ale to mnie nie niepokoi- kiedy probuje zjesc cos nadprogramowego jak banan czy rodzynki- dostaje szczekoscisku,nie moge przelknac. Co to jest do cholery? Im mniej zjem tym lepiej sie czuje ,mam nadaktywnosc i uczucie jakiejs nadnaturalnej jasnosci w glowie.I jakąs sadystyczna przyjemnosc sprawia mi przygotowanie posilkow dla mojej rodziny. I kurde zaczynam patrzec na innych ludzi z obrzydzeniem i wyzszoscia ze ja nie jem a oni sie obrzeraja.

Bardzo dobrze,ze o tym piszesz to pierwszy krok do zdrowienia.
Poszperaj w internecie na temat anoreksji ale raczej na stronach gdzie wypowiadaja sie fachowcy:psycholodzy,terapeuci lub osoby chore/leczace sie.
To co opisujesz to mechanizmy obronne i na psychoterapii dotrzesz dlaczego i od czego uciekasz.
Potrzebna Ci jest psychoterapia.
Pozdrawiam.

PS.
Wypisz sobie na kartce: za co sie kocham?.
Zapisuj sobie codziennie swoje uczucia,jakie sie pojawily w ciagu dnia

PS.
Wlasnie doczytalam,ze mialas depresje. Leki na depresje pomagaja tylko na chwile za rok,dwa znowu poczujesz sie zle i wszystko bedzie szare,bez sensu.
Koniecznie udaj sie do psychologa.

[ Ostatnio edytowany przez: PaniDomu 31-01-2012 15:51 ]

Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2012-01-31 15:50:52 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Perfekcja ma racje.
Leczenie antydepresantami, to minimum pol roku, rok czasu. A czasem i wiecej.
Po kilku tygodniach, to one dopiero zaczynaja dzialac. A ich dzialanie utrwala sie dopiero znacznie pozniej.
Jesli wiec po kilku tygodniach zauwazylas powrot do stanu sprzed, trzeba isc do lekarza i zwiekszyc dawke.
Aprpo's anoreksji - na nia niestety nigdy nie jest za pozno...
A jesli chodzi o ostatnich kilka zdan Perfekcji - chyba wiem co Ci chodzi po glowie, bo i mnie cos sie laczy w calosc, po ostatnim poscie autorki... Ale to rzeczywiscie nie temat na forum - jesli myslimy o tym samym ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 31-01-2012 15:52 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2012-01-31 18:56:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #4 Ocena: 0

2012-02-01 16:47:19 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-01-31 18:56:40, nuska napisał(a):
Co sugerujecie dziewczyny,zgadzam sie na psychoterapie publiczna bo moze pomoze to komus innemu. Zniose wszystko,tak mysle.

nuska,psychoterapia jest bardzo bolesna.Na pewno nie chcialabys tego robic publicznie.
Aby sie wyleczyc musisz stanac twarza w twarz z tym przed czym uciekasz.Z reguly sa to bardzo bolesne sprawy z przeszlosci itp.

Popraw jakosc swojego zycia i wybierz sie do psychologa.
Osobiscie psychiatry nie radze,bo antydepresanty tylko maskuja problem.

Masz dzieci,pamietaj:szczesliwa matka to szczesliwe dzieci.
Nie zrozum mnie zle,na pewno bardzo sie starasz ale dzieci wiecej wyczuwaja,wiecej widza niz myslisz.

Pozdrawiam.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-01 17:50:49 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #6 Ocena: 0

2012-02-01 18:09:00 (13 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

No coz, ja mam zupelnie inne zdanie.
Depresja to ciezka choroba. Smiertelnosc w tej chorobie jest bardzo wysoka... Odradzanie psychiatry jest w tej sytuacji kiepskim pomyslem poniewaz tylko lekarz moze ta chorobe zdiagnozowac i odpowiednio leczyc.
Trzeba odroznic okresowy (na przylad zwiazany z pora roku) spadek nastroju czy przejsciowy dolek powstaly w wyniku zyciowych trudnosci od depresji. Depresja to nie jest "kiepski humor" tylko zaburzenie rownowagi pewnych substancji w placie czolowym. (konkretnie serotoniny i noradrenaliny) i z calym szacunkiem, tego procesu nawet najlepszy psycholog nie cofnie. Psychoterapia jest oczywiscie rzecza bardzo wazna, ale kiedy czlowiek jest w zlym stanie to psychoterapia guzik da. Prawdziwej depresji nie da sie pokonac bez farmakologii. Nikt nie jest w stanie nakazac mozgowi, ze ma nie produkowac tak duzo pewnych substancji. Ale moga to zrobic inhibitory MAO zawarte w lekach przeciwdepresyjnych:)

Trudno Nuska bawic sie tutaj w jakiekolwiek szukanie przyczyn. Piszesz dwie wazne rzeczy: ze nie masz kontaktu z rodzicami. Nie wazne, ze dodajesz "nie z mojej winy". W Waszej rodzinie cos musi byc bardzo nie tak, bo w rodzinach gdzie ludzie sie dogaduja nie ma miejsca na piecioletne obrazy.
I druga rzecz- jestes moim zdaniem kobieta-bluszczem. Twoj maz jest drzewem a Ty bluszczem. Rosniesz na nim. Jesli on jest, Ty rowniez jestes, jesli on upadnie, Ty tez...

Cytat:

2012-01-31 14:45:34, nuska napisał(a):
Moj maz jest pedantem i super perfekcjonista. Dieta,cwiczenia potrafi osiagnac kazdy cel. Mnie sie nigdy nic nie udaje.

To moim zdaniem powazny problem, poczucie wlasnej wartosci gleboko ponizej poziomu morza... On piekny i mlody a Ty w swoim mniemaniu gruba i brzydka matka czworki dzieci... Zobacz jak zaczelas ten tenmat: "nie lubie pisac o sobie..."
Potrzebujesz pomocy, farmako i psychterapii. Zrob to dla siebie:)

[ Ostatnio edytowany przez: perfekcja 01-02-2012 18:10 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-02-01 21:53:18 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2012-02-01 22:20:57 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
kolezanka- powiedziala mi kiedys ze kazde zdanie zaczynam od- moj maz..powiedzial..mąż uważa..maz chce.Oczywiscie byla kolezanka bo niecierpie jak mi ktos kretykuje meza.

Moze problem w odbieraniu tego co powiedziala, bo ja bardziej doczytalam sie nie krytyki meza, ale tego, ze ty sie chowasz w cieniu meza, ze zagubilas gdzies siebie po drodze...(?)
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,