Str 2 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-01-15 11:22:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ChrisCov | Post #2 Ocena: 0 2012-01-15 11:38:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: Cukry są prawie we wszystkim, nie da się ich w sumie uniknąć ale można ograniczyć ich podaż w organizmie.
To polecam płatki owsiane (oats). W 100g awierają mniej więcej 1g cukru i dlatego przeszedłem na nie z musli, ponieważ to ostatnie zawiera kilkanaście gramów cukru na 100g. Stawiamy nasączony wodą kubek płatków na noc do lodówki, wyjmujemy rano i mieszamy to z odżywką białkową. Po dodaniu kilku owoców, na śniadanie to w zupełności wystarcza. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 15-01-2012 12:18 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2012-01-15 12:09:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Moja dieta i plan sportowy wygladaly tak:
PON, SR, PT - silownia, z dzielonego przeszedlem na FBW i z powrotem. Potem 30 min na X-trainerze lub stepper. WT, CZW - adult spinning 45min albo basen 30 min. Dieta: Sniadanie - bialy serek niskotluszczowy, nieskoweglowodanowy, pol pudelka, ok 110g + ok 25g bialka + troche platkow zeby dodac trcohe energii II sniadanie - chuda wedlina (ok 20g bialka) lub kawalek piersi kurczaka/indyka ok 30g bialka, marchewka, mandarynki, banan Lunch - piers kurczaka/indyka + ryz Lunch II - marchewka, mandarynki, grapefruit, banan Obiad - Indyk/kurczak lub wolowina w dzien silowni, pieczone + ryz/kasza/kuskus - tyle aby pozostac troche glodnym Po treningu - odzywka bialkowa 35g bialka lub to co na sniadanie Kolacja - grapefruit z cukrem z trzciny --- Przegryzanie: marchewka, mandarynki, jablka, grapefruity, winogrona --- Cuda sie nie dzieja, modelem nie zostalem, ale wziwszy pod uwage moj wiek waga pomiedzy 77 a 80 wydaje sie byc optymalna. Walka z brzuchem ciagle trwa, chociaz teraz mam wytluamczenie ze na zime i tak czlowiek tyje. Teraz dochodzi do tego kreatyna zeby napompowac miesnie i karnityna zeby zaczac spalac tluszcz. Adult spinnig chce na zmiane z badmintonem, basen bez zmian. Plywanie jakos mam wrazenie ze dobrze na mnie dziala.. --- Co tu duzo mowic, wspolczesny tryb zycia nie wymaga tyle pokarmy i kalorii jak ten sprzed 100 czy 200 lat. Organizm niestety dalej choduje sadlo na zime a dostepnosc pozywnienia powoduje ze czlowiek je NIE bo musi a je bo sie nudzi. Oglada sie film i przygryza rozne cuda... Cel na lato: 77kg i plywacka sylwetka. Pozywiom, uwidzim... ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2012-01-15 12:13:38 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kaputzin | Post #5 Ocena: 0 2012-01-15 12:15:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-01-2012 Skąd: Norfolk |
Cytat: 2012-01-15 11:22:26, grubasson napisał(a): Picie kawy nie jest szkodliwe jak się powszechnie uważa, przesadzanie z tym już tak. Także smacznego. ![]() Kofeina ponoć przyspiesza trawienie i jest wskazana przy odchudzaniu ![]() ![]() "Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie"
|
|
|
midian25 | Post #6 Ocena: 0 2012-01-15 12:34:34 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja jeszcze do wyżej wymienionych zestawów i diet dorzuciłabym porannego drinka z psyllium husk, zapewnia sytość na długi czas.
Zazwyczaj powtarzam wieczorem, żeby nie podjadać w czasie oglądania tv, plus ew. dorzucam jakieś niskokaloryczne wypełniacze typu marchew, bo tak się nieszczęśliwie składa, że największy apetyt mam właśnie wieczorem. Wcześniej kupowałam włókno firmy Optislim, jednak po "odkryciu" psyllium husk, kupuję już tylko takie. Smak jest nienajlepszy, ale efekty rekompensują dyskomfort. "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Dodziunia | Post #7 Ocena: 0 2012-01-15 13:47:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
MM-moja kolezanka byla u dietetyczki i ta jej zalecila jesc regularnie-z tym ze sniadanie jest najwazniejsze. Pierwszy posilek-miedzy 8-9 rano, miedzy 11-12 lekkie drugie sniadanie, 14-15 obiad. i kolacja miedzy 18-19. po 20 nie powinno sie jesc niczego!!! i to niby dziala. kolezanka wytrzymala 2 tyg. i bruszek zaczal znikac-potem oczywiscie zjadla pizze i popila melczkiem w tubce i diete zakonczyla
![]() ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2012-01-15 13:52:33 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2012-01-15 15:06:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Oprocz diety i sportu istotne sa suplementy pomagajace nam w prowadzeniu zdrowego trybu zycia. Jednym z takich suplementow jest spirulina.
Spirulina wspomaga kontrolę prawidłowej wagi ciała. Odpowiednia dieta odchudzająca nie powinna powodować uczucia zmęczenia, utraty sił czy problemów psychicznych. Aby tego uniknąć należy dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów. Podczas odchudzania ogranicza się spożywanie pewnych produktów, co w efekcie powoduje niedobory substancji odżywczych. Alga Spirulina zawierająca wiele z nich, może być stosowana jako doskonały sposób na uzupełnienie braków składników odżywczych w diecie odchudzającej. Ponieważ Spirulina jest niskokaloryczna i charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczy stanowi doskonały składnik diety odchudzającej. W efekcie utrata wagi staje się procesem bezpiecznym i korzystnym dla organizmu. Dodatkowo penylanina zawarta w Spirulinie aktywuje metabolizm, podczas gdy tyrozyna pomaga kontrolować apetyt. - wzmacnia organizm - wzmacnia układ sercowo-naczyniowych - poprawia pamięć i koncentrację - likwiduje worki pod oczami - reguluje ciśnienie - wspomaga hormon regulujący tworzenie komórek macierzystych szpiku kostnego - reguluje i wzmacnia produkcję białych ciałek krwi - wspiera poprawną gospodarkę enzymów trawiennych spirulina-oczyszczanie-organizmu Holland & Barrett - Spirulina Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
agarudii | Post #10 Ocena: 0 2012-01-15 16:32:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2012-01-15 13:52:33, edzia78 napisał(a): Ja tam nigdy sie nie katowalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brzuch to bym zlikwidowala,ale to za duzo wyrzeczen by mnie kosztowalo,a zycie za krotkie na takie glupoty,zeby jeszcze jedzenia sobie odmawiac ![]() ![]() Podziwiam Was babki odchudzajace sie! [ Ostatnio edytowany przez: <i>edzia78</i> 15-01-2012 14:12 ] edzia jestem z toba ![]() ![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|