Postów: 15 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-01-03 15:50:35 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
goskauk | Post #2 Ocena: 0 2012-01-03 16:01:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
a co to? ja cukrzyk i tylko sweetex do kawy .Inne probowalam ale mi nie ida takie jak splenda i inne.
pit-y,benefity itp.
|
Post #3 Ocena: 0 2012-01-03 16:15:27 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wielbicielka | Post #4 Ocena: 0 2012-01-03 16:29:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
|
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2012-01-03 16:52:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Muszę się tym zainteresować. Pochłaniam ogromne ilości cukru w herbacie a słodziki mi strasznie nie smakują.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-01-03 17:01:29 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2012-01-03 17:07:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Bestia, ciekawe co piszesz, bo ja od dawna używam stewii, ale w formie suszu, który ma dosyć specyficzny smak. Zatem poszukam czegoś w formie proszku lub płynu (bo też widziałam). Co ciekawe, stewia dopiero od miesiąca jest oficjalnie dopuszczona do obrotu w Unii Europejskiej jako substancja słodząca. Tutaj info.
Ostatnio kupiłam susz jako środek do kąpieli - tak właśnie obchodzono przepisy, sprzedawano stewię jako środek kosmetyczny. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
kociefraszki | Post #8 Ocena: 0 2012-01-03 17:09:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Stewie miala w ogrodku moja mama - istotnie liscie sa baaardzo slodkie, a bez "mydlanego" posmaku slodzikow. Ususzone i domieszane do herbaty, niezle zastepowaly cukier.
|
krakn | Post #9 Ocena: +1 2012-01-03 17:37:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
taaa, cuda na kiju, nie słodkie, bez smaku, kalorii, chemii, a słodkie... :>
Poczekajmy ze 2 lata i się okaże jaki to cudowny cudak. Problemem w spożyciu cukru nie jest cukier, tylko jego ilość w stosunku do spalania energii. Kiedyś właśnie takim cudem natury były te słodziki, teraz już wiadomo że sieją spustoszenie w żołądku i wątrobie, jedynie dlatego dopuszczone że zjada się go w niedużej ilości, czyli dopuszczono bo tylko podtruwa. prosta sprawa, aby człowiek odczuwał słodycz musza być spełnione pewne warunki, i albo będzie to cukier, albo chemiczne ogłupianie organizmu. A dokładnie wąskiego pasa receptorów na języku. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Karrina | Post #10 Ocena: 0 2016-05-31 14:41:23 (9 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2016 Skąd: Londyn |
Na początku wyczuwałam różnicę w smaku, ale da się do tego przyzwyczaić.
@krakn myślę, że nie ma co porównywać rośliny do chemicznych słodzików Wszyscy – czy tego chcemy, czy nie (choć Ci pierwsi mają zdecydowanie lepiej) – uczymy się przez całe życie
|