Str 4 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-06-22 20:25:28 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-06-22 20:41:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2011-06-22 20:48:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2011-06-25 12:51:35 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
widzialyscie moze ocet jablkowy w sklepach? pytam, bo jakos tym wczesniej sie nie interesowalam i nie zwracalam uwagi. aha i nie chodzi mi o tabletki, tylko w plynie taki, jak do salatek, tylko w 100% jablkowy.
[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 25-06-2011 12:52 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-06-25 12:54:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-06-25 12:51:35, kik1976 napisał(a): widzialyscie moze ocet jablkowy w sklepach? pytam, bo jakos tym wczesniej sie nie interesowalam i nie zwracalam uwagi. aha i nie chodzi mi o tabletki, tylko w plynie taki, jak do salatek, tylko w 100% jablkowy. [ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 25-06-2011 12:52 ] dobry za komuny do tzw meduzy czyli galarety, teraz dostępny jest Vinaigrette i balsamico vinaigrette ![]() Cytat: 2011-04-10 20:45:33, barberita napisał(a): Witam!MOze ma ktos ten Sam problem co ja I chcialby sie podzielic ze mna wiedza.OToz mam problem z tzw oponka I nie Wiem jak tego sie pozbyc.Próbowałam juz prawie wszystkiego ale efekty Takie sobie!moze ma ktos sprawdzone diety czy cos.pozdrawiam najlepsza dieta na płaski brzuch to być 16 latką A baba bez pupy i brzucha to jak ganek bez ucha ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-06-25 17:26:15 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
staryznajomy | Post #7 Ocena: 0 2011-06-25 17:35:00 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
ja pozbyłem się kilkudziesięciu kilo w ciągu siedmiu lat.
tyle trwało zanim się rozwiodłem ![]() ![]() ![]() dzięki kosztom sprawy brzuch miałem wklęsły - nie płaski ![]() ![]() ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2011-06-25 17:44:03 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Sprobowac mozesz M-M Grapeseed Oil, jest duzo bardziej lagodny niz Olive Oil, i mowia, ze zdrowszy. Ja kiedys kupilam taka blaszana puszke, i do salatek np czasem byl lepszy niz olive oil, bo nie mial takiego mocnego smaku.
![]()
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2011-06-25 17:51:42 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2011-06-25 17:57:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Mama-Myszy, zupełnie przez przypadek wszedłem tu jeszcze raz.
Powiem ci że z tymi oliwami to strasznie ciężko jest. Zasadniczo Oliwa z zielonyc oliwek jest łagodniejsza, a z dodatkiem dojżałych jest bardziej pikantna, czyli tak jak mówisz była "niedobra" była dobra tylko do innych zastosowań. oliwy o mocnych smakach dodaje się do dań i sałetek zawierających mocne smaki, A delikatne nadają się do np sałatek gdzie zmiana smaku jest niewskazana, np pomidory. I powiem ci że mam ten sam problem. Kiedyś miałęm Genialne 5 litrowe puszki włoskiej oliwy, ale nigdy więcej jej nie dostałem, kosztowały coś około 70 funtow za 5 litrow, było to jakieś 6 lat temu. jak się skonczyła to jest nieustające poszukiwanie. Ale przypomniałęm sobie, że wspaniała oliwa to była z Awokado! biała, delikatna dosłownie niemal jedwabisty smak, robiła co miała robić jednocześnie absolutnie nie zmieniała smaku, po prostu absolutny neutral. natomiast jak do smarzenia na bardzo wysokiej temperaturze to genialny jest z pestek winogron, znacznie wyższa temperatura niż inne tłuszcze i nie traci własciwosci. Zasadniczo kupuje bardzo dużo oliw, najgorsze że trudno je odnaleźć ponownie. Bo kupuje odstawione gdzieś na jakiś dziwnych półkach, regionalne i po prostu znajduje do nich zastosowanie, oliwa może leżeć baaardzo długo wiec bez problemu coś się znajdzie. I w domu sprawdzam, jak łagodna to do sałatek, kanapek itp, jak ostra to nawet do smażenia, spagetti, na pizze itp kurcze właśnie byłem w kuchni myślałem że mam jeszcze oliwe z tesco czy sansburego, w plastykowych butelkach, etykieta z gosciem jak by w sombrero, do smarzenia ale i niezła do jedzenia, bezpośrednio nawet z kanapek. Ale widzę że się skończyło i Beata wyjęła kilka butelek które przywieźliśmy w zeszłym roku z Chorwacji. Jak podskodcze na zakupy to kupie i ci pokaże. Poza tym wcale nie zły jest olej słonecznikowy, natomiast absolutnie trzeba unikać oleju rzepakowego i oleju w zielonych metalowych kontenerkach z oliwą, pisze na niej Olive Blend olives, tragedia, mieszanka kilku procent oliwy z wytłoczek zmieszana z innym paskudnym olejem, śmierdzi i nie nadaje się nawet do smażenia kotletów, pół puszki poleciało w kosz. A aaa poza tym zawsze ogołacam TKMAxa z oliw, vinaigrette balsamico i przypraw ![]() choć od jakiegoś czasu coraz gorzej z tymi rzeczami TK. a mam http://www.sainsburys.co.uk/groceries/shopping/details/product_detail.jsp?bmUID=1309021620875&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_0_id=0&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_1_id=1&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_2_id=2534374310870951&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_3_id=2534374320040501&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_4_id=2534374320040504&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_5_id=2534374320040519&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_6_id=1689949372066279 A jeszcze mi się przypomniało, do niektórych zastosowań warto spróbować olej kukurydziany. Też delikatny w smaku, ale ma swoją nute i trzeba sobie skomponować, do czegoś. Co ciekawe fajnie smakują kotlety na tym ![]() Ale i w sałatkach z dodatkiem ziół dodawaliśmy wcale nie mało, a jednak nie dominował. tak że jest OK Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|