Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-10-13 10:33:24 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
chris32 | Post #2 Ocena: 0 2010-10-13 11:44:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-04-2009 Skąd: m/y Snowflake on River Lee Navigation London |
Z marketu soczki z marketu a najzdrowsze najtansze i bogate w skladniki mineralizowane i witaminki
![]() ![]() Trzeba się najpierw zgubić by dotrzeć do tego, czego nie można znaleźć, w przeciwnym razie każdy by wiedział gdzie tego szukać
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-10-13 12:30:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, a ja robie sobie czesto sok pomidorowy, pomidory z puszki(te woskie we własnej zalewie bez dodtku wody), np z chili, do miksera, sól pieprz i troche żółtego sera albo mozzarele.
zmiksowac i piiiic. ja piernicze jakie to dobre ![]() czasaami miksuje też pomidory. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2010-10-13 12:38:34 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-10-13 12:42:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-10-13 14:01:25 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
chris32 | Post #7 Ocena: 0 2010-10-13 14:06:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-04-2009 Skąd: m/y Snowflake on River Lee Navigation London |
Cytat: 2010-10-13 14:01:25, ie2ox4 napisał(a): Tak, zapewne smaczne to jest! Tylko ta puszka mnie trochę przeraża - staram się nie karmić "moich" żywnością która jest w zbroi! A pomidory hiszpańskie, czy portugalskie to wiecie jak powstają? Zaznaczam: nie rosną tylko powstają. ![]() ![]() Trzeba się najpierw zgubić by dotrzeć do tego, czego nie można znaleźć, w przeciwnym razie każdy by wiedział gdzie tego szukać
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-10-13 14:25:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, no jak ktoś nie lubi z puszki to można samemu, tylko problem jest z odpowiednim gatunkiem pomidorów, muszą być to pomidory z dużą ilością miąższu, ciasno wkłada się je do słoików, a następnie zakręca i pasteryzuje bez dodatku wody, dobrze wcześniej sparzyć wrzątkiem i zerwać skórę.
tak że tak czy siak, te pomidory muszą być z "konserwy" a czy to z puszki czy słoika czy kantona to już wsio ryba. ja te pomidory używam też do zupy pomidorowej, miksuje a czsami nie, nawet kilka puszek tak by zupa przypominała Mus. te same pomidory świetnie nadają sie i sa używane do pizzy, spaghetti, kremów pomidorowych itp. praktycznie nie używam już koncentratów pomidorowych. juz kiedyś wspominałem, fajne zestwy smakowe sa w lidlu, same pomidory, albo w całosci, albo siekane, te siekane sa też albo solo, albo z chili, czosniem, bazylią itp, zasadniczo kupuje 12 puszek z chili, 12 samych i kilka z innych smaków, i my jesteśmy tacy pomiodorowcy że to nam wystarcza max na 2 tygodnie zwłaszcza z chili koncza się pierwsze ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|