Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-17 09:33:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ciesza | Post #2 Ocena: 0 2010-09-17 11:37:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
witaj w klubie dzieci, ktore nie jedza ani chleba, ani wedlin, ani sera
![]() Tak jak pisala Bea musisz przemycac wiekszosc skladnikow po kryjomu. Moj maly uwielbia salatki, wiec gdzie tylko moge i nie rzuci mu sie w oczy tarkuje ser, drobniutko kroje wedline - mordega. Najlepiej jest jak nie pyta i nie widzi co jest w srodku. Niestety trik nie udal sie z grzybami, najwet najmniejsza odrobinke wyczuwa, a po kilku akcjach z odruchami wymiotnymi po prostu zrezygnowalam z grzybow, a sobie robie osobno. Tak mi sie jeszcze przypomnialo odnosnie chleba, ostatnio moj maly polubil tosty (z ciemnego chleba) widocznie konsystencja normalnego pieczywa mu nie odpowiada [ Ostatnio edytowany przez: ciesza 17-09-2010 11:39 ] |
Post #3 Ocena: 0 2010-09-17 12:35:07 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2010-09-17 13:24:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Poza dieta, na juz bym pomyslala o aktywizacji dziecka, wiekszej ilosci ruchu, podsuniecia zajec, wtedy nawet nie ma czasu na myslenie o jedzeniu czy podjadaniu. Warto zapisac na taniec, aikido, karate, gimnastyke, wszelkie zajecia ruchowe. Do tego wiecej ruchu na codzien, droga do szkoly i z powrotem na piechote, czy na rowerze, wiecej czasu z dziecmi na placach, w salach zabaw, moze macie w sasiedztwie dzieci, z ktorymi by wychodzila sie bawic w poblizu domu?
No jak wolne z rodzinka, to zabawy ruchowe, frisbie, badminton, pilka itp. Do tego odpowiednia dieta, unikanie wypelniaczy typu pieczywo, ryz, makaron, kasze, ziemniaki, a przewaga warzyw i owocow, jak nawiecej surowizny. Akurat unikaniem niektorych potraw przez dziecko nie przejmowalabym sie za mocno, ten etap zmian smakowych tak ma, ze potrafia jesc tygodniami kilka potraw na okraglo. |
magda-lena | Post #5 Ocena: 0 2010-09-17 14:13:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2010 Skąd: York |
nawet nie wiecie jak wam dziekuje bo juz sie balam ze moja corka jest jedyna co tak wybrzydza!
ale pomysl z tym tarkowaniem warzyw czy wedliny jest wspanialy dziekuje! tak zrobie! wczoraj starlam jablka do ciasta z nalesnikami wiecie ze nie wyczula ale glupia powiedzialam i juz nie ruszyla ;( buuuu cwiczymy codziennie wiec musi byc efekt wszystkie wasze porady biore sobie do serca ![]() a tosty lubi oczywiscie ale z dzemem albo nutella powiedzcie czym innym obkladac jej ten ryzowy chlebek do szkoly bo ja nie mam pojecia |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2010-09-17 16:36:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No to juz na pierwszy rzut rzeczy typu nutella powinny 'zaginac w akcji'. Jak juz slodkie, to miod, kaloryczny ale chociaz wartosciowy.
Poza tym potrawy predzej gotowane, duszone, pieczone, na parze anizeli smazone. |