MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta u dziecka otylego

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

magda-lena

Post #1 Ocena: 0

2010-09-16 18:12:12 (15 lat temu)

magda-lena

Kobieta

Z nami od: 01-08-2010

Witam
niedawno moja corka wrocila z wakacji u dziadkow ktorzy nie szczedzili jej slodyczy wrocila okraglejsza niz zwykle a zwykle i tak nie jest najchudsza, od dawna borykamy sie z problemami nadwagi tez jej niedoczynnosc tarczycy nie pomaga schudnac
teraz po powrocie postanowilam bardziej sie za to wziasc i cwiczy codziennie jednak zdaje sobie sprawe z tego ze sama moge niewiele wiec moze ktos z was moze cos doradzic, podpowiedziec
wydrukowalam z interenetu zestaw cwiczen dla dzieci otylych , wgre wchodzi basen -codziennie , oraz rowerek treningowy
teraz wedlug jej wzrostu ma nadwage bardzo duza 132cm wzrost-waga prawidlowa 29kg -wazy 41 ;( jest zle wiem
i zamierzam to zmienic
dodam ze chodzila do endokrynologa i nadal chodzi tu w UK jednak 3 lata w Pl nic nie daly bierze leki po ktorych miala schudnac jednak nie chudnie
teraz mamy wizyte w pazdzierniku poprosze go o jakies namiary na dietetyka juz nie wiem co robic :(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2010-09-16 18:16:20 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

przy nei doczynnosci musi wiecznie byc na diecie. moja ciotka ma i wiecznei sie pilnuje, a druga osoba nie i wyglada , jak wyglada.
moze neich zacznie od nie jedzenia nieczego po 18, jeden lunch, sniadanie to obowiazkowo. idz do gp niech wysla ja do dietetyka, wiem, ze mozna.
moze bedzie jej lzej, jak wszyscy zmienicie nawyki zywieniowe, bo jak kazdy je co chce, to strasznie ciezko jest wytrzymac. napewno nic wam nei bedzie, a diecko bedzie mialo wsparcie.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 16-09-2010 18:19 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-09-16 18:17:11 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-09-16 18:40:30 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ile lat ma twoje corka?

Tak jak polecala kik, najlepiej jak wszyscy zmienicie styl jedzenia, wtedy nie bedzie tylko pokus o zakazany owoc, i nie bedzie to przypominalo "kary" za chorobe, bo niestety przy niedoczynnej tarczycy, to dla niej z jednego kaska np slodkosci organizm zmagazynuje maksymalna ilosc curku i tluszczu, co inna ososba musialaby cala paczke zjesc. To jest bardzo niesprawiedliwa choroba, ja sie smialam, ze dla mnie wystarczylo popatrzec na jedzenie, a kilogramy same sie dokladaly.
Ada

Do góry stronyOffline

magda-lena

Post #5 Ocena: 0

2010-09-16 18:50:56 (15 lat temu)

magda-lena

Kobieta

corka ma 9l i dziekuje za porady :)
myslalam poprosic endokrynologa o namiar na dietetyka ale skoro mowicie ze GP to tam uderze
dodam ze corka jest wogole "inna" nie je chcleba wogole , kielbasy , szynki itp ostatnio chcialam ja "zmusic " to miala odruch wymiotny
nie mozna uzywac noza do szykowania jej kanapek jesli wczesniej kroilo sie zwykly chleb
ona je tylko chlebek ryzowy z dzemem bo ser szynka nie nawidzi :(

Do góry stronyOffline

magda-lena

Post #6 Ocena: 0

2010-09-16 21:54:05 (15 lat temu)

magda-lena

Kobieta

up

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-16 21:57:42 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-09-17 00:09:59 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kolacje? to zalezy o jakiej porze, szczegolnie jak to jest 9-cio letnie dziecko z niedoczynna tarczyca. Musisz sie skonsultowac ze specjalista jak bedziecie na nastepnej wizycie. Nie wiem jak w waszej klinice, ale u mnie endokrynolog przyjmuje wlasnie w klinice gdzie jest dietetyk, a moj specjalista wlasnie rowniez byl dietetykiem.

Odruchy wymiotowe przy zjadaniu miesa....w mojej rodzinie jest dziewczyna, ktora od dziecka miala takie odruchu, i nikt nie byl w domu wegetarianinem, wiec niecheci do miesa nie nabyla w rodzinie. Teraz ma 18 lat i od zawsze byla wegetarianka, lekarz nie namawial do wprowadzania miesa, i jest zdrowa mloda kobieta. Jak widac bez miesa mozna sie obejsc.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-09-17 08:40:32 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

magda-lena

Post #10 Ocena: 0

2010-09-17 09:13:12 (15 lat temu)

magda-lena

Kobieta

Ona nie je bo ma wstret do tego nie z powodu alergi
jej ulubione posilki mozna policzyc na jednej rece nie wiem jaka diete da sie z tego ulozyc innych potraw nie tknie bo zatyka buzie a jak uda mi sie wcisnac kawalek odrazu chce zwrocic ehh

Endokrynolog przyjmuje w szpitalu wiec napewno jest dietetyk teraz tylko nie wiem czy czekac do wizyty i z nim konsultowac czy jak pisalam wczesniej isc do GP???

Poki co corka nie je slodkiego wogole jednak obicealam jej ze jak zrzuci ten nadmiar wagi moge isc na ustepstwa ze dostanie cos slodkiego raz w tygodniu ale wiadomo nie bedzie to dzien slodyczy jednak jakis tam batonik czy ciasteczko

dziekie za porady naprawde ciesze sie ze mnie nie karcicie bo ja naprawde chce pomoc corce

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,