MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przykladowy plan diety

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2011-06-22 12:54:49 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-06-22 09:48:57, reivilo napisał(a):
Cytat:

2011-06-21 09:37:14, dudzia napisał(a):
i na kolacje jogurt...

zamien na bialy serek :-] np wiejski - ale max 5% tluszczu....

jogurt jako posilek nie ma nic wspolnego ze zdrowym odzywianiem:-]

Biały serek ma tę zaletę, że zawarte w nim białko długo się trawi, co powoduje stabilizację poziomu cukru przez całą noc. Mój ostatni posiłek jest zawsze niezmienny: kubeczek niskotłuszczowego serka wiejskiego i 100g ryby z piekarnika. Kiedyś był to łosoś, ale teraz cena jego poszła o jakieś 30% w górę, więc się przerzuciłem na plamiaka (haddock). Jeszcze do niedawna mogłem kupić w Aldim 750g łososia za 4,5 funta, a w chwili obecnej kosztuje on jakieś 9,6 funta za kg. Sprytnie zmniejszyli porcje do 454g w paczce i podnieśli cenę. Nie mam zamiaru wydawać dodatkowe 10 funtów na tydzień za kilogram łososia, tym bardziej, że na inne składniki diety też dużo wydaję.

Wielu ludzi pisało głupoty o unikaniu tłuszczu. Tymczasem powinno być wyraźnie napisane, że chodzi o tłuszcze nasycone i trans.
Oliwa z oliwek (sam tłuszcz prawie, ale wielonasyceniowy i nienasycony) jest bardzo zdrowa, podobnie jak Omega 3 i Omega 6 w rybach.
Tyjemy głównie przez nadmiar węglowodanów - takie są fakty - i to ich właśnie powinniśmy unikać.
Cytat:

2011-06-22 10:41:34, reivilo napisał(a):
Cytat:

2011-06-22 09:56:49, dudzia napisał(a):
hmy... z tymi spodniami to jest mysl :-) musze pomyslec...

a czemu jogurtu nie????

bo jogurt ma marne wlasciowsci odzywcze zwlaszcza jesli chodzi o bialko ....a jeszcze lepsze sa ryby na kolacje:-]

Jogurt z żywymi kulturami bakterii jest bardzo pomocny, ale po wstaniu z łóżka, zdecydowanie nie przed pójściem spać. Co do ryb, to się zgadzam.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 22-06-2011 12:58 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-06-22 13:20:03 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-06-22 13:25:25 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-06-22 13:32:27 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Rok temu jak odchodzilem z pracy, powiedzmy ze innej niz lubie, wazylem 73kg (175cm). Dwa miesiace pozniej, siedzac za biurkiem waga dobila do 83kg.
Nie powiem chodzilem na silownie, jadlem jak glodny slon, ale tez nie gardzielm przygodnym batonem albo i dwoma dziennie. 440g tabliczka czekolady byla na porzadku cotygodniowym.

Po swietach wzialem sie za siebie:

- regularne male posilki co 3-3.5 godz
- duzo bialka, malo weglowodanow, minimum tluszczow
- bialko: ser bialy chudy, serek homogenizowany chudy, piersi kurze pieczone/grilowane, piersi indycze pieczone/grilowane, losos, chuda wolowina czasem
- weglowodany: garsc ryzu, kuskusu lub kaszy jeczmiennej, lub 2-3 pieczone/gotowane ziemniaki
- dieta pomaranczowa: zamiast przekasek marchewki z mandarynkami

- silownia: trening obwodowy (nie na mase) pon., sr. i pt., PumpFX wtorki, Adult Spinning czwartki. Teraz PumpFX we wtorki zatsapilem Adult Spinning. Rodzinny basen w niedziele, 30min plywania non stop - jak nam sie chce, czyli ostatnio rzadko.
;-)

- brzuszysko: 6 Weider'a codziennie (dopuszczalny jeden dzien wolny)

Wszsytko razem spowodowalo:
- tluszcz stopniowo znika
- waga spadla do 78kg - miesien wazy wiecej niz tluszcz zatem same waga nie jest idealnym wskaznikiem
- za male spodnie znowu pasuja
- dobre spodnie zaczynaja wisiec na tylku
- spodni nie musze dopinac na wydechu
- pokazaly sie miesnie
- pojawia sie kratka na brzuchu, glownie rano, wieczorami znika.

Zeby nie pomoc i wsparcie lepsiejszej polowy, i kulinarne i fitnesowe (zaczela chodzic, teraz na coraz nowsze zajecia) to bym pewnie dalej wazyl 83kg i mial brzuch jak stodola.

;-);-);-)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2011-06-22 13:33:52 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #6 Ocena: 0

2011-06-22 13:34:04 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Ja bym chciała kogoś kto by mi przygotował posiłek specjalnie dla mnie. :) Ja gotuję dla dzieci co innego,dla męża co innego i dla siebie już mi się nie chcę i zjadam ciągle to samo.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-06-22 13:46:24 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2011-06-22 16:44:29 (14 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:
Wielu ludzi pisało głupoty o unikaniu tłuszczu. Tymczasem powinno być wyraźnie napisane, że chodzi o tłuszcze nasycone i trans.
bez tluszczy w diecie ( ryby, oliwa) robia sie kamienie zolciowe:-Y

Cytat:

2011-06-22 13:20:03, Mama-Myszy napisał(a):
weglowodany i cukry.
to to samo:-]

Cytat:
Od lutego na silownie po 2 razy w tygodniu, teraz 5 razy w tygodniu, 6 weidera i nic :-o Waga stoi w miejscu,
bez aerobow nie spalisz tluzczu:-]
Cytat:
dieta 500 kalorii.
przy takej podazy energetycznej maz obnizony metabolizm i nie schodniesz.....zwieksz podaz kcal :-] jak chcez chudnac zwlasza z bialka ..min 1,7g /kg wagi ciala:-]
Cytat:
czy po 30 trudniej sie zrzuca a latwiej sie tyje???
tak...spada metabolizm ....u ciebie i tak niezle obnizony .

twoje min kcal to pewnie ok 1400 - 1800 kcal/dzien

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 22-06-2011 16:45 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2011-06-22 17:43:18 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

A ja tak nie lubie bialego sera. Wczoraj sie zmusilam na wiejski lajt, ale nie moglo mi przejsc przez gardlo.

To może mieszaj z czymś innym i wtedy Ci przejdzie przez gardło. Są ludzie, którzy nie lubią tuńczyka, więc mieszają go z ugotowanymi jajkami i wtedy lepiej im to wchodzi.
Cytat:

Duzo owocow,

Dużo owoców? Może to jest przyczyną, że Ci waga nie spada :-D Niektóre owoce są w diecie redukcyjnej bardzie przydatne (powiedzmy jabłka, kiwi), a inne nie (banany, gruszki). Wejdź na jakąś stronę i poczytaj ile to niektóre owoce zawierają cukrów prostych (węglowodany) 8-) Owoce można jeść, ale tylko niektóre, nigdy "dużo", jak to napisałaś i należy to robić raczej po przebudzeniu.
Cytat:

salatek, warzyw gotowanych,

To podstawa diety redukcyjnej.
Cytat:

2011-06-22 13:20:03, Mama-Myszy napisał(a):grillowane piersi z kurczaka i indora (zadnego miesa innego nie),

Przecież ryby, to też mięso ;-)
Cytat:

szynka wieprzowa co prawda,

HARAM!!!
Życzę powodzenia w schudnięciu przy jedzeniu szynki :-)
Cytat:

ale... teraz przerzucamy sie na rybki i wiecej gotowanych warzyw.

Tak trzymać.
Cytat:

Ograniczam tez do min. weglowodany i cukry.

Cukry to węglowodany, a owoce to cukry, więc większości z nich unikaj, a nie jedz "dużo".
Cytat:

Od lutego na silownie po 2 razy w tygodniu, teraz 5 razy w tygodniu, 6 weidera i nic :-o Waga stoi w miejscu, dieta 500 kalorii.

Bo za mało jesz i sobie zawaliłaś przemianę materii. Organizm działa tak, że jak mu dajesz coraz mniej jedzenia, to broni się przed tym, odkładając jakiekolwiek nadwyżki na zapas. Więc robisz dobry krok w celu zwiększenia wagi. Z resztą 500 kalorii to żadna dieta, to survival. To mniej, niż 2 batony Snickers :-)
Robienie brzuszków nie spala tłuszczu na brzuchu, tylko wyrabia mięśnie brzucha. Budowanie mięśni brzucha bez utraty tkanki tłuszczowej (to już aeroby) powoduje taki efekt, że obwód brzucha robi się coraz większy.
Cytat:

15 kilo za duzo, nie chce spasc ani kilogram, do tego codziennie rower (ponad 10 mil), czy po 30 trudniej sie zrzuca a latwiej sie tyje??? Bo ja nawet nie wiem kiedy zlapalam te 15 kilo kiedy moj tryb zycia jest taki sam, czesciej tylko podjadalam (slodycze niestety) :-Y

Ogranicz te owoce i szynkę, a zwiększ ilość produktów białkowych i ilość pitej codziennie wody. Możesz do każdego małego posiłku pić pół litra wody.

Cytat:

2011-06-22 13:25:25, Beth05 napisał(a):
Rano polecam wodę z cytrynę- przyspiesza przemianę materii, po południu sok z grejpfruta też podobne działanie.
[...]

Zgadza się, jednakże wszystko, co zawiera witaminę C, przyspiesza przemianę materii. Mogą to też być owoce kiwi i jabłka. Te ostatnie również zawierają dużo potrzebnego błonnika. Codziennie rano 1 jabłko plus sok z cytryny i grejpfrut to podstawa.

Reivlo się zna na rzeczy i we wszystkim się w 1000% zgadzam.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 22-06-2011 17:46 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-06-22 17:53:00 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline