2011-06-22 09:48:57, reivilo napisał(a):
2011-06-21 09:37:14, dudzia napisał(a):
i na kolacje jogurt...
zamien na bialy serek
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
jogurt jako posilek nie ma nic wspolnego ze zdrowym odzywianiem
Biały serek ma tę zaletę, że zawarte w nim białko długo się trawi, co powoduje stabilizację poziomu cukru przez całą noc. Mój ostatni posiłek jest zawsze niezmienny: kubeczek niskotłuszczowego serka wiejskiego i 100g ryby z piekarnika. Kiedyś był to łosoś, ale teraz cena jego poszła o jakieś 30% w górę, więc się przerzuciłem na plamiaka (haddock). Jeszcze do niedawna mogłem kupić w Aldim 750g łososia za 4,5 funta, a w chwili obecnej kosztuje on jakieś 9,6 funta za kg. Sprytnie zmniejszyli porcje do 454g w paczce i podnieśli cenę. Nie mam zamiaru wydawać dodatkowe 10 funtów na tydzień za kilogram łososia, tym bardziej, że na inne składniki diety też dużo wydaję.
Wielu ludzi pisało głupoty o unikaniu tłuszczu. Tymczasem powinno być wyraźnie napisane, że chodzi o tłuszcze nasycone i trans.
Oliwa z oliwek (sam tłuszcz prawie, ale wielonasyceniowy i nienasycony) jest bardzo zdrowa, podobnie jak Omega 3 i Omega 6 w rybach.
Tyjemy głównie przez nadmiar węglowodanów - takie są fakty - i to ich właśnie powinniśmy unikać.
2011-06-22 10:41:34, reivilo napisał(a):
2011-06-22 09:56:49, dudzia napisał(a):
hmy... z tymi spodniami to jest mysl

a czemu jogurtu nie????
bo jogurt ma marne wlasciowsci odzywcze zwlaszcza jesli chodzi o bialko ....a jeszcze lepsze sa ryby na kolacje
Jogurt z żywymi kulturami bakterii jest bardzo pomocny, ale po wstaniu z łóżka, zdecydowanie nie przed pójściem spać. Co do ryb, to się zgadzam.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 22-06-2011 12:58 ]