Str 4 z 4 |
|
---|---|
Mieszko | Post #1 Ocena: 0 2010-05-09 20:57:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
No, niestety. Dużo łatwiej przytyć niż schudnąć. Nie ma lekko, sądzę, ze nie ruszając się za wiele się nie zdziała. Do tego odpowiednia opieka dietetyk, może psychologa. I, niestety, nie wolno się nad sobą użalać.
|
gorgon25 | Post #2 Ocena: 0 2010-05-09 21:16:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-10-2009 Skąd: bristol |
widze ze rozgorzala dyskusja.
po 1 nie czytaliscie widocznie moich postow od poczatku i nie macie zielonego pojecia o moich problemach. nadwaga to jedno a problemy z kregoslupem od nadwagi to 2. uswiadomie was ze nie moge chodzic ani cwiczyc wiec silownia basen to nie dla mnie niestety. ja mam problem umyc 4 talerze po obiedzie a wy mi wypisujecie jakis ruch aerobik itd. ja sie nad soba nie uzalam tylko staram sie poszukac czegos co mi naprawde pomoze. z moja nadwaga walcze od kilku lat i zawsze byl efekt jojo wiec nie dziwcie sie ze mam juz dosc wszystkich diet i szukam bardziej drastycznego rozwiazania. ja chce zyc normalnie i moc bawic sie z moimi dziecmi a nie wiecznie siedziec na tylku. jak nie macie pojecia o temacie ktory zalozylam to lepiej sie nie wypowiadajcie. |
Mieszko | Post #3 Ocena: 0 2010-05-09 21:30:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Przepraszam jeśli uraziłam, ale czytałam Twoje posty. I takie właśnie wnioski mi się nasunęły. Poza tym, jeśli publikujesz posty na forum otwartym, to spodziewaj się nie tylko przyklaskiwania, ale też i krytyki, i wolnej dyskusji. A w tym poście znowu widzę nutkę histerii "bo wy nie macie pojęcia". Ano pewnie nie mamy, dlatego piszemy co myślimy - z naszego punktu widzenia.
|
izabela1967 | Post #4 Ocena: 0 2010-05-09 21:46:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Do gorgon25-wiem jak musi Ci być ciężko. Też mam kilkanaście kilogramów do zrzucenia-zaczęłam tyć przy niedoczynności tarczycy plus sterydy od dermatologa. Też jest mi bardzo ciężko zmobilizować się do rozsądnej diety,wysiłku fizycznego-rozumiem Cię całkowicie. Tylko nie jestem przekonana do tego zabiegu. Mój mąż pracuje w szpitalu i znieczulał do tego typu zabiegów, potem też miał kontakt z tymi pacjentami-utrzymanie reżimu dietetycznego po zabiegu jest bardzo ale to bardzo trudne(ciągłe uczucie głodu) i do tego spora część pacjentów uskarża się na bóle brzucha.
Może najpierw spróbuj jeszcze raz pogadać z dobrą dietetyczką-tu można zdziałać cuda. I na początek troszkę ruchu-10-15 min spacerku, tak żeby nie obciążyć stawów. Trzymam za Ciebie kciuki. Powodzenia! |
Anthrax | Post #5 Ocena: 0 2010-05-09 22:53:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2010-05-09 21:16:16, gorgon25 napisał(a): widze ze rozgorzala dyskusja. po 1 nie czytaliscie widocznie moich postow od poczatku i nie macie zielonego pojecia o moich problemach. nadwaga to jedno a problemy z kregoslupem od nadwagi to 2. uswiadomie was ze nie moge chodzic ani cwiczyc wiec silownia basen to nie dla mnie niestety. ja mam problem umyc 4 talerze po obiedzie a wy mi wypisujecie jakis ruch aerobik itd. ja sie nad soba nie uzalam tylko staram sie poszukac czegos co mi naprawde pomoze. z moja nadwaga walcze od kilku lat i zawsze byl efekt jojo wiec nie dziwcie sie ze mam juz dosc wszystkich diet i szukam bardziej drastycznego rozwiazania. ja chce zyc normalnie i moc bawic sie z moimi dziecmi a nie wiecznie siedziec na tylku. jak nie macie pojecia o temacie ktory zalozylam to lepiej sie nie wypowiadajcie. co ci pomoze w obu przypadlosciach tzn nadwagi i bolu to aktywnosc. Skoro mozesz siedziec to kup sobie rower stacjonarny i cwicz na siedzaco. Slyszalas o wiotczeniu miesni przez ich nieuzywanie? slyszalas o core stability? jak ma cie twoj kregoslup nosic skoro miesnie ani z tylu ani z przodu go nie podtrzymuja? na basenie mozna nie tylko plywac czy uczestniczyc w aquarobics - mozna rowniez wykonywac cwiczenia ktore nie sa mozliwe przy normalnym ciazeniu, a przebywanie w wodzie zmiejsza ciazenie pisze to ale cos mam czuja ze to i tak groch o sciane -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
|
|
gorgon25 | Post #6 Ocena: 0 2010-05-10 10:15:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-10-2009 Skąd: bristol |
ja nie zalozylam tego tematu zeby byc osadzana prze was tylko po to zeby uzyskac jakies cenne dla mnie informacje.
nie czuje sie urazona ale zmuszana do czegos co juz przerabialam latami. prosze tylko o informacje zwiazane z operacja zmniejszenia zoladka a nie radami jak powinnam schudnac. jeszcze nie wiem kiedy i czy poddam sie operacji narazie wiem ze jak bym miala mozliwosc to napewno bym to zrobila. |
cristal | Post #7 Ocena: 0 2010-05-10 15:56:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: TU |
napewno dasz rade !!!
zmobilizuj sie i do boju! Ja sama tu przez 3 lata tylam , podjadanie , a to angielskie jedzenie , frytki , kebaby....KONIEC!!!! ( nie jem smazonego , nie uzywam panierki do miesa czy ryb , ziemniak to juz nie wiem jak smakuje , na makaron pozwalm sobie tylko do rosolu , zacznij jesc zdrowo i beztluszczowo a beda rezultaty ). W danym momecie schudlam ponad 13kg przez okres jesli dobrze pamietam chyba 3 miesiecy , fakt na poczatku pomagala mi Zelixa ale teraz juz jest super, zoladek mi sie skurczyl , nie rzucam sie na jedzenie , a przede wszytkim mysle co jem i ILE JEM ! Najpierw zmien swoja diete a zobaczysz , ze beda skutki za kilka miesiecy. Nawet jesli zdecydujesz sie na operacje to i tak po niej nie bedziesz moga juz jesc tego co teraz , wiec radykalna zmiana zywienia jest chyba najlepszym rozwiazaniem w danym momecie oraz troszke ruchu chodzby w domu. [ Ostatnio edytowany przez: cristal 10-05-2010 16:00 ] |
pulchniutka26 | Post #8 Ocena: 0 2010-09-22 21:32:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2010 Skąd: uk |
witam wsztstkich
![]() |
pulchniutka26 | Post #9 Ocena: 0 2010-09-22 21:42:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2010 Skąd: uk |
Witam Gorgon25 mam podobny problem co ty
![]() ![]() |