MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odchudzanie na nhs gastric bypass czy ktos mial w uk??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ania_caterham

Post #1 Ocena: 0

2010-05-07 19:24:34 (15 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Gorgon ... ty powinnas odstawic wszystkie cud diety i udac sie do dietetyka. Potrzebujesz calkowitej zmiany sposobu zywienia. Potrzebujesz tez wsparcia osob w podobnej sytuacji, bo latwiej bedzie Ci sie samej siebie zdopingowac.
Taka operacja ma sens tylko i wylacznie jesli zmienisz sposob myslenia o jedzeniu. Jesli po operacji schudniesz, ale za jakis czas wrocisz do starych nawykow to jest tylko strata pieniedzy.
Mysle, ze Twoj problem jest dosc glebszy niz samo jedzenie, bo wkoncu to nie tak ze pewnego dnia obudzilas sie z otyloscia tylko przez jakis czas cos powodowalo, ze czesciej zagladalas do lodowki. Moze psycholog pomogby Ci uporac sie z problemami takiej natury.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gorgon25

Post #2 Ocena: 0

2010-05-09 17:05:16 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

Z nami od: 05-10-2009

moi kochani dziekuje za odpowiedzi naprawde doweidzialam sie kilku rzeczy.
Co9 do mnie to juz pisalam ze w ciazy mialam problemy ktore doprowadzily mnie do otylosci bo bylam zostawiona sama sobie w polsce.
po porodzie niby ok troche zrzucilam ale sntykoncjepcja i hormony zrobily swoje.
bralam tabletki antykoncepcyjne ale po przyjezdzie do Bristolu zmienilam metode antykoncepcji na implant.
To byl moj najwiekszy blad w zyciu poniewaz przez 2 lata przytylam 25kg!!!
lekarze zawsze mowili ze to niemozliwe ze tyje przez hormony a jednak.
po wyjeciu implantu hormonalnego moja waga stoi w miejscu a co najwazniejsze dla mnie nie rosnie.
wage sprawdzam co tydzien implantu nie mam juz od 2 miesiacy i waga stoi w miejscu.
zaden lekarz mi nie powie ze to nie jest wina hormonow.
niestety w chwili obecnej czyje sie jak niepelnosprawna i musze zrobic cos drastycznego.
prosze mi nie pisac ze operacja jest zla itd bo nie chce tego sluchac bo wiem ze tylko ona moze uratowc mi zycie.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-05-09 17:23:03 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gorgon25

Post #4 Ocena: 0

2010-05-09 17:46:12 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

okidoki29 dziekuje za zrozumienie.
Niestety doprowadzilam sie do strasznego stanu i teraz bede walczyc o to zeby mi pomogli a jnie znow zostawili na lodzie.
boje sie bardzo isc do GP i zaczac o tym rozmawiac wogole to nie wiem jak zaczac rozmowe o tym ze chcialabym taka operacje.
zawsze kiedy ide do GP to nie dostaje tego co bym chciala jezeli chodzi o pomoc medyczna.
nie tylko z otyloscia chodze bo takze z innym dolegliwosciami i za kazdym razem paracetamol i przejdzie a niestety jak wiekszosc z was wie to nie pomaga.
chcialabym tak konkretnie lekarzowi powiedziec ze to jest moje ostatnie wyjsci i zeby chociaz raz mnie zrozumial.
nie wiem wogole od czego zaczac ale jaos bede musial to sobie w glowie poukladac zanim pojde.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-09 18:08:14 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #6 Ocena: 0

2010-05-09 18:19:59 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Marzenko, nie doradze Ci, ale mocno trzymam kciuki i wierze, ze wszystkie Twoje problemy wkrotce mina bezpowrotnie.
I jeszcze to:
http://wp.tv/i,Niebezpieczna-walka-z-nadwaga,mid,563057,klip.html?ticaid=5a22b

[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 09-05-2010 18:29 ]

Do góry stronyOffline

gorgon25

Post #7 Ocena: 0

2010-05-09 18:36:11 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

no wlasnie jak mowilam lekarzom ze jest cos nie tak ze tyje a wczesniej tak nie bylo to nie chcieli wierzyc.
Vivienne dziekuje za linka posluchalam wprawdzie dotyczy to dzieci ale cos zawsze wpadlo w ucho.
szkoda ze nie ma tu osoby ktora jest w trakcie zalatwiania takiej operacji lub po.
czytalam na angielskich portalach ze GP nie moze mi odmowic wizyty u specjalisty ale zobaczymy jak to bedzie ze mna.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2010-05-09 20:02:05 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

problem z Twoim tyciem nie polega tylko na tym ze zwiekszyl ci sie apetyt przez branie hormonow - to jest tylko czesc ukladanki

z twoich postow wynika ze musisz popracowac nad swoim samozaparciem i przestac wyszukiwac sobie niedogodnosci
- a to ciezko gotowac na 2 garki
- a to z dojazdem na basen trudno, bo przystanek daleko

oczekujesz na wymarzona operacje jak na panaceum

na zdjeciach w galerii siedzisz na balu z puszka w rece - pobujaj dzieci na hustawce i wykonaj pare sklonow, odstaw picie napojow gazowanych, jak cie ciagnie do jedzenia to zrob sobie miche swiezej salaty i przejdz sie na przystanek autobusowy i pojedz na aquarobik

poza tym efekty hormonow ktore sie bralo przez dlugi czas moga zaburzyc normalne funkcje na kilkanascie miesiecy - wiec proponuje mniej usprawiedliwien a wiecej samozaparcia
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2010-05-09 20:33:43 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja rozumiem, że hormony mogły Ci zwiększyć apetyt, ich gospodarka jest zaburzona itd. Tyle, ze widzę w Twoich postach to co chyba zauważyła też Anthrax: łatwo się usprawiedliwiasz i chyba też użalasz nad sobą. Nic ci nie pomoże jeśli nie będziesz miała silnej woli. Nie tłumacz się: bo dwa garnki, bo ciężko wytrzymać. Nie zwalaj winy na GP. Jeśli tak bardzo Ci nie odpowiada - zmień go, masz do tego prawo. Dziwi mnie, ze aż tak się boisz tej wizyty. Wydaje mi się, ze wyhodowałaś w sobie takie poczucie niemożności: nie uda się schudnąć, nie uda się dogadać z GP, moja tusza to nie moja wina, bo hormony i lekarze, to niezależne ode mnie. Poszukaj grup wsparcia, może będzie łatwiej. W każdym razie moim zdaniem - jeśli nie zmienisz swojego podejścia, nic nie zdziałasz. Mam podobny przypadek w rodzinie - duża nadwaga, "bo mi tak ciężko schudnąć", ale dieta - słodycze, a do tego brak ruchu.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2010-05-09 20:48:08 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

tak naprawde, to jak ktos nigdy nie przytyl wiecej niz 20 kg, to moze sobie pogadac. jest trudno schudnac i wlasnie, gdy na ogol siedzi sie w domu i gotuje dla rodziny, to jest strasznie ciezko. nie kazdy ma mozliwosc zeby jezdzic se na basen kiedy sie chce, lub chodzic na arobik. diete mozna zmieniac powoli wykluczajac rozne niepozyteczne elementy. a bywa, ze ktos wogole slodyczy nei je i nie chudnie.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,