MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odchudzanie na nhs gastric bypass czy ktos mial w uk??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gorgon25

Post #1 Ocena: 0

2010-05-07 10:49:48 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

Z nami od: 05-10-2009

wITAM MAM NA INIE MARZENA I OD JAKIS 7 LAT BORYKAM SIE Z MOJA WAGA,PROBOWALAM JUZ WSZYSTKIEGO ROZNYCH DIET,BYLAM U GB KTORY DAL MI TABLETKI NA ODCHUDZANIE ALE NIE MOGLAM ICH ZAZYWAC BO CALYMI DNIAMI PRZESIADYWALAM W TOALECIE I BALAM SIE GDZIES Z DOMU WYCHODZIC WIEC PO 2 TYG JE ODSTAWILAM.POSZLAM ZNOW DO GB KTORY POWIEDZIAL ZE NIE DA MI WIECEJ TAKICH TABLETEK BO NAJWIDOCZNIEJ MIALAM ZLA DIETE.
zOSTAWIL MNIE Z NICZYM I KAZAL SIE ODCHUDZAC A JA WIEM ZE NIE POTRAFIE SOBIE PORADZIC Z MOIM PROBLEMEM.MOJA OTYLOSC JEST OGROMNA MOJE BMI WYNOSI JUZ 50.
TO NIE KONIEC MOICH PROBLEMOW PRZEZ MOJA OTYLOSC NIE MOGE CHODZIC MAM UCISK NA KREGOSLUP I NIE MOGE USTAC NA NOGACH DLUZEJ NIZ 5 MIN JESTEM ZALAMANA I NIE WIEM CO ROBIC.
CZYTALAM W NECIE ZE KWALIFIKUJE SIE NA OPERACJE ZMNIEJSZENIA ZOLADKA-GASTRIC BYPASS JESTEM NA NIA ZDECYDOWANA BO WIEM ZE ONA URATOLWALABY MOJE ZYCIE.
NIESTETY JEST PROBLEM BO NIE STAC MNIE NA PRYWATNE LECZENIE I DLATEGO ZWRACAM SIE DO WAS O JAKIES WIADOMOSCI NA TEN TEMAT.
CHCIALABYM ABY MOJ GB ZAPISAL MNIE NA LISTE OCZEKUJACYCHY NA OPERACJE Z NHS.
BARDZO PROSZE O JAKIEKOLWIEK INFORMACJE CO ZROBIC ZEBY LEKARZ Z APISAL MNIE NA TAKA OPERACJE.
Z GORY DZIEKUJE SERDECZNIE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI

Uwaga moderatora: Prosze nie pisac z wlaczontm Caps Lockiem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-05-07 10:54:22 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

przede wszytkim wylacz CAPS LOCK!!!!

A po drugie udaj sie do GP (nie GB) i powiedz mu ze zdecydowals sie na ta operacje....ze jestes w stanie poniec jej wszelkie konsekwencje - wiaze sie to takze z dieta, chyba zdajesz sobie z tego sprawe prawda??? i to bardzo restrykcyjna.....dasz rade?? skoro na tabletkach tylko 2tyg wytrzymalas - tak rozwlnienie oznaczalo ze zle sie odzywiasz....

Nie ma cudwnego leku- musisz zmienic cale swoje zycie - wszytkie nawyki zywieniowe....jestes na to gotwa??

Do góry stronyOffline

gorgon25

Post #3 Ocena: 0

2010-05-07 11:02:43 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

czytalam wszystko dotyczace tej operacji ogladam w tv programy na zywo jak robia ta operacje jak sie ludzie potem czuja i jak sie odzywiaja.uwazam ze naprawde wiem wszystko i jestem zdecydowana.
uwazasz ze wystarczy isc do lekarza i on mnie wpisze na liste oczekujacych??

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2010-05-07 11:11:47 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

znajomego z pracy brat mial ta operacje - wiem ze on takize prubowal wszytkiego - i w koncu powiedzial swoejmu GP ze chce oeracje - po tym GP wyslal go do specjalisty chirurga, mial wszelkie badana - lacznie z psychologicznymi - przeszedl wszytko pomyslnie - nie wszyscy przechodza ponoc okolo 50%ludzi jest odrzucanych.....
Cierpial potwornie przez ponad rok po niej - nie mogl zjesc nic co wczesniej kochal - bole miesni stawow i ognie calego organiuzmu byly niedozniesienia jak opowiada, ale dzis 2 lata po niej ma 45kg mniej i jest szczesliwy - ale mowi ze jeszcze raz by sie na to nie pisal....ze wolaby w ponad 10lat tyle schudnac, ale w bardziej ludzki i cywilizowany sposob - i do tego teraz zbiera mala fortune na pozbycie sie nadmiernej ilosci skory na ciele - ciebie to takze czeka- a NHS juz tego nie sponsoruje....

Czyli dla ciebie pierwszy etap to wizyta u GP i powiedzenie ze decydujesz sie na operacje.....a reszta lezy juz w rekach specjalistow....

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-07 11:15:09 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gorgon25

Post #6 Ocena: 0

2010-05-07 11:23:47 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

moze zaczne od tego ze w czasie ciazy sporo przytylam ale bylo to tez spowodowane problemami w ciazy.probowalam roznych diet,wykupilam nawet diete ktora ulozyl mi dietetyk po 3 tygodniach poprostu rzucialm sie na lodowke.tabletki ktore przepisal mi lekarz mi nie pasuja lekarz uwaza ze to dieta a ja sie naprawde pilnowalam a mimo tego nie ustapila moja dolegliwosc dla mnie ta poprostu skutki uboczne przez ktore moglam sie doprowadzic do odwodnienia.bardzo dokladnie przeczytalam ulotke i wiem co bylo napisane ale przeciez nie bede sie spierac z lekarzem wiec dalam sobie spokoj.na basen chodzilam przez jakis czas ale od kad moj maz zmienil prace nie mam transportu a sama poprostu nie dojde,dodam jeszcze ze w poblizu nie ma przystanku autobusowego.o silowni nawet nie marze poprostu nie ma na nia sily.
mam 2 malych dzieci i jestem juz tak zdesperowana ze musze cos ze soba zrobic inaczej za dlugo sobie nie pozyje albo zostane inwalidka na zawsze.
jestem przygotowana nawet na najwiekszy bol jest to dla mnie juz bez znaczenia,ja poprostu musze schudnac na tyle zebym mogla sie sama poruszac.nie chodzi mi o to zeby byc niewiadomo jak szczupla ja poprosu chce sama funkcjonowac bez pomocy osob 3.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-05-07 11:38:22 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gorgon25

Post #8 Ocena: 0

2010-05-07 11:57:19 (15 lat temu)

gorgon25

Kobieta

PRZEDEWSZYSTKIM PO TAKIEJ OPERACJI MA SIE SPECJALNA PLYNNA DIETE I NAWET JAK BYM CHCIALA TO NIE ZJEM WIECEJ NIZ MOGE BO AD RAZU WSZYSTKO ZWYMIOTUJE.TAKA JEST ROZNICA ZE PO ORERACJI TAK NAPRAWDE NIE MOZNA SIE NAJESC BO POWODOJE TO WIELE DOLEGLIWOSC WIEC SILA RZECZY BEDE ZMUSZONA NIE JESC I O TO MI CHODZI.
A TERAZ W MOIM PRZYPADKU TO SIE MOGE NAJESC CZYM CHCE.
CO DO ODCHYDZANIA SIE TO PROBUJE BEZSKUTECZNIE OD 7 LAT I JAKOS TYLKO PRZYBIERAM NA WADZE.
PRZEZ OSTATNIE 2 LATA PRZYTYLAM OKOLO 25KG ALE SPOWODOWANE TO BYLO ANTYKONCEPCJA.
TERAZ KIEDY NIE WCINAM JUZ HORMONOW WAGA STOI A CZASEM LEKKO DRGNIE W GORE.
MIMO WSZYSTKO POJDE DO LEKARZA I POROZMAWIAM Z NIM NA TEMAT OPERACJI.
JAK SIE UDA TO BEDE WNIEBOWZIETA A JAK NIE TO NIE WIEM CO DALEJ ZE MNA BEDZIE

Uwaga moderatora: Powtorni prosze o wylaczenie Caps Locka

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2010-05-07 12:39:45 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

sorki -ale moim zdaniem to ty sama sobei zrobils krzywde - skoro diettyk ulozyl ci diete, to nie powinnac czus sie glodna - a rzucilas sie na lodowke bo mialas zachcianek - z bajpasem - tez sie mozesz rzucic - a wtedy mzesz dprowadzic do perforacji zoladka - przykro mi ale z twoimdoswiadczeniem - 3yg diety i 2 tyg tabletek i zero ruchu nie zakwalifikujesz sie do opaski na zoladek.....
Ale zycze ci powodzniA...

I NIE PISZ Z CAPLSLOCKEM BO TO OZNACZA W NECTYKIECIE KRZYK!!!

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #10 Ocena: 0

2010-05-07 12:53:43 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

wez lepiej sprawdz tarczyce ...jak wykluczysz niedoczynnosc to wroc do diety...i wybierz sie do psychologa a na koniec na operacje
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,