MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 31 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

Str 31 z 268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChudnacaKruszyn

Post #1 Ocena: 0

2010-05-11 16:36:43 (15 lat temu)

ChudnacaKruszyna

Kobieta

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2010-05-11 16:28:40, reivilo napisał(a):
Cytat:

2010-05-11 15:09:07, ChudnacaKruszyna napisał(a):
Wlasnie teraz przeczytalam na necie, ze przy wielkim spozyciu bialka, przez dluzszy czas mozna uszkodzic nerki.... czy cos wiecie na ten temat.
Znalazlam wpis na pewnym forum, ze kobieta stosowala ja rok temu i do dzisiaj ma klopoty z nerkami.
Troche sie wystraszylam.
Prosze o jakies wiesci.

dk
dlatego trzeba duzo naprawde duzo pic zeby nie zalatwic nerek i watroby...nie kombinowac z pzredluzaniem faz czystobialkowych bez wegli
wcinac otreby choc ja osobiscie zjadam chleb pp ale tylko rano....moze i wolniej sie chudnie ale bezpiecznie..calkowite wywalenie wegli to gwarantowane jojo:-]

Tez tak myslalam o tym chlebie albo otrebach... od dzisiaj wprowadze na stale - codzinnie... mi nie zalezy na szybkim schudnieciu... zdrowie wazniejsze.
Dzieki za wskazowki dziewczyny.
Chetnie wszystkie poczytam a niektore wprowadze :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-11 18:53:33 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChudnacaKruszyn

Post #3 Ocena: 0

2010-05-11 18:58:04 (15 lat temu)

ChudnacaKruszyna

Kobieta

Nie mam pojecia co sadzic.
Ja jednak nie zrezygnuje z otrebow.
Boje sie o nerki i watrobe, mimo tego ze duzo pije plynow.
Najwyzej efekty beda wolniejsze.
Trudno.
Podjelam te walke i dam rade, a ze troche wolniej... nie szkodzi.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-05-11 19:04:07 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-11 19:08:51 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChudnacaKruszyn

Post #6 Ocena: 0

2010-05-11 19:16:39 (15 lat temu)

ChudnacaKruszyna

Kobieta

Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie :( . A swoja droga to ja sie nawet nie zastanawialam ile ja kalorii dziennie zjadam.
A to chyba wazne.

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2010-05-11 19:36:45 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2010-05-11 16:33:11, reivilo napisał(a):

a co dla ciebie jest glownym zrodlem bialka...nabial czy miecho i ryby?:-) 1200 kcal to troche malo....dlatego czujesz sie zle....a inna sprawa przy tak niskim poziomie kcalorycznym organizm obnizy ci podstawowa przemiane materii i 1. nie bedzie spodziewanego spadku 2. po jakims czasie jak zwiekszysz ilosc kcal...wzrost wagi

Oj, bardzo dobrze wiem, czym grozi ograniczenie kalorii, więc z ciekawośći sobie policzyłam, ile zjadam, bo cały dzień nic nie robię, tylko jem.
Moje dzisiejsze menu całościowo:

400 g piersi z kury
350 g sera chudego
500 ml jogo chudego
2 jaja
puszka tuńczyka
50 g łososia wędzonego

Podzieliłam to na 5 posiłków i muszę przyznać, że nie będąc na diecie czuję się mneij najedzona, niż po zjedzeniu tego wszystkiego :-o

Jutro do podobnego menu dorzucę jeszcze jakąś tłustą rybkę, bo wiem, czym grozi za mała liczba kcl
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2010-05-11 19:51:42 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-05-11 19:36:45, Kasia_red napisał(a):

350 g sera chudego
500 ml jogo chudego
2 jaja

dobrze ze ryba-Dukan zaleca codziennie rybe
za duzo nabialu Dukan zaleca do max 800g zamien na miecho....najlepiej wolowine:-)

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 11-05-2010 19:53 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #9 Ocena: 0

2010-05-11 19:56:56 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-05-11 19:04:07, leonka napisał(a):

Kasia - jesli masz niskie cisnienie nie rezugnuj z soli i nie pij za duzo wody...

sol ma wplyw na cisnienie woda na nerki 1,5l to absolutne min nerki niewyrobia i ulegna uszkodzeniu....a ryby zapobiegaja powstawaniu kamienii zolciowych
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-05-11 19:58:05 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja nie mialam problemow z oslabieniem, a myslalam, ze bedzie ryzyko, szczegolnie przy mojej niedoczynnej tarczycy, ktora domaga sie (narazie cicho) kontroli u lekarza.

Od poczatku diety czuje sie dobrze, mam duzo energii, i mam od poczatku uczucie lekkosci, ale nie oslabienia.

Kalorii tez nie licze, to juz wyzsza szkola jazdy dla mnie, za duzo zachodu.

Jem mniej wiecej podobne ilosci codziennie.

Sniadanie: kawa, jogurt, albo owsianke

Drugie sniadanie: w moim przypadku to pierwsze zwykle, co powyzej (jak byl jogurt na sniadanie to owsianka na drugie, a jak nie bylo sniadania tylko kawa, to do owsianki dodaje jogurt na drugie sniadanie)

Lunch: dwa placki/chleb Dukana do tego albo chuda wedlina ze dwa plasterki, albo porcja lososia, serek wiejski (taki z Aldi 300g mam na dwa dni na lunch). W fazie z warzywami dodaje pomidora, albo porcje warzyw parowanych w woreczku w mikrofali. Na deser jogurt

Obiado/kolacja: Piers z kurczaka (albo porcja lososia czy innej ryby, albo polowe ugotowanego gulaszu (z okolo 600g miesa). Do tego jeddno lub dwa jajka (sadzone/jajecznica) albo porcja warzyw, albo chlebek Dukana (jedna lub dwie kromki w zaleznosci jak przez gardlo przechodzi). Zwykle na tyle byloby z jedzenia, czasem jakis jogurt lub dwa wrzuce jeszcze jak mnie cos za slodkim ciagnie i jak pepsi max nie dziala.

Ja pije duzo kawy, ale to nie tylko teraz, zawsze duzo pilam. Mowiac duzo, hmm jak jestem w biurze, to z piec kubkow, jak poza biurem, to nie mam czasu, wiec w ciagu pracy konczy sie na dwoch pewnie (i zasypiam po drodze do domu, ale to tez z adrenaliny w ciagu dnia, i pozniej naglego spadku aktywnosci po zakonczeniu pracy). Po powrocie do domu kawa obowiazkowo, chociaz zwykle wypijam tylko polowe, bo reszta ziebnie jak obiad przygotowuje. Pozniej zwykle jeszcze jedna albo dwie, wiec ja sama wiem, ze duzo pije kawy. Staram sie pic wiecej wody, kiedys pilam ze cztery kawy po przyjsciu z pracy do domu.

Co zauwazylam, to to, ze pale mniej papierosow, i to diopiero kilka dni temu sie zorientowalam, bo zagladnelam czy musze zapasy podreperowac, a tam bylo o polowe wiecej nic oczekiwalam, i rzeczywiscie widze, ze polowe mniej pale. W domu to czasem minie ze trzy godziny zanim sobie przypomne, ze mialam isc zapalic.

Jutro ide sie wazyc, dla mnie to lepiej wazyc sie co jakis czas, bo tak to pewnie oczekiwalabym i rozmyslala nad zmiana wagi lub brakiem zmian. A tak to chwilowego zatrzymania spadku wagi nie widze.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 31 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,