Str 266 z 268 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kroliczek432 |
Post #1 Ocena: 0 2013-06-24 09:16:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2009 Skąd: manchester |
Nie powiem, niektore wyroby sa pyszne
ale, zeby na tym zyc, to nieee.
Testowalam okolo miesiaca, nie da sie wyzyc, schudlam owszem, ale jako jedna z nielicznych diet wymaga poswiecenia do konca zycia.
Kolezanka mi powiedziala kiedys, z 20 lat temu, ze jak zaczniesz sie odchudzac, to niestety ciagniesz to za soba do smierci...i miala racje.Ja wtedy nie musialam, ale zadza zakladu mna pokierowala, zaluje jak cholera. Teraz juz musze  (( I nic innego mi nie pomaga jak ostry wycisk w pracy, a w moim resorcie da sie schudnac, chocbym jadla tluste golonki podlewane piwem.
Pozdrawiam Dukanki i zycze powodzenia.
|

|

|
|
|
ewamik |
Post #2 Ocena: 0 2013-06-24 10:32:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Wiecie co,dajcie sobie spokój ze wszystkimi dietami.
Gdy zaprzestajesz diety,waga wraca do normy.
Ja stosowałam dietę od dietetyka. MOja szwagierka ja dostała od swojej klientki w pracy.
Schudłam ale po kilku miesiącach wszystko wróciło i jeszcze trochę. MOja szwagierka miała to samo.
Dukan,to takie samo dziadostwo.
Moja bratanica schudła ok 20kg. Była szczęsliwa.W tej chwili wszystko wróciło. przez rok utrzymała wagę.
Znam kobiete,która schudła 32kg ale nie na długo.
W tej chwili odchudzam się z rozsądkiem. Odrzuciłam białe pieczywo,mąkę.
Waga drgnęła. Właśnie zaraz idę na siłownie.
Mąż chce żebym schudła ale bez stosowania diet "przepisowych"
|

|
 |
|
niunia_840 |
Post #3 Ocena: 0 2013-06-24 11:29:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-11-2008 Skąd: Atherton |
Cytat:
2013-06-24 10:32:27, ewamik napisał(a):
Wiecie co,dajcie sobie spokój ze wszystkimi dietami.
Gdy zaprzestajesz diety,waga wraca do normy.
Ja stosowałam dietę od dietetyka. MOja szwagierka ja dostała od swojej klientki w pracy.
Schudłam ale po kilku miesiącach wszystko wróciło i jeszcze trochę. MOja szwagierka miała to samo.
Dukan,to takie samo dziadostwo.
Moja bratanica schudła ok 20kg. Była szczęsliwa.W tej chwili wszystko wróciło. przez rok utrzymała wagę.
Znam kobiete,która schudła 32kg ale nie na długo.
W tej chwili odchudzam się z rozsądkiem. Odrzuciłam białe pieczywo,mąkę.
Waga drgnęła. Właśnie zaraz idę na siłownie.
Mąż chce żebym schudła ale bez stosowania diet "przepisowych"
popieram! sama stosowalam dukana i co i dzis mam przyrost wagi nie duzy ale jest!! nie duzy bo sie pilnuje , nie zjem torta czekoladowego bo lubie , nie zjem tego czy tamtego , a jak podjem sobie cos to niestety idzie w boczki, probowal moj brat i z takim samym skutkiem od stycznia, moj brat zmienil calkowicie sposob zywienia zero bialego pieczywa, zero bialej maki, 5 posilkow dziennie woda no i niezastapione CWICZENIA, zapisal sie na silownie, na praktyki dojezdza rowerkiem, ja wlasnie wzielam z niego przyklad i tez zmieniamy z mezem nasze zywienie, i rozpoczynamy cwiczenia, dzis odbieramy york gym fit. dieta fajna sprawa na zrzucenie zbednych kilogramow ale pozniej trzeba sie strasznie pilnowac , jestem tego zywym przykladem jak co nie jedna z nas , ktora probowala Dukana czy czegos podobnego Cieszmy sie zyciem. Odchodzi tak szybko..Pozostaja wspomnienia...Te dni ktore nie powroca.
|

|

|
|
osinka17 |
Post #4 Ocena: 0 2013-06-24 17:01:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
ja tez wypisuje sie z tego watku, nie dam rady znowu byc na dukanie!!! za duzo wyrzeczen.... pamietam jak sie czulam na tej diecie... probowalam, ale dalam sobie spokoj
stawiam na ruch, zapisalam sie do fitness clubu, wywleklam rower, odpalam DVD z cwiczeniami, do tego ala dukan - duzo miesa z kurczaka duszonego + warzywa, naturalny jogurt zamiast majonezu, smietany itp.
na sniadanie muesli z naturalnym jogurtem
zobaczymy czy zadziala!!!
Pozdrawiam
|

|

|
|
lalunay |
Post #5 Ocena: 0 2013-06-24 19:22:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2010 Skąd: Gravesend |
A ja dzisiaj zwazylam sie po raz drugi od rozpoczecia diety,( pierwszy raz byl tydzien temu) i 2kg w ciagu tyg poszlo  )))) A na monotonie nie nazekam, ksiazek z przepisami jest kilka a na necie multum przepisow! Mniam!
|

|
 |
|
|
SonnyBoy |
Post #6 Ocena: 0 2013-06-26 13:21:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2007 Skąd: Manchester |
Jak "bedziecie na diecie", obojetnie jakiej to waga zawsze wroci po skonczyniu diety.
Dlatego najlepszym rozwiazaniem jest zmienic diete a nie na niej byc. Zmiana nawykow zywieniowych + ruch, to zawsze dziala.
Ja schudlem straszliwie a jem 2 x tyle objetosciowo co wczesniej,
|

|

|
|
lalunay |
Post #7 Ocena: 0 2013-06-26 22:46:48 (12 lat temu) |
A co jesz SonnyBoy? I jak cwiczysz? Widzisz ja nie mam czasu na jakies specjalne treningi, ale przy dzieciach i tak jestem ciagle w ruchu a to sprzatanie a to spacer. A z dietami juz tak jest ze jak sie powraca do zlych nawykow to waga wraca, a ja tym razem mam zamiar wszczepic sobie dobre nawyki na stale np jogurt lub owoc zamiast slodyczy.
|

|
 |
|
ewamik |
Post #8 Ocena: 0 2013-06-26 22:59:01 (12 lat temu) |
Widzisz.... Jak sie za szybko chudnie,to na mur beton bedzie jojo.
Gdzies kiedys przeczytalam,ze w takim tempie w jakim przybywa kg,w takim samym tempie trzeba zrzucac,zeby nie bylo jojo.
A tak gwoli wyjasnienia....nie chudniesz w tej chwili,pozbywasz sie wody z organizmu tylko.
Ja odrzucilam biale pieczywo na rzecz pelnoziarnistego chleba. Rano 2kromki i po godzinie juz do toalety ide,to samo wieczorem. Wczesniej tak nie bylo,oj nie.
Kiedys odrzucilam mleko do kawy i mdli mnie teraz nawet po cappucino.
A jeszcze rok temu nie wypilam zwyklej czarnej.
Nie trzeba od razu przechodzic na diete. Wystarczy zobaczyc te wszystkie gwiazdeczki jak raz na czerwonym dywanie sa XL ,a w nastepnym sezonie S,a jeszcze pozniej XXL. [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 26-06-2013 23:05 ]
|

|
 |
|
lalunay |
Post #9 Ocena: 0 2013-06-27 19:09:18 (12 lat temu) |
Jesli pozbywam sie wody to musialam jej miec duuuzo  .
|

|
 |
|
ewamik |
Post #10 Ocena: 0 2013-06-27 20:40:33 (12 lat temu) |
Ciało składa się z około 70% wody
Mięśnie zawierają około 75% wody
Komórki mózgowe zawierają około 85% wody
Krew zawiera średnio 82% wody
Nawet kości zawierają średnio 25% wody
Organizm traci około 2 litrów wody dziennie wskutek oddychania, pocenia się i oddawania moczu.
A myslalas,ze co masz w ciele? Dlatego nalezy nawadniac sie [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 27-06-2013 20:41 ]
|

|
 |
|