MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 259 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 258 | 259 | 260 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

Str 259 z 268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwiazda0111

Post #1 Ocena: 0

2012-10-05 23:45:30 (13 lat temu)

Gwiazda0111

Kobieta

Z nami od: 04-10-2012

To fajna ta dieta, dużo o niej słyszałam ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem od czego zacząć

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

epsilon

Post #2 Ocena: +1

2012-10-05 23:54:22 (13 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Od książki koniecznie. Bez niej nie zaczynaj. I mała rada. Jeśli zaczniesz podjadać to w ogóle daj sobie spokój i się nie męcz z dietą. Ta dieta jest taka skuteczna bo białko ma niski indeks glikemiczny i gdy masz dzień proteinowy to wprowadzasz swoje ciało w stan ketozy. Spalasz tłuszcz zmagazynowany w Twoim ciele, dlatego trzeba duzo pić, żeby nie załatwić sobie nerek. W momencie gdy podjesz jedno malutkie coś, ot kawałek chleba, albo ciastko przerywasz ketoze, organizm dostaje cukier i natychmiast stara się cały zmagazynować. Wiec jedno małe ciastko ma ogromne konsekwencje. Dlatego książka ważna bo jak diety nie zrozumiesz to nie będzie skuteczna. I mozna sobie krzywdę zrobić, a tego nikt nie chce.

Do góry stronyOffline

Gwiazda0111

Post #3 Ocena: 0

2012-10-06 00:26:57 (13 lat temu)

Gwiazda0111

Kobieta

Z nami od: 04-10-2012

Ok dzięki wielkie

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #4 Ocena: 0

2012-10-06 07:47:44 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ostatnie zdanie postu jest clou sprawy i powinno dać co myślenia *STOP*

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #5 Ocena: 0

2012-10-06 08:46:47 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

No i po co tutaj zajrzałam ... - poczytałam,z ciekawości zważyłam się i teraz muszę zacząć się odchudzać ;(

Ale wiecie co?
Za bardzo lubię jeść,żeby katować się jakimiś dietami,dlatego nawet nie zamierzam wczytywać się na czym one polegają,bo... mam już sprawdzony sposób, na bezbolesną utratę kilogramów *YAHOO*

Dzisiaj zaczynam :-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-06 10:25:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2012-10-06 12:18:42 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2012-10-06 10:25:39, ewelazk napisał(a):

podaj prosze ten bezbolesny sposob! ja sie juz katowalalm dietami i efekt jojo zaliczylam kilka razy :-(

Ja zaliczam efekt jojo,jak wracam do naszego polskiego jedzenia,czyli - chlebek,nasz makaron i ziemniaczki:-)

Należy całkowicie przerzucić się na "chińszczyznę" - ja na wszystko co przygotowuję z produktów pochodzących z Azji mówię chińszczyzna:-)

Wszystko co potrzeba,żeby przygotować smaczne i co najważniejsze,nietuczące dania to oczywiście produkty,ale podstawą jest wok

Ja dzisiaj przygotuję/bo akurat mam większość produktów/ makaron ryżowy z warzywami i krewetkami ... pycha!

Wszystko co potrzeba to:
- makaron ryżowy/ ja kupuję go w sklepie tajskim,ale można go znaleźć też w wielu innych sklepach.
- mrożona mieszanka jarzynowa/ Mediterranean vegetables do kupienia w Iceland za całe 1.50 - jest też mieszanka z kiełkami,ale ta pierwsza nam bardziej smakuje.
- paczka krewetek lub jakiekolwiek frutti di mare
- olej
- akurat do tego dania,Seasoning Sauce.

Makaron ryżowy jest bardzo zdrowy,a jego neutralny smak pozwala na łączenie go z różnymi sosami i składnikami.
Jest bardzo delikatny w smaku i co najważniejsze nie zawiera cholesterolu.
Tego makaronu nie gotuje się,tylko zalewa wrzątkiem na 10-15min.
Przygotowuję różne dania,głównie z owocami morza lub kurczakiem.
Wszystkie dania są bardzo sycące,a jednocześnie nie obciążają żołądka.

Do każdego dania dodaję też przyprawy
Te przyprawy dodaję też do "naszego" jedzenia,a kurkumę to nawet do kotletów mielonych :-D

Lubię "chińszczyznę", bo przygotowanie jej zajmuje dosłownie parę minut i zawsze czuje się dużo lżejsza po jej zjedzeniu niż po naszym polskim obiadku.
Jest mnóstwo przepisów w necie,ale ja już sama nauczyłam się kombinować i tak zestawiać produkty,żeby nam wszystkim smakowało,bo wiadomo,że np. nie wszyscy lubią krewetki.

Dodam,że nie ograniczając jedzenia można sporo schudnąć,a jak dorzucimy odrobinę samozaparcia i przynajmniej z pół godziny trzy razy w tygodniu poćwiczymy to efekt może zaskoczyć.

Sprawdzone *YAHOO*

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2012-10-06 12:27:39 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Prponuje odsnowic watek o dietach ogolny, ten jest o diecie Dukana, nikt o chinszczyznie nie bedzie szukal info tutaj, nie mowiac o zasmiecaniu tematu.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/74/Dieta-i-odchudzanie Tematow do wyboru i koloru...
Ada

Do góry stronyOffline

PaulaOjanoma

Post #9 Ocena: 0

2012-10-06 12:35:03 (13 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

Z nami od: 30-07-2012

a ja slyszalam, ze dieta Dukana bardzo zle wplywa na nerki, a nawet moze zatrzymac ich prace :/ ogolnie uwazam, ze diety to jedno wielkie g****no. bo po kazdej diecie zaliczymy efekt jojo. jesli chcemy trwale skutki utraty wagi, to calkowicie powinnismy zmienic przyzwyczajenia w jedzeniu. TRWALE NA CALE ZYCIE!!!

Do góry stronyOffline

DANUTKA

Post #10 Ocena: 0

2012-10-06 21:27:57 (13 lat temu)

DANUTKA

Kobieta

Z nami od: 06-10-2012

Witajcie dukaneczki. Jestem tu nowa, jestem już na diecie dukana jakiś czas, mam pytanie - gdzie w uk kupić olej parafinowy? nie mogłam się doszukać na forum. dzięki z góry, jeśli ktoś pomoże.

Do góry stronyOffline

Strona 259 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 258 | 259 | 260 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,