Str 259 z 268 |
|
---|---|
Gwiazda0111 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-05 23:45:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2012 Skąd: Okolice |
To fajna ta dieta, dużo o niej słyszałam ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem od czego zacząć
|
epsilon | Post #2 Ocena: +1 2012-10-05 23:54:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Od książki koniecznie. Bez niej nie zaczynaj. I mała rada. Jeśli zaczniesz podjadać to w ogóle daj sobie spokój i się nie męcz z dietą. Ta dieta jest taka skuteczna bo białko ma niski indeks glikemiczny i gdy masz dzień proteinowy to wprowadzasz swoje ciało w stan ketozy. Spalasz tłuszcz zmagazynowany w Twoim ciele, dlatego trzeba duzo pić, żeby nie załatwić sobie nerek. W momencie gdy podjesz jedno malutkie coś, ot kawałek chleba, albo ciastko przerywasz ketoze, organizm dostaje cukier i natychmiast stara się cały zmagazynować. Wiec jedno małe ciastko ma ogromne konsekwencje. Dlatego książka ważna bo jak diety nie zrozumiesz to nie będzie skuteczna. I mozna sobie krzywdę zrobić, a tego nikt nie chce.
|
Gwiazda0111 | Post #3 Ocena: 0 2012-10-06 00:26:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2012 Skąd: Okolice |
Ok dzięki wielkie
|
zuza11 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-06 07:47:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Ostatnie zdanie postu jest clou sprawy i powinno dać co myślenia
![]() |
NoNickname | Post #5 Ocena: 0 2012-10-06 08:46:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
No i po co tutaj zajrzałam ... - poczytałam,z ciekawości zważyłam się i teraz muszę zacząć się odchudzać ;(
Ale wiecie co? Za bardzo lubię jeść,żeby katować się jakimiś dietami,dlatego nawet nie zamierzam wczytywać się na czym one polegają,bo... mam już sprawdzony sposób, na bezbolesną utratę kilogramów ![]() Dzisiaj zaczynam ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-06 10:25:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
NoNickname | Post #7 Ocena: 0 2012-10-06 12:18:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2012-10-06 10:25:39, ewelazk napisał(a): podaj prosze ten bezbolesny sposob! ja sie juz katowalalm dietami i efekt jojo zaliczylam kilka razy ![]() Ja zaliczam efekt jojo,jak wracam do naszego polskiego jedzenia,czyli - chlebek,nasz makaron i ziemniaczki ![]() Należy całkowicie przerzucić się na "chińszczyznę" - ja na wszystko co przygotowuję z produktów pochodzących z Azji mówię chińszczyzna ![]() Wszystko co potrzeba,żeby przygotować smaczne i co najważniejsze,nietuczące dania to oczywiście produkty,ale podstawą jest wok Ja dzisiaj przygotuję/bo akurat mam większość produktów/ makaron ryżowy z warzywami i krewetkami ... pycha! Wszystko co potrzeba to: - makaron ryżowy/ ja kupuję go w sklepie tajskim,ale można go znaleźć też w wielu innych sklepach. - mrożona mieszanka jarzynowa/ Mediterranean vegetables do kupienia w Iceland za całe 1.50 - jest też mieszanka z kiełkami,ale ta pierwsza nam bardziej smakuje. - paczka krewetek lub jakiekolwiek frutti di mare - olej - akurat do tego dania,Seasoning Sauce. Makaron ryżowy jest bardzo zdrowy,a jego neutralny smak pozwala na łączenie go z różnymi sosami i składnikami. Jest bardzo delikatny w smaku i co najważniejsze nie zawiera cholesterolu. Tego makaronu nie gotuje się,tylko zalewa wrzątkiem na 10-15min. Przygotowuję różne dania,głównie z owocami morza lub kurczakiem. Wszystkie dania są bardzo sycące,a jednocześnie nie obciążają żołądka. Do każdego dania dodaję też przyprawy Te przyprawy dodaję też do "naszego" jedzenia,a kurkumę to nawet do kotletów mielonych ![]() Lubię "chińszczyznę", bo przygotowanie jej zajmuje dosłownie parę minut i zawsze czuje się dużo lżejsza po jej zjedzeniu niż po naszym polskim obiadku. Jest mnóstwo przepisów w necie,ale ja już sama nauczyłam się kombinować i tak zestawiać produkty,żeby nam wszystkim smakowało,bo wiadomo,że np. nie wszyscy lubią krewetki. Dodam,że nie ograniczając jedzenia można sporo schudnąć,a jak dorzucimy odrobinę samozaparcia i przynajmniej z pół godziny trzy razy w tygodniu poćwiczymy to efekt może zaskoczyć. Sprawdzone ![]() |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-10-06 12:27:39 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Prponuje odsnowic watek o dietach ogolny, ten jest o diecie Dukana, nikt o chinszczyznie nie bedzie szukal info tutaj, nie mowiac o zasmiecaniu tematu.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/74/Dieta-i-odchudzanie Tematow do wyboru i koloru...
Ada
|
PaulaOjanoma | Post #9 Ocena: 0 2012-10-06 12:35:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-07-2012 Skąd: Londyn |
a ja slyszalam, ze dieta Dukana bardzo zle wplywa na nerki, a nawet moze zatrzymac ich prace :/ ogolnie uwazam, ze diety to jedno wielkie g****no. bo po kazdej diecie zaliczymy efekt jojo. jesli chcemy trwale skutki utraty wagi, to calkowicie powinnismy zmienic przyzwyczajenia w jedzeniu. TRWALE NA CALE ZYCIE!!!
|
DANUTKA | Post #10 Ocena: 0 2012-10-06 21:27:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2012 Skąd: PAISLEY |
Witajcie dukaneczki. Jestem tu nowa, jestem już na diecie dukana jakiś czas, mam pytanie - gdzie w uk kupić olej parafinowy? nie mogłam się doszukać na forum. dzięki z góry, jeśli ktoś pomoże.
|