Str 243 z 268 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
MerryPoppins |
Post #1 Ocena: 0 2011-08-09 21:23:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
Cytat:
2011-08-09 21:17:45, Radek1986 napisał(a):
Cytat:
2011-08-09 20:13:51, monique267 napisał(a):
No 1.5 kg mniej dziwne w przeciągu 3 dni  co prawda cofa mi sie już ale to poczatek pewnie przejdzie  Radku a Tobie jak idzie ?
jak narazie zakupilem sobie steki z kurczaka bez skory i bez kosci ,jem rano jednego ,dwa na obiad i jednego na kolacje ,niestety zostalo mi sie troche winogron i szkoda wyrzucic ,tak wiec pozwalam sobie na zjedzeniu pare po "posilku" mam nadzieje ze to nie wplynie negatywnie ,dodatkowo pije duzo wody niegazowanej okolo 3-5 litrow od 2 dni ,nie odczuwam glodu a steki sa masakrycznie dobre  moglbym to jesc codziennie ,ale jest wiele innych przepisow ,ktore dostalem od Adacymru ,wiec pewnie skorzystam niedlugo,chociaz kurczaka zawsze lubialem ,ale ze skora no i wiadomo na oleju albo patelni ,moj grill robi steki w 5 min ,kupilem 2 kg podudzi z kurczaka bez skory i bez kosci za 10f..troche drogo ale co tam,starczylo na 2 dni ,nie wiem jak ludzie moga myslec ze ta dieta moze byc "katujaca" w jakis sposob ,ja nie odczuwam glodu ,jak sie duzo pije ,tylko czesto do wc chodze
ale czuje sie lepiej juz po 2 dniach ,bede sie stosowal i zdawal relacje,wagi nie zdradze bo troche szok ,jednak troche wiecej jak 145kg  za jakis miesiac podam ile schudlem ale patrzac na przepisy wole to niz ociekajace tluszczem kebaby,hamburgery frytki itd ,bo sa nie dosc ze zdrowsze to smaczniejsze : )
będę ci kibicować  ja poległam pół roku temu po zrzuceniu 4 kg, może dlastego że w dwa miesiace tylko tyle ze mnie spadło..w każdym bądź razie -powodzenia! Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2011-08-09 22:10:22 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Winogron niestety to nawet na etapie wprowadzania owocow nie mozna, duzo cukru w nich...
Ada
|

|
 |
|
Radek1986 |
Post #3 Ocena: 0 2011-08-09 22:40:44 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Slough |
Cytat:
2011-08-09 22:10:22, Adacymru napisał(a):
Winogron niestety to nawet na etapie wprowadzania owocow nie mozna, duzo cukru w nich...
Merry dziekuje za wsparcie
mysle jednak ze schudlas tyle bo z kosci na osci to raczej sie nie da
Adus - ale te winogrona sa kwasne (red) nie odczuwam zeby mialy w sobie cukier ,ale jak cos to wyrzuce ,zostaly mi 2 paczki (3f w cenie 2  ) ,zaczynam odczuwac glod ale pije wode wiec wytrzymam ,jutro rano sobie zrobie cos dobrego z przepisow,jak wspominalem mialem juz diete ktora sobie sam zafundowalem,zero chleba pszennego,kurczaki (ze skora) czasem chleb zytni ale sporadycznie ,w 2 miesiace schudlem 8,5kg ,ale to dla mnie nic ,czulem sie lepiej nawet jak schudlem te 8,5kg,ale mysle ze dieta dukana dopiero pokaze mi prawdziwy efekt po 2 miesiacach ,albo i nawet po miesiacu ,zobaczymy "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-10 00:14:04 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Zrobisz jak uwazasz z winogronami...
Na tej diecie nie powinienes byc glodny, jak odczuwasz glod, to musisz wiecej jesc, produktow dozwolonych.
Ada
|

|
 |
|
Argosman |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-10 11:12:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Ostatnio coraz glosniej mowi sie o tym jak ta dieta jest szkodliwa. Jest ona jedna z latwiesjszych do utrzymania, gdyz nie czuje sie glodu, ale z drugiej strony jest wysokokaloryczna i monotonna. Nigdy bym nie pomyslal, ze jedzenie samego bialka moze zaszkodzic. Chyba, ze to tylko wymysly konkurencji.
|

|

|
|
|
Radek1986 |
Post #6 Ocena: 0 2011-08-11 10:48:00 (14 lat temu) |
witam ponownie ,mam nadzieje ze wszyscy stosuja sie do diety tak jak nalezy  ja po 4 dniach jedzenia kurczaka mam dosc ,rozmawialem z sasiadka o diecie dukana ,dala mi ksiazke ,oczywiscie mam dosc bo musze sobie zrobic cos innego do jedzenia ,powiedziala ze musze jesc otreby na dobre trawienie...jakos dziwne ze bez tego wczoraj latalem w nocy do kibla 6 razy ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) moze przez to ze mieszam wode z mlekiem ,ale po 4 dniach stosowania diety mozna powiedziec "oczyszczajacej" czuje sie o wiele lepiej ,czy schudlem? napewno troche spadlo ,sasiadka powiedziala ,ze moge jesc wolowine ,pomyslalem masakra ,moje najlepsze mieso w diecie? myslalem ze tylko kurczak bez skory jest dozwolony ,w sainsburym mozna kupic 100 % Beef mieso mielone lub steki ,prawdopodobnie w najblizszych dniach pierdzielne se cos w Beef style ,Master dukan powinien zalozyc religie dukana jesli chodzi o ta diete ,nie dosc ze nie odczuwa sie glodu to jeszcze dodatkowo mozna jesc rzeczy ,ktore na pozor wydaja sie niezbyt kaloryczne,dostalem ksiazke ,
co do ostatniej wypowiedzi - mozna jesc jajka z zoltkami ,to nie tylko bialko ,mozna wprowadzac rozne dodatki do diety ,jak ktos zyje samym bialkiem to moze miec problemy z watroba prawdopodobnie ,nie znam sie ale w ksiazce sa opisane produkty ktore nie bazuja na bialku w wiekszosci ,tak wiec spokojnie mozna stosowac diete ,chociaz jestem w fazie poczatkujacej ,czuje sie o wiele lepiej niz pare dni temu ,a jak tam u was? "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
osinka17 |
Post #7 Ocena: 0 2011-08-11 12:52:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
Radek zabieraj sie za czytanie ksiazki
nie musisz jesc tylko kurczaka!!!!
mozesz jesc ryby swieze, ryby w puszkach <bez tluszczow>, w sosie wlasnym
jajka
chuda wolowine <polecam dukanowski buef strogonow> zrobilam wielki gar i juz trzeci dzien jemy hihihih uwielbiamy!!!!
kurczaka, indyka - unikaj tluszczu
chudy nabial, kefiry, jogurty low fat, bez cukru
i mase innych rzeczy!!!
powodzenia [ Ostatnio edytowany przez: osinka17 11-08-2011 12:54 ] Pozdrawiam
|

|

|
|
Radek1986 |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-11 13:00:15 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-08-11 12:52:46, osinka17 napisał(a):
Radek zabieraj sie za czytanie ksiazki
nie musisz jesc tylko kurczaka!!!!
mozesz jesc ryby swieze, ryby w puszkach <bez tluszczow>, w sosie wlasnym
jajka
chuda wolowine <polecam dukanowski buef strogonow> zrobilam wielki gar i juz trzeci dzien jemy hihihih uwielbiamy!!!!
kurczaka, indyka - unikaj tluszczu
chudy nabial, kefiry, jogurty low fat, bez cukru
i mase innych rzeczy!!!
powodzenia [ Ostatnio edytowany przez: <i>osinka17</i> 11-08-2011 12:54 ]
to ja wsiadam w 74 i jade do was
mam nadzieje ze znajde ten przepis w ksiazce ,jest troche "gruba" ;p "Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi
|

|

|
|
osinka17 |
Post #9 Ocena: 0 2011-08-11 13:30:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
a przyjedz - zostalo troche
dzis na obiad robie - podsmazam cebulke + papryke + piersi z kurczaka pokrojone w paseczki, jak wszystko miekkie to dodaje serek prsident soft cheese jakis smakowy,podlewam woda z lyzeczka mazeiny i wychodzi pyszne miesko z sosem (my na dniach warzywnych teraz)
a jak proteiny to cebula  iersi+serek
tu masz super strone z przepisami:
http://www.dukania.pl/index.php Pozdrawiam
|

|

|
|
monique267 |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-12 18:03:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2011 Skąd: male |
Ja też jak na te kilka dni czuję się o niebo lepiej co prawda waga stoi ale może liczyłam na zbyt szybkie efekty. Ale się nie poddaje.Pozdrawiam
|

|
 |
|