Jeżeli chodzi o tarczycę to mi niewielką częśc płata wycieli,ale...hormony do końca życia musze już łykac

Kochani a chlebek Dukana w pierwszej fazie można jesc?,bo ja dzisiaj upiekłam i zjadłam i nie wiem czy nie zgrzeszyłam hi hi

Str 238 z 268 |
|
---|---|
anana8 | Post #1 Ocena: 0 2011-07-04 21:55:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2011 Skąd: C... |
he he Adacymru no patrz jak dużo nas łączy wspólnego
![]() Jeżeli chodzi o tarczycę to mi niewielką częśc płata wycieli,ale...hormony do końca życia musze już łykac ![]() Kochani a chlebek Dukana w pierwszej fazie można jesc?,bo ja dzisiaj upiekłam i zjadłam i nie wiem czy nie zgrzeszyłam hi hi ![]() |
ChrisCov | Post #2 Ocena: 0 2011-07-06 22:11:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: Słynny dietetyk Pierre Dukan przegrał proces. A co z metodą?
Francuski dietetyk Pierre Dukan przegrał proces, który wytoczył rywalowi, oskarżając go o zniesławienie. Pozwany Jean-Michel Cohen skrytykował metodę Dukana w jednym z popularnych magazynów pisząc, że jest ona groźna dla zdrowia. Paryski sąd orzekł we wtorek, że nie było nic oszczerczego w komentarzach Cohena, i nakazał Dukanowi zapłacić 3 000 euro odszkodowania. Cohen w czerwcu 2010 roku w artykule w jednym z magazynów napisał, że u niektórych jego pacjentów, metoda Dukana może powodować poważne problemy zdrowotne, takie jak wysoki poziom cholesterolu, choroby układu krążenia, a nawet raka piersi. Dukan po wyroku sądu wydał oświadczenie, w którym broni swojej diety zapewniając jednocześnie, że jest bezpieczna, co codziennie na świecie udowadniają 24 miliony jej wyznawców. - Rozumiem Cohena, entuzjazm dla mojej metody go frustruje - dodał dr Dukan. W zeszłym roku książki dr Dukan były we Francji wśród najlepiej sprzedających się publikacji, w USA dieta trafiła na amerykańskie listy bestsellerów, stosują ją m.in. gwiazdy Hollywood i znani muzycy. To jednak nie przekonało adwokata Cohena. Richard Malka powiedział, że nie można uciszyć krytyki odwołującej się do faktów. Jak wyjaśnił od sukcesu marketingowego, ważniejsze jest bezpieczeństwo pacjentów. Metoda nieszkodliwa, ale na krótki okres Dr Elisabeth Weichselbaum z British Nutrition Foundation podkreśliła w wypowiedzi dla BBC, że nie jest korzystne dla zdrowia wyłączanie z diety całych grup produktów spożywczych, takich choćby węglowodany. - Ograniczenia dietetyczne na krótki okres, np. na tydzień, nie mają dla zdrowia większego znaczenia. Gdy jednak trwają zbyt długo, mogą pozbawić organizm ważnych składników pokarmowych - twierdzi brytyjska specjalistka. Jej zdaniem, dla osób pragnących się odchudzić najbardziej korzystna jest dieta mniej kaloryczna, ale zbilansowana. Przyznaje, że dieta wysokobiałkowa działa odchudzająco i że na pewien czas można zrezygnować ze spożycia węglowodanów. Jednak w dłuższym okresie wszelkie diety restrykcyjne mogą być groźne dla zdrowia. Według dr Weichselbaum, zwykle mniej ryzykowne są diety bogate w węglowodany i ubogie w białko. Dieta "wysokobiałkowa" może łatwo przekształcić się w dietę "wysokotłuszczową", szczególnie wtedy, gdy w większych ilościach spożywane są tłuste mięso i wędliny. Ostrzega również, że dieta wysokobiałkowa przy niewielkim spożyciu błonnika często powoduje zaparcia. Na czym polega dieta-cud? Dieta dr Dukana składa się z czterech faz. W pierwszej, tzw. uderzeniowej, trwającej 5-10 dni, dozwolone jest spożywanie wyłącznie produktów białkowych, ale o niskiej zawartości tłuszczu (4-5 proc. na 100 g produktu). Należy dużo pić, głównie wodę i herbatę, dopuszczalne jest chude mleko i napoje o małej zawartości cukru. W drugiej, tzw. fazie równowagi, należy dołączyć warzywa (naprzemiennie w jednym dniu warzywa i proteiny, a co drugi dzień same proteiny). W trzeciej fazie (utrwalania) można wprowadzić do jadłospisu owoce, pełnoziarniste pieczywo i produkty skrobiowe, ale jeden dzień w tygodniu musi pozostać wyłącznie białkowy. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9905794,Slynny_dietetyk_Pierre_Dukan_przegral_proces__A_co.html A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
anana8 | Post #3 Ocena: 0 2011-07-06 22:23:32 (14 lat temu) |
ChrisCovoj nie zniechecaj mnie
![]() Ja na tej dietce jestem 4 dni i mam nadzieje,że wytrwam dużo dłużej ![]() |
ChrisCov | Post #4 Ocena: 0 2011-07-06 22:38:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2011-07-06 22:23:32, anana8 napisał(a): ChrisCovoj nie zniechecaj mnie ![]() Ja na tej dietce jestem 4 dni i mam nadzieje,że wytrwam dużo dłużej ![]() Ja miałem pozytywne intencje. Na pewno krótki czas na tej diecie nie zaszkodzi. Co innego kilka miesięcy. Z resztą były już tu komentarze, że niektórzy się po lub jeszcze podczas tej diety gorzej czują. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
anana8 | Post #5 Ocena: 0 2011-07-06 22:48:30 (14 lat temu) |
ChrisCov oj to mi głupio i przepraszam Cię
![]() Oj nie jest łatwo bo strasznie sie chce warzywek i owoców ale najważniejsze,że w tej diecie się nie głodzisz ![]() ![]() |
|
|
monika_1983 | Post #6 Ocena: 0 2011-07-06 22:58:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2011 Skąd: irlandia północna |
anana a witaminy bierzesz? bo dukan zaleca..
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment
|
anana8 | Post #7 Ocena: 0 2011-07-07 00:26:31 (14 lat temu) |
monika_1983 nie biore witamin,ups nie doczytałam bo ja bazuje tylko na internecie nie mam książki Dukana
![]() monika_1983 daj podpowiedz jakie te witaminki sobie kupic? I czy dobrze robie jak jem chleb dukana-skład: jajko,4 łyż otręb owsianych,proszek do pieczenia i łyzka jogurtu? Nie jest dobry ale zawsze jakies to pieczywko ![]() |
Pikchu | Post #8 Ocena: 0 2011-07-07 11:37:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2011 Skąd: Gateshead |
Anana,
4 lyzki otrab to za duzo - powinnas sie ograniczyc do 3 (2 owsiane + 1 pszenne). Jesli uzywasz mikrofalowki to polecam prosty i szybki przepis na chlebek/ciastko. Podstawowe skladniki to 3 lyzki otrab, 1 jajko, porzadna lycha serka chudego/twarogu/gestego jogurtu/serka homogenizowane lub co tam masz pod reka, mleko chude jesli masa jest za gesta (moja zwykle wyglada jak bardzo gesta smietana) lub wogole tylko mleko zamiast sera i 1/3lyzeczki proszku do pieczenia. Mieszasz w miseczce lub kubeczku i na 4 min do mikrofali. Chcesz chlebek - mozesz odrobine posolic, dodac oregano, czaber czy jakie tam ziola lubisz. Masz ochote na ciastko - dodajesz cynamon, slodzik, poza uderzeniowka mozesz dodac kakao, a jesli jeszcze dosypiesz przyprawy do piernika - bedziesz miala pyszny piernik. Naprawde polecam ![]() PS. To oczywiscie nie jest moj przepis - wyczytalam go na ktoryms forum, wyprobowalam i jest to jedyny przepis, ktory zawsze sie udaje ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Pikchu 07-07-2011 11:41 ] |
monika_1983 | Post #9 Ocena: 0 2011-07-07 12:07:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2011 Skąd: irlandia północna |
anana wlasnie mialam tobie podac tobie ten sam przepis co pikchu. a ten twoj przepis to moze byc dobry ale na dwa dni ze wzgledu na ilosc otrab..
ja biore multiwitamine od samego poczatku, zawsze to jakas pomoc dla organizmu.. I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment
|
anana8 | Post #10 Ocena: 0 2011-07-07 16:29:11 (14 lat temu) |
Pikchu i monika_1983 dziękuje Wam bardzo za podpowiedzi i odpowiedzi
![]() Kochane ale ja ten chlebek jak pieke to własnie tak jadłam przez 2 dni ![]() ![]() Dzisiaj upiekłam chlebek z Waszego przepisu tylko troche proporcje zwiększyłam i...będe go teraz jadła 4 dni pewnie ![]() Multiwitaminki sobie może kupie no i wage musze sobie sprawic,wiem jaka miałam wage wyjsciowa ale...juz jestem ciekawa czy coś zjechałam z wagi w dół ![]() |