MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 235 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 234 | 235 | 236 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

Str 235 z 268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Pikchu

Post #1 Ocena: 0

2011-07-03 07:52:10 (14 lat temu)

Pikchu

Kobieta

Z nami od: 25-02-2011

Witam wszystkich!:-)
Jak milo, ze watek znowu ruszyl. Ja skonczylam juz faze 2 - zalozone kilogramy osiagniete, minus 17kg :-], a wiec przede mna 170 dni 3 fazy.
Ada mam do Ciebie pytanie - jaka 3 faze robiliscie z mezem? Wyczytalam na innym forum o podzielonej fazie - produkty nowe wlaczane sa stopniowo, podobno jest to sposob zaakceptowany przez Dukana. Ze tak sie wyraze "psychologicznie" jest to latwiejsze do zastosowania bo sporo dietkujacych panicznie boi sie przejscia na normalniejsze posilki, no i ja:-[ do tej grupy naleze.
I jeszcze jedno pytanie czy tez mieliscie skoki wagi na 3?
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anana8

Post #2 Ocena: 0

2011-07-03 10:58:46 (14 lat temu)

anana8

Kobieta

Z nami od: 08-06-2011

Adacymru dziękuję Ci za mądre porady i informacje,a Tobie Pikchu gratuluje spadku wagi o 17 kg w dół!!!!!! Jestem pod wrażeniem i... gratuluję Ci z całego serca,jesteś kolejnym dowodem ,że ta dieta działa:)
Mam tylko pytanie jaka miałaś wagę wyjściowa,czyli ile ważyłaś przed odchudzaniem i ile trwała faza pierwsza u Ciebie i druga faza?Jeśli chcesz to napisz mi prywatną wiadomośc.

Do góry stronyOffline

elmik25

Post #3 Ocena: 0

2011-07-03 12:40:22 (14 lat temu)

elmik25

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2009

Cytat:

2011-07-02 18:52:05, lalunay napisał(a):
Dawaj Elmik,ja niedawno zaczelam to moze razem powalczymy.Duzo masz do zrzucenia?

Obiecuje że się przyłącze od następnego tygodnia... Ja już dukałem kiedyś i spadło mi jakieś 15kg, teraz bez diety wróciło mi z 10 kg :(
A więc mój plan jest 15 kilo w dół. I trzymać się trzeciej fazy!!!!!!
.

Do góry stronyOffline

Pikchu

Post #4 Ocena: 0

2011-07-03 13:12:28 (14 lat temu)

Pikchu

Kobieta

dziekuje Anana, moja waga wyjsciowa to bylo 82kg, faza pierwsza trwala 6 czy 7 dni (sorry juz nie pamietam;-)) i zaczynalam chyba w dniu w ktorym zapisalam sie na to forum, albo pare dni wczesniej - w kazdym razie byl to ostatni tydzien lutego, etap 3 zaczelam w ten wtorek.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-07-03 14:08:48 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W fazie III wprowadzalam tak jak pisal Dukan w ksiazce (ja glownie korzystalam z angielskiej wersji). Walczylam z tym uczuciem starch przed wprowadzaniem "normalnego2 jedzenia, bo jak Dukan pisze, organizm musi sie przyzwyczajic do spalania, a nie magazynowania tluszczow, a jak nie dostarczymy materialu, to nie bedzie sie mial na czym uczyc.

Trzecia faze podzielilam na dwie czesci, bo tak pisalo w ksiazce Dukana, w pierwszej jedna uczta na tydzien, w drugiej czesci III fazy dwie, i tak z innymi rzeczami, ktore Dukan kazal wprowadzac.
Ada

Do góry stronyOffline

Pikchu

Post #6 Ocena: 0

2011-07-03 15:16:01 (14 lat temu)

Pikchu

Kobieta

Ada, ja czytalam tylko polska wersje i nie pamietam by wogole wspominal tam o dzieleniu 3 fazy. Informacja o dzieleniu jej na 3 czesci podobno pochodzi z forum francuskiego. Czy moglabys napisac cos wiecej o tym jak wygladala Twoja dzielona 3 faza - jakie konkretnie wprowadzalas produkty i w ktorej czesci? Przepraszam ze tak naciskam, ale chcialabym wybrac wersje optymalna dla siebie a Twoja droga (jak wyczytalam z tego watku)prowadzila prosto do sukcesu :)- czego serdecznie gratuluje i... zazdroszcze ;)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2011-07-03 15:52:04 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tutaj odnalazlam poprzedni wpis na temat III etapu, ale w tym watku od strony 83 jest wiecej wpisow...

Cytat:

2010-09-17 22:00:26, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2010-09-17 15:04:19, niunia_840 napisał(a):
Cytat:

2010-09-17 14:15:36, Argosman napisał(a):
Generealnie chodzi o to, ze pozbawilas sie jednego posilku w pierwszych 2 miesiacach III fazy. Nie ma czegos takiego, jak podzial III fazy. Jest III faza 10dni na kazdy stracony kilogram i IV faza.

no wlasnie chodzilo mi o to samo moze zle sie wyrazilam !!!! Argosman dzieki za uproszczenie mojej wypowiedzi.

Nie chce mi sie szukac w plikach na komputerze odpowiedniego fragmentu w polskiej wersji, wiec pozwole sobie zacytowac z wersji angielskiej ksiazki (The Dukan Diet, rok wydania 2010, strona 121):

"Two servings of starchy food per week

With starchy foods and then celebration meals, it will be on a weekly basis. Moreover, for these two important elements you will have to approach this consolidation phase in two parts. After calculating how long it will last, based on 5 days for every pound lost, divide this phase into two equal parts: the first and the second. in the first you are allowed one portion of starchy foods per week, and in the second both together, which avoids the risk of you starting to eat sugar-rich foods too quickly. ....."

strona 126:

"Two Celebration Meals a week

As I explained for starchy foods, during the first half of the consolidation phase you are allowed one celebration meal per week, increasing to two in the second half. So that you do not make a mistake I will give you a simple example: you have just lost 10 pounds, so your consolidation phase will last 100 days. Divide these 100 days into two equal 50-day sections. The first 50 days, you are allowed one portion of starchy foods and one celebration meal per week. For the remaining 50 days, two portions of starchy foods and two celebration meals...."

Ada

Do góry stronyOffline

Pikchu

Post #8 Ocena: 0

2011-07-03 16:22:17 (14 lat temu)

Pikchu

Kobieta

dziekuje Ada - poczytalam sobie i to faktycznie dziwne bo w polskiej wersji nie widze nic na ten temat - znaczy sie dzielenia na pol 3 fazy. Z tego co pisalas na watku rozumiem ze w pierwszej polowie fazy dolaczasz chleb, ser zolty, owoc i jeden posilek skrobiowy i jedna uczte, zas w drugiej czesci dodajemy drugi posilek skrobiowy i druga uczte?

Mi to pasuje - wersja z podzialem na 3 pozbawilaby mnie sera zoltego a juz zaczelam go jesc i zabrac go sobie nie dam ;-)
I faktycznie duzo trudniej utrzymac sie w razach gdy mozna troche wiecej niz wtedy gdy nie mozna bylo wogole :-)

jeszcze raz dzieki

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #9 Ocena: 0

2011-07-03 18:12:31 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

no dzieki Ada bo ja tez nie mialam pojecia o podziale 3 fazy, dziwne ze w wersji polskiej tego nie bylo. ja przechodze na 3cia w sierpniu woohoo:)
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

anana8

Post #10 Ocena: 0

2011-07-03 18:35:15 (14 lat temu)

anana8

Kobieta

Z nami od: 08-06-2011

Oj dziewczynki a ja narazie drugi dzień jestem na tej dietce i już mi się znudził nabiał he he:) nie no żart ,musze dac rade chociaż moi chłopcy właśnie jedza fajny obiadek a ja jogurt naturalny z jajkami i rybka duszona:(
elmik25 daj znac jak już zaczniesz,bedziemy Cie dopingowac a teraz za mnie trzymajcie kciuki,żebym bron boże nie podjadała niedozwolonych produktów.

Do góry stronyOffline

Strona 235 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 234 | 235 | 236 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,