Str 20 z 268 |
|
---|---|
malwa25 | Post #1 Ocena: 0 2010-04-29 22:06:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2010 Skąd: Canterbury |
Ok a powiedz mi jeśli smażysz taką rybę albo mięso (kurczak, wołowiną itd) na patelni to czym smarujesz ta patelnię?
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2010-04-29 22:09:54 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Niczym, na sucho. Kup sobie mala teflonowa patelnie, w sam raz na jedna osobe, ja ma taka na 20 cm srednicy. Musisz ja dobrze rozgrzac, to nie bedzie sie przylepialo.
Ada
|
malwa25 | Post #3 Ocena: 0 2010-04-29 22:32:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2010 Skąd: Canterbury |
Dziękuję za radę
![]() ![]() I wiesz co robiłam dzisiaj ten chlebek dr. Dukana masakra jaki on nie dobry! Fakt że nie znalazłam tego całego "maizena" i zastąpiłam to cornflour może dlatego ... |
malwa25 | Post #4 Ocena: 0 2010-04-29 22:46:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2010 Skąd: Canterbury |
Jeszcze 6 dni oby dotrwać do II fazy i będzie lepiej ;D!!!
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2010-04-29 22:59:11 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja nie korzystam z sojowego mleka, kupuje zwykle skimmed, z czerowna zakretka. Kupuje irlandzkie Flahavan's Porridge Oats
![]() chociaz pewnie lepsze bylyby OatBran, ale nie znalazlam. ![]() Dodaje do tego albo slodzik, jedno ziarnko, albo Shape Zero Danone jogurt. Moj maz to do kazdego jogurtu sobie dorzuca otreby. Placki ja robie tak, ze do otrebow, dodaje takie zmielone na kaszke otreby, jajko, jogurt naturany (total zero), pol lyzeczki proszku do pieczenia, i przyprawy, bo ja lubie na pikantnie (pieprz, papryke ostra i slodka, natke pietruszki, szczypiorek, i cokolwiek mi wpadnie z przypraw).
Ada
|
|
|
reivilo | Post #6 Ocena: 0 2010-04-29 23:14:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2010-04-29 21:29:35, malwa25 napisał(a): y a nie używać soli. Dla mnie brak soli to katorga ![]() ![]() a kto ci kaze bez soli...chodzi ograniczenie soli ![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
reivilo | Post #7 Ocena: 0 2010-04-29 23:23:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2010-04-29 22:32:04, malwa25 napisał(a): Dziękuję za radę ![]() Cytat: I wiesz co robiłam dzisiaj ten chlebek dr. Dukana masakra jaki on nie dobry! Fakt że nie znalazłam tego całego "maizena" i zastąpiłam to cornflour może dlatego ...
dodaj do otrebow tylko bialko i serek...ale moze sie 'rwac'
Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
malwa25 | Post #8 Ocena: 0 2010-04-29 23:27:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2010 Skąd: Canterbury |
Dzięki Ada. Już wiem że to moja wina że nie mogę dotrwać
![]() ![]() Powiedz czy robisz sobie majonez dr. Dukana? Ja nigdzie nie mogę znaleźć tego oleju parafinowego. Jeśli masz takowy to powiedz gdzie go kupiłaś i jak się nazywa. |
malwa25 | Post #9 Ocena: 0 2010-04-29 23:35:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2010 Skąd: Canterbury |
Nie wiem jaka jest dopuszczalna ilość tłuszczu załóżmy na dzień. Wiem że jak najmniej ale np mleko sojowe ma na 100 ml:
protein 2.1g, cukier 3.1g, tłuszcz 1.0g, soda 0.05g, sól 0.13g. Więc jak na 2-3 łyżeczki otrąb wleję z pół szklanki tego mleka to chyba nie będzie źle co? |
reivilo | Post #10 Ocena: 0 2010-04-29 23:35:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
malwa25 jak szukasz produktow w asdzie wejdz na ich strone i tam masz poopisywane jake wartosci co ma i zdjecia ..i albo kup on line albo jak bedziesz w sklepie bedziesz wiedziala czego szukac....nie wiele jest dozwolonych produktow
![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|