Str 189 z 268 |
|
---|---|
Liliana_UK | Post #1 Ocena: 0 2011-02-13 20:23:06 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: Paisley, scotland |
hejka ! a mozna wiedziec skad wytrzasnelas 1 kg sera bez tluszczu i cukru!? wow!
|
Post #2 Ocena: 0 2011-02-13 20:31:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2011-02-13 20:37:29 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Liliana_UK | Post #4 Ocena: 0 2011-02-13 20:41:30 (15 lat temu) |
Wlasnie wrzucialam "quar" w google zeby zobaczyc czy rzucilo mi sie to kiedys w oczy, i jak zobaczylam te serniki to az mi sie slabo zrobilo!
mmmmmm, nie moge uwierzyc ze jak jutro uda mi sie go upolowac bede mogla zjesc sernik! a gdzie go kupujesz? w morisonie da rade? aha a dziewczyny jakich uzywacie slodzikow bo ja mam takie te pigułeczki ale one sa takie srednie bo do jogurttu to musze najpierw rozrabiac z woda zeby dorzucic no i nie wiem jak by to w wypieku smakowalo... natomiast sa tez takie ktora wygladaj jak cukier ale maja np. 0.2 kalorii, kupilam te drazetki zeby byc ostroznijsza ale wolalabym uzywac tego ala cukru, jaki wy mac ie sposb?... aha a co do cottage cheese,to patrzyłam ale nie wiem jaka jest dozowlona makzymalna ilosc tluszczu? 3% a co z cukrem? mi nie udalo sie znalezc totalnie bez niczego.. |
Post #5 Ocena: 0 2011-02-13 20:52:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2011-02-13 22:45:04 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Z produktow, ktore uzywalam, i duzo do tej pory uzywam:
slodziki (mniejsze dobrze miec w torebce, w duzym jest sypki, do gotowania pieczenia etc zamiast smietany: Serek wiejski (w Morrisons maja tez Eat Smart serie) galaretki; serek ("gladki" ![]() Z wedlin, to Sopocka nie jest zla, ale ze jest wedzona, to ma troche wiecej soli, i tluszczu tez, ale nie jest wielkim "przestepca". Jak szukasz, to patrz na tabelke, jak jest ponizej 4% to jest ok. W Aldi kiedys kupowalam bardzo smaczne szynki, mialy po 1-2% tluszczu. Z ryb mozesz tez miec sledzie (nie w oleju), najlepiej w sosie wlasnym occie, w puszce w pomidorach (p+w) ale patrz na zawartosc cukru, bo sa takie co maja duzo. Ja kupowalam z Weight Watchers (ale tez trzeba uwazac, bo nie wszystko z ich serii odpowiada naszej diecie). Ryby w sosie w takich malych puszeczkach do tej pory uzywam, np na szybko do makaronu i juz jest danie (wiem, ze na waszych etapach nie mozna makaronu, ale np jak znajde przepis na dukanowskie knedle, to tez byloby dobre zapewne) ![]() Wiem, ze wystrzegac sie nalezy owocowych yogurtow, ale my jedlismy i to dosyc duzo: waniliowe sa zapewne lepsze, i np teraz w tym jednuym proteinowym dniu jemy smakowe, a nie owocowe jogurty: a te nam bardzo smakowaly (zywe kultury bakterii maja), a pojemniki zatrzymalam, i uzywalam na male deserki z quarka ze slodzikiem, albo total ze slodzikiem, i galaretka na to (lodowka wygladala jak przed przyjeciem dla dzieci): Ja uzywalam ( i do tej pory uzywam) musztardy serii Mielle, bo jak zaczynalam to nie bylo (albo nie widzialam na necie) tylu stron o diecie, i na kilku wlasnie o tej musztardzie sie wypowiadali, ze jest dozwolona, a ze jest bardzo dobra, to pozostala na stale u nas: Jak sobie przypomne inne produkty to podam. Ja czesto kupowalam w Morrisons, albo Waitrose, bo najblizej. Asda, Tesco tez maja te same albo podobne produkty. Po tygodniu, juz wydawalo mi sie ze wiem co kupowac, ale pozniej wiele rzeczy dosytrzagalam. kiedys dla mnie tabelki, procenty tluszczu etc byly magia, teraz nie jestem specjalista, ale jak zerkne to wiem czy jest ok, czy nie.
Ada
|
Liliana_UK | Post #7 Ocena: 0 2011-02-14 02:42:20 (15 lat temu) |
wow, super, wielkie dzieki, te zdjecia totalnie mi pomogły!!
ja caly czas iedzialam i czytalam forum od pocztaku... stanelm na 78 stronie, mam juz dosc, jest mega pozno a rano musze wstac no i zawlilam studiowanie przez to.. jedno co ciagle mnie zastanawia, to to jaka jest dozwolona ilosc tego cukru, bo laski pisza ze trzeba uwazac, ale ile to jest duzo za duzo? jaki jest limit np. na 100g? bo rozumiem ze na sto gram szyki/wedliny jest dozolone 4% tłuszczu maks? a co jak podaja tłuszczw gramach? jak to wtedy mam prownac z procentami? dla mnie to troche skompliowane. aha a co do tych gramow na bialko, to tak obliczylam z grubsza ze przydaloby mi sie jesc 1000 gram dziennie wiec np. jakbym zjadla kilo kurczaka(teoretycznie) w jeden dzien to juz limit mam z glowy tak? dzieki wielkie, podziwiam cie ze tam masz sile odpisywac kazdemu w sumie ciagle to samo- jak zdazylam zauwazyc podczas czytania tych wszystkich str. na forum, super widziec ze inni chca pomoc!dobra ide spac, no i chyba juz wiem dlaczego waga mi stanela- uswiadomilas mnie! A Jutro zakupy i nadrabianie zaleglosci i w diecie i w studiach o jenyy.. |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2011-02-14 07:38:02 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie ma za co, ja tez kiedys szperalam po forach, zeby sie cos dowiedziec. Zobaczysz, ze za chwile sama juz bedziesz wiedziala co kupowac, bez obrazkow etc. Ok, ja wychodze do pracy. Milego dnia wszystkim
Ada
|
Gabryska1234 | Post #9 Ocena: 0 2011-02-14 08:52:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
Liliana_uk masz tu linka w ktorym w zakladce przepisy masz podzielone na fazy a tam na rozne inne poddzialy. to powinno Ci ulatwic
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/ |
Post #10 Ocena: 0 2011-02-14 09:46:51 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|