MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 188 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 187 | 188 | 189 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

Str 188 z 268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

invisible

Post #1 Ocena: 0

2011-02-13 16:28:06 (15 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

dziewczyny jak skoncze ata proteinowy to mam zaczac od 5 dni protein z warzywami,czy kontynuowac nastepne 5 dni samych protein a pozniej warzywa

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-02-13 16:29:31 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

w naszym przypadku moge powiedziec, ze na poczatku jadla malo, ale waga spadala, nie mialam zastojow, ale to byla pierwsza dieta jaka w zyciu stosowalam, wiec organizm nie znal srodkow zapobiegawczych. Mielismy tyle samo do zgubienia ja i maz, on jadl duzo wiecej ode mnie i chudl duzo szybciej.

Przlicz sobie ile protein zjadasz w ciagu dnia, normalnie powinno sie zjadac okolo 0.8 na kazdy kg wagi ciala. Jak chcesz stracic na wadze, to musisz to zwiekszyc do nim 1 na kazdy kg ciala, i wiecej nawet do 1.5 jak masz duzo do zrzucenia.

Mleko to czerwone wlasnie, ale do szklanki dziennie. Z podanego jadlospisu chyba nie bedzie wystarczajaco protein do walki.

Moze sie myle, bo ksiazke studiowalam jakis czas temu, ale ja mam jakos zakodowane, ze w fazie z warzywami, to warzywa sa dodatkiem do proteinowych produktow, a nie daniem w samym sobie, zamiast proteinowych dan. Jak sie myle, a ktos jest na bierzaco, to moze mnie poprawic.

Ja nie cwiczylam, tylko staralam sie wiecej spacerowac, nie wsiadac do autobusu na najblizszym przystanku, tylko przejsc sie do nastepnego, w pracy tylko schody. Moj maz slowo cwiczenia znajdzie tylko w slowniku wyrazow obcych, jadl wiecej ode mnie i chudl szybciej. wiem, ze to zadne podstawy do dowodow badawczych, dwie osoby nie potwierdzaja reguly, ale ani ja ani on nie stosowalismy diet wczesniej, i oboje rozpoczelismy w tym samym czasie. On schudl wiecej, bo "czekal" az ja dotre do tego samego etapu.
Ada

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-02-13 16:30:50 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-13 16:28:06, invisible napisał(a):
dziewczyny jak skoncze ata proteinowy to mam zaczac od 5 dni protein z warzywami,czy kontynuowac nastepne 5 dni samych protein a pozniej warzywa

Teraz proteiny z warzywami 5 dni, pozniej same proteiny 5 dni, az do czasu uzyskania docelowej wagi.
Ada

Do góry stronyOffline

invisible

Post #4 Ocena: 0

2011-02-13 17:30:41 (15 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

dzieki

Do góry stronyOffline

Liliana_UK

Post #5 Ocena: 0

2011-02-13 18:34:27 (15 lat temu)

Liliana_UK

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

"
Przlicz sobie ile protein zjadasz w ciagu dnia, normalnie powinno sie zjadac okolo 0.8 na kazdy kg wagi ciala. Jak chcesz stracic na wadze, to musisz to zwiekszyc do nim 1 na kazdy kg ciala, i wiecej nawet do 1.5 jak masz duzo do zrzucenia.
"

jestem ci bardzo wdzieczna za tak czynna odpowiedz, nie dokonca rozumiem teego co napisalac powyzej, tzn 1- 1.5 protein na kazdy kg ciala ale 1.-1.5 dkg / kg?! ?? czyli jak ja waze 68- moja waga startowa, a teraz waze 66.1 to powinnam jesc ile tyuch protein?

no a pozatym to co tu jesc kurcze z tych protein ja tylko jem taki jogurt total 0% bo tylko go udalo mi sie znalezc a reszta to ma za duzo tluszczu, przynajmniej wdl moich poszukiwan.. kurde laski staralam sie znalezc jakis temat, gdzie dzieczyny pisza co i gdzie kupuja w wielkiej brytani- konktretne nazwy produktow, ale nic nie moge wyszukac w sieci, moze wy macie pozapisywane jakies linki?

i moje drugie pyt-prosba,to moze macie jakas e-ksiazke z przepisami dukana poukladanymi ladnie wdł gl. dan, deserow, przystawek itd, albo nawet cos podbnego ze zbiorami przepisow, ja mialam kiedys cos takiego ale z diety south beach(to byla moja pierwsza dieta w zyciu , zaczelam ja pol rpoku temu i bylam na niej tylko tydzien!)ja niestey jem dosyc monotonnie, wiem ze jest dosc duzo przepisow porozrzucane po internecie ale nie mam czasu tego kolekcjonowac i ukldac, to robota minimum na caly dzien, a w tym miesiacu mam taki nawal przed sesja.. i nie moge sobie pozowlic na poswiewcenie tyle czasu..

dziewczy wogole sorki, tak wpadlam, zobaczylam ze jest watek o dukanie w uk , i tak sie podekscytowalam ze nawet sie nie przywitalam,wiec lepiej pozno niz wcale!! Witam was dziewczyny i dalaczam sie do watku, mam nadzieje ze dam jednak rade- bo dzis bylam bliska rezygnacji, ale moze rzeczywiscie za malo tych protein.

a tak wogole to fajnie masz ze moglas odchudzac sie z mezem, moj jest taki chudy ze czasem az sie martwie, wiec u nas w lodowce kazdy ma swoja polke- slodkosci i wsyztsko czego nie moge - moj chlop, nasz synek - ze sowimi produkatami- ten za to nie moze mleka soji, i innych alergenow,i moja normalnie ugotowac obiad dla wszytskich to jest chalenge!

jak macie tego e-booka albo jakies pomocne linki, to bylabym bardzo wdzieczna,!!

ps. fajnie ze mozna sie z kim s wymienic obawaimi moiwiacym po polsku w uk ,normalnie cud!miod i orzeszki!!! -

miód i orzeszki?! mmmmmmmmmm marzenie!haha

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-02-13 18:58:52 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Podaj email to przesle ci to co mam.

Z proteinami, to 1-1.5 gr na kazdy kg wagi, czyli jak chcesz chudnac to przynajmniej przy tych 62 kg na okraglo, to 62 gr bialek, a jak wiecej to okolo 90gr na dobe.

Na produktach jest napisane ile protein w 100 gramach zwykle. najwiecej znajdziesz w miesie, rybach, owocach morza. Jakich produktow szukasz, zeby nie powielac tego co juz znalazlas
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-02-13 19:36:28 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

osinka17

Post #8 Ocena: 0

2011-02-13 20:00:41 (15 lat temu)

osinka17

Kobieta

Z nami od: 16-12-2008

zrobilam sernik, chyba Gabrysia podawala przepis, z podwojnej porcji, z 1kg sera i ... chyba go dzis zjemy :-] ale pychota!!!!
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Liliana_UK

Post #9 Ocena: 0

2011-02-13 20:08:58 (15 lat temu)

Liliana_UK

Kobieta

o bonyy jutro walentynki! zapomnialam!!! totalnie jestesmy pochlonieci tymi studiami, nie wiem czy cos dam rade wymysec, obydwoje po stos nauki..

dudzia wiem ze mase jest tego w internecie,ale naprawde trzeba miec sporo czasu zeby to wsyztsko pokolekcjonowac.kurde szkoda ze nie ma takiej strony www, z samymi przepisami- faza 1, 2,3 ,ew.4 a w fazach z rozdzialami na rozne rodzaje potraw, - moze ktos wkrotce wpadnie na nowy biznes?!;)

Adacymru dzieki rozjasnilas mi teraz z tymi gramami.

a co do tych produktow, to nie znalazłam za wiele, dlatego caly czas jem to samo

uzywam:

jogurtu total 0% fat and sugar- jest swietny!
mleko czerwone
szynke polska- polędwice, bo wydaje mi sie w miare chuda a nie wiem jak inne moga byc tłuste.
kurczak
ryby
tuńczyk w puszcze w sosnie wlasnym albo w woadzie gazowanej
makrela w sosie własnym
i kupiłam tez łososia w puszcze ale jeszcze nie próbowałam

i w sumie to tylko tylko co ja jem...no i wiadomo jajka.. tak teraz mysle ze chyba to jest za male urozmaicenie, ale czy wy macie tego duzo wiecej? probowalam znalezc wiejski serek ale wszytskie z duza zawartoscia tluszczu.. uzywalysie moze philadelhia extra light?

ostanio pomyslaam ze mozna by bylo samemu sobie zorbic czekolade, -wkoncu mozemy kakao i mleko, ..zrobic w garczku jak na polewe tylko bez baselka a potem rozsmarowac dosc cienko i wsadzic do lodowki a potem i jest plat czekolady, chcialam to sprawdzic ale okazlo sie ze kupilam zle kakao- bez cukru ale z tluszczem, znalzłyscie jakies kakao bez tluszczu?

kurde laski bylabym bardzo wdzieczna gdybyscie rzucialy jakimis nazwami produktow:)!

Do góry stronyOffline

Liliana_UK

Post #10 Ocena: 0

2011-02-13 20:21:38 (15 lat temu)

Liliana_UK

Kobieta

Aha jeszcze mam w lodowce

*the laughing cow extra light (2%)
takie serki topione ale mi one okropnie nie smakuja.. jak jest takas tutaj "sasiadka"odemnie z wioski to moge podrzucic bo mam dwie pczaki.No ale wam moga smakowac

i uzywałam eat smart -75% less fat, ale nie jestem tego pewna.. bo w ingridients pisze ze fat ma na porce 100 gr -4gtluszczu, gda% - 1.7%, your gda - 70g -- i nie wiem ile w sumie ma tluszcu ten serek, torche nierozumiem tej tabelki..

Do góry stronyOffline

Strona 188 z 268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 187 | 188 | 189 ... 266 | 267 | 268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,