![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|
Postów: 6 |
|
---|---|
Kasia_red | Post #1 Ocena: 0 2010-01-13 15:24:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Dietetycznie wcale nie znaczy niesmacznie. Wpisujmy to, co nam wyszło pyszne, albo przynajmniej zjadliwe
![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
anna69 | Post #2 Ocena: 0 2010-01-13 15:26:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a wiec - kroimi w kawaleczki piers kuraka(bez skory bez tluszczu), badz z indyka.....
suszymy na reczniku papierowym i zasalamy sola morka i ostra paryka....na patelni rozgrzewamy odrobinke - doslownie odrobinke oleju/oliwy. kroimy (nie musi byc starannnie) cebule - objetosciowo musi byc jej 2razy wiecej niz mieska.... na rozgrzana patelnie wrzucamy przyprawione miesko i podsmarzamy 30sek ciaglemieszajac dorzucamy do tego cebule i delikatnie ja szlimy - teraz wszytko zalewamy wrzatkiem (tak zey przykryl cebule) i przykrywamy - gotujemy tak dlugo az cebula sie calkiem rozgotuje - dodajemy wtedy pokrojona w kosteczke czerowna papryke i dusimy jeszcze przez 15min az papryka bedzie dosc miekka - ale nie rociepcina, teraz dosmakowujemy i juz - cebula calkiem zagesci sos, tluszczyu prawie bark a smak wyborny ![]() ![]() ![]() do gulaszu oczywicie mozna dodac takze kukurydze, ogorki kiszone, goszek z puszki i pycha ![]() |
anna69 | Post #3 Ocena: 0 2010-01-13 15:34:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja kiedys juz podobny zakladlam....no coz - nie umiem go nzajesc
![]() |
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2010-01-13 15:46:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
zupka pomidorowa: (duzy garnek)
2podwojne piersi z kurka w kosteczke i na osolony wrzatek(ew z kostka rosolowa), do tego szkalnka ryzu, pokrojona marchewka(no tak ze 4), pietruszka(1) i por + 2listki laurowe i 2 ziela ang. jak marchew bedzie praiwe miekka, wlac przecier pomidorowy do smaku (ja daje taki jakby sok z katonu, jest zawsze przy przecierach) i jak ktos ma to 2 liscie lubczyka(moga myc suszone). niech sie zagotuje ![]() ![]() ![]() |
anuna | Post #5 Ocena: 0 2010-01-13 16:36:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Ja robie pomidorowa troche inaczej. Podsmazam na lyzeczce oliwy jedna cebulke, jak sie juz zarumieni wrzucam ja do garnka, zalewam woda, wrzucam kostke rosolowa, 2 marchewki i 2 pietruszki w kostke a na koniec 2 puszki pomidorow (ja wrzucam te z cebulka) i gotuje. Na koniec przyprawy i tez zabielam mlekiem. Ta zupa jest bardzo gesta. Zreszta ja zazwyczaj gotuje geste, bo moj maz inaczej mowi, ze to tak, jakby pil jakis napoj i sie nie najada, jak zupa jest rzadka.
![]() Adas 12/5/12
|
|
|
anuna | Post #6 Ocena: 0 2010-01-13 16:41:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Zupa z czerwonej soczewicy:
Czerwona soczewice oplukac i do garnka, zalac woda, dorzucic marchewke i pietruszke w kostke, ziemniaczki tez mozna jak ktos chce, cebulke drobna pokrojona, troche tymianku i przecier pomidorowy. Jak juz wszystko bedzie miekkie doprawic sola, pieprzem, ostra papryka i majerankiem. Zupa jest bardzo gesta i baarrddzzoo sycaca! Adas 12/5/12
|
anna69 | Post #7 Ocena: 0 2010-01-14 08:16:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
moj misko mowi ze bez mieska to nie obiad
![]() ![]() ![]() Rybka: Swierzy filet z ulubionej ryby (nawet tlustej, te tluszcze sa bardzo zdrowe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|