MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przepisy na dietetyczne dania

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_red

Post #1 Ocena: 0

2010-01-13 15:24:49 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Dietetycznie wcale nie znaczy niesmacznie. Wpisujmy to, co nam wyszło pyszne, albo przynajmniej zjadliwe :-]
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-01-13 15:26:04 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a wiec - kroimi w kawaleczki piers kuraka(bez skory bez tluszczu), badz z indyka.....
suszymy na reczniku papierowym i zasalamy sola morka i ostra paryka....na patelni rozgrzewamy odrobinke - doslownie odrobinke oleju/oliwy. kroimy (nie musi byc starannnie) cebule - objetosciowo musi byc jej 2razy wiecej niz mieska....
na rozgrzana patelnie wrzucamy przyprawione miesko i podsmarzamy 30sek ciaglemieszajac dorzucamy do tego cebule i delikatnie ja szlimy - teraz wszytko zalewamy wrzatkiem (tak zey przykryl cebule) i przykrywamy - gotujemy tak dlugo az cebula sie calkiem rozgotuje - dodajemy wtedy pokrojona w kosteczke czerowna papryke i dusimy jeszcze przez 15min az papryka bedzie dosc miekka - ale nie rociepcina, teraz dosmakowujemy i juz - cebula calkiem zagesci sos, tluszczyu prawie bark a smak wyborny:-) to do kaszy gryczanej do tego surowka z slaty lodowej z sokeim z cyrtyny i czosnkiem - mowie wam pycha:-) i sycace:-)

do gulaszu oczywicie mozna dodac takze kukurydze, ogorki kiszone, goszek z puszki i pycha:-)

Do góry stronyOffline

anna69

Post #3 Ocena: 0

2010-01-13 15:34:08 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

a ja kiedys juz podobny zakladlam....no coz - nie umiem go nzajesc:-)

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2010-01-13 15:46:08 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

zupka pomidorowa: (duzy garnek)

2podwojne piersi z kurka w kosteczke i na osolony wrzatek(ew z kostka rosolowa), do tego szkalnka ryzu, pokrojona marchewka(no tak ze 4), pietruszka(1) i por + 2listki laurowe i 2 ziela ang. jak marchew bedzie praiwe miekka, wlac przecier pomidorowy do smaku (ja daje taki jakby sok z katonu, jest zawsze przy przecierach) i jak ktos ma to 2 liscie lubczyka(moga myc suszone). niech sie zagotuje:-) dosmakowac, jak ktos musi zabielac(ja:-)) to wystarzcy mlekiem - ryz nada gestosci, pyszne pozywne i nietuczace (oczuwscie jak sie je w granicy zdrowego rosadku:-))

Do góry stronyOffline

anuna

Post #5 Ocena: 0

2010-01-13 16:36:37 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Ja robie pomidorowa troche inaczej. Podsmazam na lyzeczce oliwy jedna cebulke, jak sie juz zarumieni wrzucam ja do garnka, zalewam woda, wrzucam kostke rosolowa, 2 marchewki i 2 pietruszki w kostke a na koniec 2 puszki pomidorow (ja wrzucam te z cebulka) i gotuje. Na koniec przyprawy i tez zabielam mlekiem. Ta zupa jest bardzo gesta. Zreszta ja zazwyczaj gotuje geste, bo moj maz inaczej mowi, ze to tak, jakby pil jakis napoj i sie nie najada, jak zupa jest rzadka.:-] Faceci...
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

anuna

Post #6 Ocena: 0

2010-01-13 16:41:19 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Zupa z czerwonej soczewicy:
Czerwona soczewice oplukac i do garnka, zalac woda, dorzucic marchewke i pietruszke w kostke, ziemniaczki tez mozna jak ktos chce, cebulke drobna pokrojona, troche tymianku i przecier pomidorowy. Jak juz wszystko bedzie miekkie doprawic sola, pieprzem, ostra papryka i majerankiem.
Zupa jest bardzo gesta i baarrddzzoo sycaca!
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

anna69

Post #7 Ocena: 0

2010-01-14 08:16:19 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

moj misko mowi ze bez mieska to nie obiad:-) a wiec ma cycki kuraka:-) a poza tym wierz mi jak ryz napecznieje to bedzie baaaaardzo gesta ta zupka:-)

Rybka:

Swierzy filet z ulubionej ryby (nawet tlustej, te tluszcze sa bardzo zdrowe:-) i w umiarze nie tucza:-)) ja lubie halibuta wlozyc do rekawa do pieczenia - odrobine dobrej jakosci masla i oliwy z oliwek zmieszac z przetartym czosnkiem, tymiankiem, sola, bialym pieprzem, suszona natka pietruszki, suszonym koerkiem i sokiem z cytryny - ta mazia zalac rybke i do piekarnika - 190stopni na okolo 15 min:-) mowie wam pychaaaa:-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,