MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-07-29 17:24:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-07-29 21:53:01 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-07-29 21:56:21 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #4 Ocena: 0

2009-07-29 22:12:28 (16 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Kamylka, dieta kopenhaska nie jest żadną dietą. Nie przygotował jej żaden specjalista (dietetyk) i brakuje w niej podstawowych składników odżywczych. Można sporo schudnąć, ale w większości jest to odwodnienie organizmu, a waga po ukończeniu diety wraca z powrotem. Do tego jest rygorystyczna i trwa dwa tygodnie.
Nie lepiej przerzucić się na racjonalne (=zdrowe) odżywianie i dołączyć do tego wysiłek fizyczny?
Maksymalna waga, jaką można zrzucić w ciągu tygodnia i jaka nie odbije się negatywnie na organizmie, to 1 kg. Przy takim tempie zrzucania jest pewność, że kilogramy nie będą szybko wracać (albo i nie wrócą), można przyjmować spokojnie 1300 kcl - a to w porównaniu z "dietą" kopenhaską jest bardzo dużo. Na wynik poczekasz dłużej, ale za to będziesz się nim cieszyć również dłużej. Bo jest zasada - im szybciej schudniesz, tym szybciej dorwie Cię jo jo.
Jestem przeciwniczką tej diety choćby dlatego, że sama ją kiedyś stosowałam i uważam, że to ona właśnie rozregulowała mój metabolizm. Zaczynałam od 65 kg, schudłam do 59, a później, fiu fiu, działo się :-] Chodzi o to, że jeśli dostarczasz organizmowi mało kcl, to broni się wszystkimi siłami, magazynuje i potrafi tak wykiwać człowieka, że hej ;-)

Tak wiec, jeśli masz niewielką nadwagę, to się ruszaj, jedz węglowodany z niskim IG i odstaw słodycze. Jeśli Twoje BMI przekracza 28-30, to albo idź do dietetyka, albo wyszukaj zoptymalizowaną dietę 1200 kcl i też się ruszaj. Nie rozregulowuj sobie metabolizmu "dietą" kopenhaską, bo szkoda zdrowia, moim zdaniem :-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

anetka_sweet

Post #5 Ocena: 0

2009-07-29 22:13:57 (16 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

dosc rygorystyczne.chyba nie dalabym rady.ograniczam sie do tego ze jem ze stawiam na jakosc jedzenia.jem mniej i lzejsze potrawy.odstawilam slodycze i wszelkie przekaski.ae nie zrezygnuje z kawy z mlekiem.nie katuje sie specjalnie a efekty widoczne.ale zycze ci powodzenia.ja bym sie nie zdecydowala.kciukam za ciebie

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2009-07-29 23:12:21 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

I w tym przepisie jest sporo błędów.
Napewno nie jesden cały kurczak ale mały filet kurczaka.Bo jak to można wtrynić za jednym zamachem całego kurczaka?

Z wiśni nie trzeba gotowac kompotu ale równie dobrze można wymieszkać z jogurtem-smak doskonały zwazywszy na to,że jest się piekielnie głodnym

Gdzies tam na forum pisałam oryginalna dedycje tejże diety.

Przechodziłam przez nią i powiem,że po skończeniu trzeba ostro trzymać się tego,co się je.Inczej bardzo szybciutko wracamy do naszej starej wagi.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-07-29 23:18:25 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-07-29 23:20:48 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2009-07-29 23:22:21 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

W któryms tam dniu jest zalecana marchewka.Najlepiej ja zetrzeć i dodac kilka kropli oliwy lub oleju.To dlatego,że beta karoten jest szybciej przyswajalny z dodatkiem tłuszczu.

Woda do picia-najlepsza evian ponieważ zawiera duzo magnezu,a mało potasu.

W czasie stosowania tej diety zauwazymy nadmierną potliwośc i drazliwość.
Uderza człowieka fala potu,duszności.Przy tym jest sie drażliwym i wszystko nas denerwuje.
To dlatego gdyż uwalniamy toksyny z organizmu.
Gdzieś tu na forum prowdziłam swego rodzaju pamiętnik-zapiski podczas stosowania tej diety

Do góry stronyOffline

warzywaiowoce

Post #10 Ocena: 0

2010-01-24 16:51:52 (15 lat temu)

warzywaiowoce

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-03-2009

ewamik ja potrafię za jednym posiedzeniem zjeść kurczaczka :D

Mam 182cm wzrostu, ważę ok 85-88kg. Parę za dużo, ale moja mówi że szeroki w barach jestem ;)

Jeśli mogę - to polecam pewne szejki które pije się zamiast posiłku. Zawiera węglowodany, minerały, pierwiastki, i całe mnóstwo innych naturalnych związków bioaktywnych, plus w odpowiedniej ilości białka i węglowodany. Powoduje to że nie obciążamy organizmu zbędnymi kaloriami, tłuszczem itp.
Dla zainteresowanych - priv.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,