MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Od dzis zaczynam sie odchudzac...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

Str 32 z 53

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2010-01-11 09:39:02 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Witam ponownie - i znow na pocatku....sie pochorowalm dosc mocno:-( mialam Water Inection i do tego paskudne przeziebienie - jestem na antybiotykach, ale juz nie mam od 2 dni goraczki, wiec dzis znow w pracy....
Jak chorowalam to nie mialam apetytu wogole a misko zebym cos zjadla dawal mi malo dietetyczne jedzonko - tzn jakis roosek mi zrobil i kisielek i budyn i kakaloko i mleczko z maslem i miodem i cherbatke z cytryna i midkiem, do tego jakies grzanki z maslem czosnkowycm itp - wiec troche poleglam....ale dzis znow zaczynam....mam nadziej ze katar przjedzie juz szybko na dobre bo chce zaczc na powaznie cwiczyc, a z zapacnym nosem to tylko sie mecze szybko...ale znow zaczynam - od poczatku :-(....ale mam zapal:-) mam chcec i motywacje i wiem ze dam rade:-)

AAAA i tu ktos o 6W pisal jak to sie robi - a wiec wedlog rad z kilku forow i terenra z silowni to nie robi sie tak, ze 1ciwczenie - 6razy pozniejd 2. 6 razy itp - ale od 1do6 do jeden Cykl- 6 powtorzen to znaczy powtorzyc caly cykl 6 razy - czyli:
1, 2, 3, 4, 5, 6 i bez przystanku znow to samo i tak 6razy - to dzien pierwszy - i to jest jedna seria......mozna robic tak ze 1 6 razy pozniej 2 6razy - ale ponoc wtedy miesnie sie szybciej mecza i nastawaja na prac jedna partia - a tak to "glupieja" i pracuja jak trzeba.....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-01-11 09:47:52 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

AAA i jeszcze co do Alli - Dziewczyny!!!! czy wy nie rozumiecie ze jesli nie chca sprzedac to nie dlatego ze maja takie widzimisie, bo nie chca zarobic, bo chca zebyscie byly "grube" tylko dla waszego dobra!!! Trzeba sie zastanowic dlaczego nie sprzedaja, te talbetki z tego co czytlam powinny byc na recepte, sa sile i dla osob z duza nadwaga!! czy zrzucenie kilku kg jest wazniejsze od zdrowia?? Zastanowicie sie!!!

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-01-13 09:50:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala902100

Post #4 Ocena: 0

2010-01-13 10:20:16 (15 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

podziwiam bo ja jakos nie moge sie zabrac za to..ciagle tlumacze sobie ze jak karmie piersia to musze jesc:-]:-]choc tak bardzo chcialabym schudnac:-[moze zaczne na basen chodzic jakis sprzet do cwiczen kupie ale jak narazie wszystko to mocy urzedowej nabiera:-]

Do góry stronyOffline

anna69

Post #5 Ocena: 0

2010-01-13 11:03:53 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

ja sie trzymam swoich postanowien - nie mam jakies diety specjalej, rygorystycznej, nie umiem tak, sama mysl mnie zniecheca - ale np na obiad zamiast ziemniakow z slata i kotetem, zrobilam zalatke z feta(taka ala grecka) i do tego zamiast caly kotlet to pol. I sposob mojej mamy jedz na malym talerzu - oszukuje sie zmysl - talez pelen i po zjedzieniu jestes tez pelna...kanaplki jak jem, to z ciemnego pieczywa i - kes i odkladam na talerz, nie trzymac w reku, wziasc spowrotem do reki dopiero jak juz ma sie pusto w buzi - szybciej sie nasycimy:-) zamiast bialego ryzu, brazowy, zamiast ziemniakow do gulaszu kasze. Ale nawt jak ma sie ochote na ziemniak czy biale pieczywo - to zamiast pol taleza to jeden ziemniaczek i zamist 3 kromek jedna....ogolnie jesc ponoc mozna wszytko, tylko z umiarem. Jako przekaski - na szybko, zamiast chipsow czy batona, jakis owoc. Nie jesc chleba do zupy.
Tez wyczytalam ze dobrze jest codziennie rano wypic szkalneke cieplej wody z sokiem z polowy cytryny, naczczo. Ponoc dobrze oczyszca jelita....
Jesc jogurty....do salatek starm sie tez dawac jakies nasiona....
Jak narazie nie odczuwam braku pokarmu, ale dopiero zaczelam....
no i ruch - ja chodze na silownie, robie brzuszki, wczoraj 2h gralam w Wii(dzis reki nie czuje od koszykowki i szermierki:-)), w sobote mam zamiar isc na basen i saune....
nic - ale naprawde nawet jedengo orzeszka nie jesc na 4h przed snem....
pic duzow wody - zadnych slodzonych napi - czyli sokow kupnych, napoi gazowanych, kaw i cherbat - ja pije tylko czerowona i zielona i czasem owocowa jak u kogos jestem....

na deser pozwole sobie tylko w niedzie - maly kawalek czegos slodkiego.....

odstwilam calkiem slone przekaski i jak narazie fast foody takze to bylo najtrudniejsze.....

widzicie ta dieta to nie jaka dieta - bede dawala znac jak mi idze - waga wyjsciowa jak na teraz - a nie wazne - pochwale sie jak uda mi sie cos zgubic:-]

uwazam ze takie podejscie jak moje jest zdrowsze, lepsze i latwiejsze do osiagniecia - jak mowilam nie oczekuje ze zgubie 15kg w miesiac - to moze i rok trwac - ale chce zeby bylo dlugotrwale....tak jadlo sie u mnie w domu rodzinnym - tak bylam nauczona - i sie duzo ruszalam.......i byla szczuplutka....a tu...aj szkoda slow.....

mam nadzieje ze dam rade w moim postanowieniach....i ze zaczna one przynosici jakies efekty....

moze macie jakies uwagi??

Do góry stronyOffline

anuna

Post #6 Ocena: 0

2010-01-13 11:25:33 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Aniu ja tez zaczelam identyczna dieta. Jakos ja nie umialabym sie katowac okreslonymi posilkami i ustanowionymi dietami. To nie dla mnie. Zrobilam tak jak i ty:
ciemny ryz zamiast bialego, kasza zamiast ziemniakow, nic na tluszczu, albo minimalnie, rzucilam cukier, herbaty pije tylko zielone, czerwone i biale. Chleb tylko pelnoziarnisty i to rzadko. Odstawilam wszystkie slodycze, jak mam ochote na cos slodkiego, to robie sobie salatke z owocow. Staram sie jesc duzo salatek, bez majonezu oczywiscie:-Dchoc czasami pokusa jest ogromna...
Zobaczymy ile wytrzymam, zreszta w przyszlym tygodniu jedziemy do Polski, wiec pewnie ani mama ani tesciowa nie pozwola mi sie tak odzywiac, bo i "tak mizernie wyglalam"....
Wszystkim chcacym zrzucic zbedne kilogramy zycze cierpliwosci i wytrwalosci!

Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

anna69

Post #7 Ocena: 0

2010-01-13 11:33:13 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

aaa i alkochol tylko raz w tyg i z umiarem - tu nauczylam sie piwkowac z chipsami przy filamch..........i jakos nie pale!!! od ponad tygodnia - nie to ze ja jakis palacz jestem, ale palialm tak z 20tyg i teraz od zeszlej niedzieli nic, kompeltnie nic.....czyli juz 10dni - choroba pomogla, bo przy bolacym gardle nie uemiem, ale teraz mnie nie ciagnie, zobacze jak to bedzie w weekend ja spotkam sie z przyjacilmi przy malym drinku....ale to nie jest mohe postanowienie, nie wszystko na raz....:-)

Do góry stronyOffline

Electra200869

Post #8 Ocena: 0

2010-01-13 11:36:39 (15 lat temu)

Electra200869

Kobieta

Z nami od: 27-12-2008

Zrzucilam 60kg w ciagu roku - jak? Zamiast 3 "porzadnych" posilkow, jadlam 8-10, tylko kazda porcja byla 1/5 wielkosci, albo mniejsza. Organizm "uczy sie". Jesli jesz 2-3 razy dziennie w duzych ilosciach, organizm zmagazynuje jedzenie w postaci tluszczu jako rezerwe do nastepnego posilku. Jesli jesz czesto i malo - organizm przywyknie do tego i wiedzac, ze za chwile bedzie nastepna porcja - spali to co zjadlas. Z czego zrezygowac? Ja praktycznie nie zrezygnowalam z niczego. Nawet ciacho z kremem, ale pamietaj, ze tylko 1/5 twojej zwyklej porcji. Do tego - ruch. Przede wszystkim chodzenie i bieganie (bieganie spala najwiecej kalorii w porownaniu do wszystkich innych cwiczen). Na poczatku mojego odchudzania nie mialam dostepu do silowni. Biegalam w miejscu przed telewizorem. Ogladajac film. Do tego najprostsze cwiczenia. Pozniej (w polowie drogi do sukcesu) zaczelam chodzic na silownie. Motywacja? Kup sobie drogi ciuch (tylko 1), ale kup go w rozmiarze do ktorego chcesz sie przeksztalcic. Pokaz swojej drugiej polowie i zrobcie zaklad. Kiedy on bedzie zaproszony gdzies na jakies fantastyczne przyjecie (z wyprzedzeniem) i ty po prostu nie moglabys przezyc gdybys nie poszla, on postawi ci warunek: pojdziecie razem, ale tylko kiedy bedziesz ubrana w ten ciuch. Jesli nie - on cie nie zabierze. To powinno cie zmotywowac do schudniecia. Albo mozecie wymyslic inna motywacje. Ja wazylam 120kg (160cm) i w pewnym momencie nie moglam dosiegnac sznurowadel. Moj angielski rozmiar byl 24 - zjechalam do pomiedzy 10-12. Jesli chcesz pogadac na ten temat - daj znac. Odpowiem na wszystkie pytania.
Non omnis moriar

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Electra200869

Post #9 Ocena: 0

2010-01-13 11:38:48 (15 lat temu)

Electra200869

Kobieta

Z nami od: 27-12-2008

PS. Pamietaj, ze efekty sa widoczne po conajmniej 4 tygodniach. Tyle organizm potrzebuje, zeby sie "nauczyc". Nie zniechecaj sie, jesli nie widac od razu.
Non omnis moriar

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Kasia_red

Post #10 Ocena: 0

2010-01-13 11:41:54 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Elektra, piękny wynik, gratuluję :)

Cytat:

2010-01-13 11:25:33, anuna napisał(a):

ciemny ryz zamiast bialego, kasza zamiast ziemniakow, nic na tluszczu, albo minimalnie

Jeśli mogę coś dodać - nie można zupełnie wyeliminować tłuszczu, ponieważ niektóre witaminy rozpuszczają sie tylko w tłuszczu. Dlatego nawet najbardziej restrykcyjne diety przewidują niewielkie ilości np. oliwy z oliwek.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 32 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,