MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Od dzis zaczynam sie odchudzac...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

Str 19 z 53

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

madagaskar3

Post #1 Ocena: 0

2010-01-03 14:43:30 (15 lat temu)

madagaskar3

Posty: 890

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Skąd: berkshire

Cytat:

2010-01-03 14:42:23, londynmartyna napisał(a):
Konina? :-o
Nie, ja Dziękuję...:-?



Dozwolone,a nie nakazane:-]:-o
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-01-03 15:51:23 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2010-01-03 14:42:23, londynmartyna napisał(a):
Konina? :-o
Nie, ja Dziękuję...:-?


trochę jesteś młoda, i szanse że jadłaś konine są niewielkie,
choć jak lubisz kabanosy to bardzo możliwe że nie były to z osła a właśnie z koniny.

Ale powiem ci że swego czasu konina była w polsce tania, bo mało popularna, ale bardzo czesto dodawana do przetworów mięsnych, potem tendencja zrobiła się taka jak na całym świecie, i ceny koniny poszybowały w górę, jedna z największych przetwórni była nie wiem czy jest w Jędrzejowie miedzy Kielcami a Krakowem, prowadził ja teściu mojego kuzyna.
ja miałem przyjemność pierwszy raz jeść koninę w stołówce pracowniczej, byłem zaskoczony jak dobra kiełbasa, dopiero gdy wychodziłem ze stołówki doczytałem że jadłem koninę.

Potem właśnie ta normalność spowodowała ze na stołówkach pojawiły się paskudne brudne świnie a nie czyste konie :)
bo konina to rarytas, zwierze niesamowicie wybredne i czyste.
do tego bardzo chude i zdrowe mięso. a dlatego ze chude to dodaje się je do suchych kiełbas, bo lepsze to niż mielone kości i utwardzacze pochłaniające i konserwujące tłuszcz by mięso wyschło a nie zepsuło się. to te tańsze kabanosy i suche kiełbaski ... no i parówki :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

londynmartyna

Post #3 Ocena: 0

2010-01-03 16:01:20 (15 lat temu)

londynmartyna

Posty: 108

Kobieta

Z nami od: 16-12-2009

Skąd: londyn

Cytat:

2010-01-03 15:51:23, krakn napisał(a):
Cytat:



trochę jesteś młoda, i szanse że jadłaś konine są niewielkie,
choć jak lubisz kabanosy to bardzo możliwe że nie były to z osła a właśnie z koniny.



Zmiłuj się Krakn -ja świadomie nie chciałabym spróbować koniny!
Zawsze czytam na opakowaniu,co to jest, ale masz rację: coś się mogło "trafić" :-o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

londynmartyna

Post #4 Ocena: 0

2010-01-03 16:04:15 (15 lat temu)

londynmartyna

Posty: 108

Kobieta

Z nami od: 16-12-2009

Skąd: londyn

Ogólnie,to ja najbardziej drób lubię.I tam,gdzie mogę np. cielęcinę czy wieprzowinkę zastąpić drobiem- to bardzo chętnie :-)

Może kiedyś spróbuję i koniny,ale póki co zostaję przy indyku ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-01-03 18:43:57 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Nie przejmuj się gdybyś wiedziała co jadasz w tych wyrobach z "drobiu" to byś wolała jednak rąbankę z konia przynajmniej czysty kawałek mięsa a nie tzw świnia z korytem czy pies z budą zmielony.
mnie zawsze masz napisane wszystkie składniki, wystarczy ze napiszą wypełniacze albo podobnie.
i mogą walić mąkę albo skóry itd

Mieso konia jest bardzo suche, ale bardzo smaczne, nawet polędwica cielęca nie jest tak pyszna jak właśnie końska, z tego zrobić polskiego tatara czy włoskiego carpaccio (sory tu nie jestem pewien pisowni ale chodzi o surową polędwice z sałatką freeze )

Jest różnica w przygotowaniu mięsa, miedzy tymi daniami, w Polsce mięso się po prostu mieli, a we włoskim carpaccioh, rozbija się podd folją i zeskrobuje mięso, a wszystkie najdrobniejsze włókna, siegna itp zostawia.
Wg mnie konina jest najsmaczniejszym mięsem i jedynie co może go przewyższyć, to wręcz galaretowate mięso z przednich łap niedziwedzia, ale po taki specyfik to trzeba się udać na daleką syberie i mieć dużo szczęścia :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

anetka_sweet

Post #6 Ocena: 0

2010-01-03 19:06:57 (15 lat temu)

anetka_sweet

Posty: 3321

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Skąd: Shepton Mallet

no i minal prawie 3 juz dzien mojej diety.dzis juz calkiem latwo poszlo.najadalam sie tymio porcjami i nie czulam glodu prawie do kolejnego posilku.na kolacje mialam 2 jaja gotowane,plaster szynki i salate i najadlam sie baardzo:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

madagaskar3

Post #7 Ocena: 0

2010-01-03 19:13:12 (15 lat temu)

madagaskar3

Posty: 890

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Skąd: berkshire

Ja tez jaja jadlam.Lososia wedzonego i piers z kurczaka.Na razie proteinki tylko,bo warzyw jeszcze nie moge:)
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2010-01-03 21:18:23 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-01-03 21:27:14 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

dieta ryżowa jest bardzo dobra ale trochę na oczy się rzuca
i to widać już po kilku miesiącach spożywania

wiec powtarzam bez przesady! :)

Cytat:

2010-01-03 19:13:12, madagaskar3 napisał(a):
Ja tez jaja jadlam.Lososia wedzonego i piers z kurczaka.Na razie proteinki tylko,bo warzyw jeszcze nie moge:)

a na poważnie to ja bym uważał z tymi kurczakami, przecież one są na szprycowane hormonami jak budzian i gołota razem wzięci,
może lepiej polędwica wołowa?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #10 Ocena: 0

2010-01-03 21:50:14 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 19 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,