od dziecka mi nie smakowalo-ot cala filozofia
(jakies kotlety mielone pamietam z czasow komuny-paskudztwo)
czyli ze tego kurczaka mozna jesc paluchami?
Str 2 z 3 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2009-03-27 12:04:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
tu nie ma za co podziwiac-
od dziecka mi nie smakowalo-ot cala filozofia (jakies kotlety mielone pamietam z czasow komuny-paskudztwo) czyli ze tego kurczaka mozna jesc paluchami? Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
phombre | Post #2 Ocena: 0 2009-03-27 12:04:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2008 Skąd: Manchester |
Lubię ziarna... Sfermentowane. To doskonale wpływa na trawienie i apetyt. Zawsze po paru kuflach sfermentowanego jęczmienia mam apetyt na tatara. Tatar z cebulką to wersja wegetarjańska? Czy to już czysty weganizm?
Oto moje zasady. Jeśli wam się nie podobają, to mam też inne...
|
Post #3 Ocena: 0 2009-03-27 12:37:15 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
yanovitz | Post #4 Ocena: 0 2009-03-27 13:11:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Cytat: 2009-03-27 12:04:20, galadriel napisał(a): tu nie ma za co podziwiac- od dziecka mi nie smakowalo-ot cala filozofia (jakies kotlety mielone pamietam z czasow komuny-paskudztwo) czyli ze tego kurczaka mozna jesc paluchami? No mozna... a czemu pytasz skoro i tak kurczakow nie jadasz? Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
Post #5 Ocena: 0 2009-03-27 13:37:17 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2009-03-28 11:42:20 (16 lat temu) |
Cytat: czyli ze tego kurczaka mozna jesc paluchami? No mozna... a czemu pytasz skoro i tak kurczakow nie jadasz? ano Korba 102 (autor tematu)sie awanturowal ze polacy nie jedza palcami... dzieki tez severance za kulinarny s-v [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-03-2009 11:44 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Snowflake | Post #7 Ocena: 0 2009-03-28 13:04:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2009 Skąd: Londek |
Bez miesa to ja bym sie pociol..
Probowalem i wytrzymalem pare dni ale mnie nosilo.. Z warzy to najlepiej stek z dodatkiem surowki z kurczaka zmieszanego ze swinia a na przystawke gulasz ![]() A na powaznie to oczywiscie ludzie sa omnivores wszystkozerni ale mysle ze kazdy indywidualny osobnik ma inne potrzeby..jeden przezyje na trawie a inny nie. Veritas.
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2009-03-28 13:29:35 (16 lat temu) |
o ile pamietam ,,zbuntowalam sie,,i skutecznie przestalam jesc mieso jak mialam chyba 13,14 lat(cos kolo tego)-tak wiec roza644 wydaje mi sie to bardzo dziwne ze szkola oferuje tylko diete wegetarianska dzieciom ponizej 11roku zycia
(przypomniala mi sie ta scena z filmu abaut boys w ktorej dziecko pyta mame;a czy ty mnie pytalas czy chce byc wegetarianinem?) ok ja sie zgadzam ze owszem ,/drapiezca /czlowiek jest miesozerny,no ale jak mu mieso nie smakuje (ja na ten przyklad)to ma wolny wybor ale to jeszcze nic; ,zwykle miesozercy wybaczaja mi ten defekt-wegetarianizm-(tlumacza to sobie zapewne jakims stopniem niepoczytalnosci umyslowej) bardzo trudno natomiast wszelkiego pokroju rodakom zrozumiec ze rowniez nie pije alkoholu powod ten sam; nie smakuje mi-,no nie lubie i koniec kropka ,nie bede sie zmuszac powinniscie kiedys zobaczyc wyraz twarzy takiej osoby ktora wlasnie uslyszala ze ktos nie pije;ja juz nie raz sie czulam winna jakbym conajmniej tym faktem kogos obrazila... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2009-03-28 13:40:18 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
roza644- zapewne szkola musi miec jakies zasady z stosunku do dzieci z innymi wymogami zywienia, poprostu zapytaj.
A w szkole dziecko bedzie jadlo tylko jeden posilek, lunch, wiec nic nie przeszkadza w domu podawac mieso. A co do tylko wegetarianskiej opcji w szkole, przynajmniej tym sposobem w diete wciasna sie czasem przez dzieci malo lubiane warzywa, na zasadzie: jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. A jesli dziecko nie toleruje pewnych warzyw, to zglos to w szkole. [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 28-03-2009 13:40 ]
Ada
|
Post #10 Ocena: 0 2009-03-28 14:13:31 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|