MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

Str 6 z 33

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2021-04-09 10:02:14 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dlaczego bedziemy musieli?
Bo wyrobi sie przyzwolenie spoleczne,a w dalszej perespektywie szczucie jednych na drugich?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Blamestorm

Post #2 Ocena: 0

2021-04-09 10:05:39 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-09 09:59:26, gosian napisał(a):
Karjo, ale prędzej czy później wszyscy będziemy musieli się zaszczepić. Chyba że masz poważne przeciwskazania typu alergia czy wstrząs po szczepieniu. Brutalna prawda.
Osobiście będę odwlekać ten moment na ile się da, ale potem trzeba będzie wybrać mniejsze zło... Czyli jedną z kilku szczepionek.
Co do dzieci w UK. Czytałam, że rodzice, którzy nie chcą dać zgody na szczepienie, mogą być częściowo pozbawieni praw rodzicielskich. I co wtedy?

Gosian mozesz dodac linka do tych sensacyjnych wiadomosci ze bedzie sie rodzicom odbierac prawa rodzicielskie? Ja jestem absolutnie za szczepienieniami, ale tez za wyborem.

Tylko nie pisz ze gdzies czytalas I nie pamietasz, poszukaj prosze, jak sie rzuca taka bombe, to jednak lepiej poprzec to zrodlem.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2021-04-09 10:07:13 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Nie dlatego. Dlatego, że nie wyjedziesz po za UK. Dlatego, że jak ktoś już tu pisał możesz nie iść do sklepu, a może dlatego że pracodawca będzie miał taki warunek itd itp. Sposobów znajdą wiele
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2021-04-09 10:10:03 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Dowolnosc procedur, zmiany na biezaco:
'Francuska agencja rządowa ds. zdrowia (HAS) ma dzisiaj wydać zalecenie, aby osobom, które otrzymały już pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca i mają mniej niż 55 lat, jako drugą dawkę podać szczepionkę Pfizer/BioNTech albo Moderny - podaje Reuters.'

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2021-04-09 10:19:37 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Ja jestem przeciwko obowiązkowym szczepieniom. Każdy powinien mieć wybór. Nie wiem czy szczepionka pomaga czy szkodzi. To się dopiero okaże za jakiś czas. Pewnie ta szczepionka uodparnia, łagodzi objawy grypy ale czy będzie miała skutki uboczne? Pożyjemy zobaczymy. Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy zaszczepili się jeśli daje im to wewnętrzny spokój, bezpieczeństwo. Nie mogę patrzeć co robią rządy, dlaczego narody są zniewalane. Ja podpisałem petycje przeciwko obowiązkowym szczepieniom czy też wprowadzeniu paszportów covidowych. Niestety nic to nie daje.
Właściciele klubów piłkarskich chcą jak najszybciej wprowadzić paszporty covidowe, by zapełnić trybuny stadionów. Myślicie, że w trosce o zdrowie kibiców czy w trosce o swoje dochody?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2021-04-09 10:29:12 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie mamy zadnej pewnosci, ze cokolwiek daje in plus.
Na razie zachowuje sie jak inne szczepienia, czyli chwilowo powoduje oslabienie organizmu, zaburzenie rownowagi i podatnosc na zachorowania.
Inna rzecza sa liczne nopy w wyniku gwaltownej reakcji na skladniki i sposob wprowadzenia do organizmu preparatow, ktore sie pojawiaja tu i teraz i kolejne, ktore moga wychodzic w dluzszym okresie czasu.

Ilu zaszczepionych dostaje info, zeby przynajmniej przez pierwsze dni dac odpoczac organizmowi, unikac narazenia na infekcje, unikac skupisk ludzkich?

Jak wlasciciele odczuja brak zainteresowania ludzi z racji wprowadzonych przez siebie obostrzen, to zmienia polityke.
Znow, klania sie dzialanie oddolne przez portfel.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #7 Ocena: 0

2021-04-09 10:33:35 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-09 10:29:12, karjo1 napisał(a):

Ilu zaszczepionych dostaje info, zeby przynajmniej przez pierwsze dni dac odpoczac organizmowi, unikac narazenia na infekcje, unikac skupisk ludzkich?

Wszyscy. Przez 21 dni.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2021-04-09 10:41:12 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Ciekawe, bo u nas w pracy narracja jest taka, ze szczepienie i wracamy do zadan.
W Pl podobnie.
Ba, wiekszosc bardzo zainteresowanych zaszczepieniem jest przekonana, ze wreszcie bedzie mozna swobodnie sie spotykac, biegac po sklepach, funkcjonowac na pelnych obrotach.
Szczegolnie ludzie starsi sa tego spragnieni.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2021-04-09 11:00:16 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@ sqlserver napisał bardzo mądrze w poprzednim wpisie co do kampanii dyskredytowania preparatu AZ. Brawo za celną uwagę i merytoryczne uzasadnienie.

Skala negatywnego przekazu we wszystkich mediach w Europie skłania mnie również do zastanowienia się, na ile chodzi o rzeczywiste bezpieczeństwo pacjentów, rzeczywistą skuteczność preparatu, a na ile rzecz dotyczy dochodów wielkich koncernów farmaceutycznych. Astra to preparat z brytyjskim rodowodem – i kapitałem również.

Pfizer-BioNTech, to szczepionka koncernu, którego współproducentem jest niemiecka kompania... BioNTech. Dziwnym trafem ten fakt się pomija celowo, bo w nazewnictwie po prostu stosuje się skrót… Pfizer. Zrozumiałe dla skrótów prasowych, jeżeli artykuł jest rozwinięty i we wstępie podaje się pełną nazwę preparatu. Dla mnie, to przemyślana manipulacja, bo to niemiecki kapitał Pfizera może być powodem kłopotów Astry. Nie zaś medyczne niedoskonałości szczepionki z UK.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #10 Ocena: 0

2021-04-09 12:05:28 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-09 10:33:35, Blamestorm napisał(a):
Cytat:

2021-04-09 10:29:12, karjo1 napisał(a):

Wszyscy. Przez 21 dni.

Ja pierwsze słyszę....od Was .
Dzięki

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,