MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

Str 4 z 33

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2021-04-08 20:29:40 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Problem polega na tym, ze mamy kilkanascie oficjalnie uznanych zejsc.
W innym watku przytaczalam badania niemieckiego instytutu, gdzie odsetek ciezkich powiklan wynosi 1 na 3 tys.
Ze swojej strony napisze tylko, ze same zejscie nie jest najgorsze.
Zycie ze skutkami, to jest dopiero problem.
A kopanie sie z koniem, czyli proby udowodnienia, kiedy oficjalnie mamy powiedziane, ze jest to eksperyment medyczny...

Przy okazji, czy w UK tez nalezy podpisac oswiadczenie, ze jest sie swiadomym mozliwych skutkow ubocznych procedury?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Blamestorm

Post #2 Ocena: 0

2021-04-08 20:45:25 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Nie pamietam zebym cos podpisywala Karjo
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-04-08 20:52:16 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

"Zaszczepiłem się 3 miesiące temu, żyję nic mi nie jest!"

"It can take many years for a vaccine to pass through all the stages described below. In the case of the MenB vaccine, for example, it took 15 years from the first idea to the vaccine being licensed for use. These are some of the stages a vaccine will have gone through before use: Reviewing what has been done before."

"Even though the coronavirus vaccines were developed more quickly than other vaccines in the past, they have been carefully tested and continue to be monitored."

Czytamy raz jeszcze - continue to be monitored a wiec trwa masowy test.

Czas standardowej szczepionki to 3-5 lat, od idea do gotowego produktu. Z czego wiekszość to badanie skutków ubocznych bo nie ma czegoś takiego "ochotnik otrzymał szczepionkę 12 dni temu i mial lekkie osłabienie a wiec dopuszczamy do zaaplikowania 40mln ludzi". Jak ktoś nie rozumie czemu badania nad bezpieczeństwem trwaja tak długo to musi zrobić lekki risercz.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2021-04-08 20:57:57 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

"Zaszczepiłem się 3 miesiące temu, żyję nic mi nie jest!"

Taa..fajny argument. Ja sie nie zasczepilam i tez zyje..to osiagniecie w tych czasach?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-04-08 22:03:36 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

W Pl chetni na szczepienie podpisuja zgode.
Wygodne rozwiazanie, w razie powiklan to sami sobie zazyczyli dobrowolnego medykamentu?

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2021-04-08 22:50:08 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Wilki2, znalazłam w necie coś takiego

... Zgodnie z tabelką "HLN", koszt szczepionki: AZ to 1,78 euro, J&J - 8,50 dolara, Sanofi/GSK - 7,56 euro, CureVac - 10 euro, Pfizer/BioNTech - 12 euro, a Moderna - 18 dolarów....

Ale jakiś czas temu widziałam artykuł za ile UK kupuje i były to ceny od £15 do £22 lub £25 nie pamiętam dokładnie. Ale moderna była najdroższa.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-04-08 22:59:30 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Ważne. Czy w przypadku tych szczepionek o wysokim rygorze temperaturowym są to ceny loco magazyn producenta, czy magazyn kupującego?
Czy specjalne kontenery termiczne wkalkulowane są w cenę szczepionki?
Bo w rzeczywistości może się okazać, że cena jest znacznie wyższa.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

malben1

Post #8 Ocena: 0

2021-04-08 23:00:25 (4 lata temu)

malben1

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2021-04-08 19:59:43, Wilki2 napisał(a):
Cytat:

2021-04-08 08:25:26, sqlserver napisał(a):

Nie można tez zapominać ze astra jest 10 razy tańsza od od innych i pochodzi z rynku krajowego a to daje wewnętrzną pewność ze środek jest wysokiej jakości

Gdzie mona znaleźć informacje dotyczące kosztów szczepionek bo to 10 razy wygląda na bardzo naciągane. Mowa była na początku szczepień o przechowywaniu i transporcie gdzie szczepionki mRNA wymagały temp -80 co generowało dodatkowe wysokie koszta. Szczepionka AZ nie potrzebuje takich niskich temperatur więc automatycznie staje się tańsza. ...

Amerykanskie zrodla podaja:
AZ - $4
Pf - $20
czyli 1/5
Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-04-08 23:10:39 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Obrazek

Ceny są bardzo różne, bo w większości są objęte klauzula poufności, różne krsje płaca rożna cenę a nawet kolejne transze maja inna cenę

AZ od początku deklaruje ze jest finansowana przez filantropów, rząd i organizacje nonprofit i cena produktu jest tak skalkulowana żeby pokryć koszty produkcji bez nastawienia na zysk, inne to koncerny które rozliczają się z udziałowcami, cholera wie ile w tym prawdy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #10 Ocena: 0

2021-04-09 00:44:04 (4 lata temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2021-04-08 23:10:39, sqlserver napisał(a):
Obrazek

Ceny są bardzo różne, bo w większości są objęte klauzula poufności, różne krsje płaca rożna cenę a nawet kolejne transze maja inna cenę

AZ od początku deklaruje ze jest finansowana przez filantropów, rząd i organizacje nonprofit i cena produktu jest tak skalkulowana żeby pokryć koszty produkcji bez nastawienia na zysk, inne to koncerny które rozliczają się z udziałowcami, cholera wie ile w tym prawdy

Czyli dalej nic nie wiadomo bo końcową cenę może generować wysoki koszt transportu i przechowywania.
Dane z tabelki są też mocno manipulujące odbiorcą . AZ skuteczność 62-90 a inne szczepionki skuteczność w punkt 95 i 94 :-].
Dla mnie to niestety wciąż wygląda na rozgrywki producentów w walce o zamówienia.
Nie żebym był jakimś fanem brytyjskich wynalazków i naukowców (wręcz przeciwnie). Staram się na chłodno i bez emocji ogarnąć całe to zamieszanie bo sam w to wdepnąłem podejmując jakieś moje osobiste wybory.

[ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 09-04-2021 00:51 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,