MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DannyyD

Post #1 Ocena: 0

2020-12-04 12:36:06 (4 lata temu)

DannyyD

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2020

Witam, od paru miesiecy mam jakas infekcje, lekarze w uk daha zle antybiotyki a specjalisci zamiast zaczac zrobic podstawowr badania to wymyslaja cuda ktore nie byly potrzebne przy okazji spiewajac 2k funtow. W koncu pojechalem do polski i przeszedłem juz 2 terapie niestety potrzebme sa jeszcze z dwie , zawsze wracam z polski jak lekoman bo mam okolo 10+ opakowan lekow, w wiekszosci bakteriobojcze i na suple regeneracje nerek. Niestety wykorzystslem caly urlop pokrywajac okres kwarantanny itp po porzednich wyjazdach , GP w UK chca mnie zabic a specjalisci zamiast badac przez Covid mowia ze moga zrobic teleporade. Czy ktos wysylal kiedykolwiek leki na recepte do UK ? Jest jakikolwiek sposob ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #2 Ocena: 0

2020-12-04 12:46:27 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Normalnie, kurierem. Niby maja w regulaminie , ze nie biora lekow ale nigdy nie mialam problemow. Czy szly na te na recepte czy odzywki, suplementy. Nigdy tylko chyba nie szlo nic w zastrzykach pakowanych jednorazowo w strzykawkach z igla, chociaz ampulki jak najbardziej. W opisie przesylki zazwyczaj witaminy wpisywalismy, zreszta dopoki ne przesyla sie czegos co jest nie dozwolone w UK nie ma klopotu.
Poza tym jest tu polska apteka internetowa, tam mozna zrealizowac recepte z PL i lek ci normalnie wysla.

Do góry stronyOnline

DannyyD

Post #3 Ocena: 0

2020-12-04 12:50:36 (4 lata temu)

DannyyD

Mężczyzna

No wlasnie to same tabletki , niektore leki sa w UK a niektorych nie ma w UK do kupna ale z tego co widze to zabronione tylko jest w USA. Co do kiriera dzwonilem teraz powiedzial zeby zrobic paczkę i normalnie wyslac tylko wrzucic recepte do srodka . Co do tej apteki, moge prosic o linka ? Szukalem czegos takiego moze okaze sie ze obejdzie się bez robienia paczek

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2020-12-04 12:55:36 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

www.nasza-apteka.co.uk.
sprawdz czy stamtad ci nie wysla, ale te leki i tak pewnie bada szly z PL wiec zwykly kurier bedzie tanszy.

Do góry stronyOnline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2020-12-04 13:00:21 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

A i jeszcze- tu mozesz zrealizowac recepte polska, tylko musi odpowiedni byc druk, nie pamietam niesty jaki ale pani kazdej aptece Ci powie.
Ja pare lat temu w UK kupowalam bardzo drogie leki znajomej bo te akurat byly 4x tansze tutaj. Tylko o ile pamietam recepta byla na mnie wystawiona. Ale to i tak dla ciebie leki.

Do góry stronyOnline

Misia13

Post #6 Ocena: 0

2020-12-04 13:03:51 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

Nie mozna wystawiac recepty dla kogos innego.... to nielegalne.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2020-12-04 13:19:05 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Kilka lat temu wystawianie recept na kogoś innego było częste. Teraz lekarze się boją, ale to zależy też na co te leki.
Bratu też rodzice wysyłają kurierem, pocztą i nigdy nie było problemu.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

DannyyD

Post #8 Ocena: 0

2020-12-04 13:20:08 (4 lata temu)

DannyyD

Mężczyzna

Dzieki Dominikana! Aczkolwiek nasza apteka juz chyba nie dziala

[ Ostatnio edytowany przez: DannyyD 04-12-2020 13:22 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2020-12-04 13:35:35 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Zobacz: aptekaleki.co.uk- ten link dziala

Misia, ja nigdzie nie pisalam, ze wystawianie lekow na kogos jest legalne :) natomiast wtedy akurat roznica finansowa byla ogromna- w PL ten lek kosztowal 2tys zl za tydzien kuracjii a tu 100f. Zreszta ciekawostka bo to byl ten sam lek, pod ta sama nazwa, sprowadzany i przez UK i przez PL z tego samego zrodla...skad taka roznica w cenie do dzis nie wiem.

Co do wystawiania recept na kogos innego- teraz lekarz musi miec po prostu na kogo wystawic. Nie moze juz jednak zapisac hormonow na podtrzymanie ciazy na pana kt ma 95lat :)jeszcze 15 lat temu nie bylo nad tym zadnej kontroli. No I tu chodzi glownie o leki gdzie sa ulgi dla okreslonych grup, na pelnoplatne tak bardzo nie zwracaja uwagi.. I jeszcze jest pare innych przepisow, utrudniajacych zycie lekarzom bez praktyki prywatnej ale wszystko jest dla ludzi :)

Do góry stronyOnline

Misia13

Post #10 Ocena: 0

2020-12-04 13:56:13 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

Ja tak tylko napisalam, bo nie chce by ktos wkopal sie w klopoty.....

Nie wiadomo rowniez jak beda "trzepac" od nowego roku.

Dannyy... jak bedziesz cos wysylac, czy przewozic to tylko w originalnym opakowaniu.... I zrecepta lub zdjecie recepty, gdzie jest pieczatka, podpis i numer telefonu do potwierdzenia recepty.... Tak gdyby ktos sie uparl by sprawdzac.

.

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 04-12-2020 14:20 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,