2) mówisz o jednej (JEDNEJ!) osobie która m.in. przy okazji podawania tego leku zmarła?
Nie zartuj - wiesz ile rocznie umiera ludzi po przedawkowaniu paracetamolu?
ja WIEM, ze to m. in działa i tyle
Str 4 z 4 |
|
---|---|
adamdrang | Post #1 Ocena: 0 2019-05-25 19:43:38 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2013 Skąd: Norfolk |
1) w UK tego dozylnie nie podadzą na NHS, moze prywatne kliniki.
2) mówisz o jednej (JEDNEJ!) osobie która m.in. przy okazji podawania tego leku zmarła? Nie zartuj - wiesz ile rocznie umiera ludzi po przedawkowaniu paracetamolu? ja WIEM, ze to m. in działa i tyle "trzebać nam było szukać nowego wroga jak tu pod bokiem znalazł się stary?"
|
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2019-05-25 20:57:57 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-25 19:43:38, adamdrang napisał(a): 1) w UK tego dozylnie nie podadzą na NHS, moze prywatne kliniki. 2) mówisz o jednej (JEDNEJ!) osobie która m.in. przy okazji podawania tego leku zmarła? Nie zartuj - wiesz ile rocznie umiera ludzi po przedawkowaniu paracetamolu? ja WIEM, ze to m. in działa i tyle Ale o ktorej jednej? Zajrzalam do gugla i czytam o smierci podobno w Irlandii w 1965, w Stanach w 1994, o zanurzaniu szczurow w 100% DMSO ktore w wiekszosci, bo 13 z 14, zmarly w ciagu pierwszych 24 godzin po zanurzeniu itd. Ja osobiscie wolalabym nie probowac osobiscie, bo nie mam dobrych oczu, a kontrowersje podobno wzbudzil tez fakt ze u zwierzat stwierdzono zmiany w soczewkach ocznych po duzych dawkach, a ludzie po zwyklych dawkach niektorzy skarzyli sie na lzawosc, zaburzenia peryferyjne i ostrosci widzenia. Ja wierze ze jednorazowo moze dzialac ale gdy ktos ma artretyzm to raczej trzeba by stale. No i najgorsze to kwestia interakcji z innymi lekami bo wiekszosc starszych osob potrzebuje innych lekarstw. Jasne, jak komus pomaga i nie szkodzi to super. Kazdy jest inny. |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2019-05-26 09:53:13 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
1.W NHS podanie dozylne jest jednym ze sposobow terapii.
2.Mowie, ze zdrowy rozsadek sie przydaje. A preparat byl uzywany i przebadany glownie przy uzyciu powierzchniowym. Jesli ktos ma ochote eksperymentowac, wolna wola. Mam na mysli, ze 'specjalistyczne kliniki', jak to nazwales, dysponuja 'specjalistami' nieznanego pochodzenia i wiedzy. Przedawkowanie kazdego leku jest niewskazane. PannaZG, nie przesadzajmy. Nie ma co sie odwolywac do bezsensownych eksperymentow. Nie da sie uzyskac 100% roztworu, nikt nie proponuje uzycia silnych stezen ani uzycia innego niz powierzchniowe (omijajac sluzowke), poza pewnymi procedurami klinicznymi. DMSO ulatwia przenikanie innych substancji przez powloki skorne, dziala miejscowo. W przypadku problemow stawowych na razie z relacji jest to uzycie przez kilka tygodni. Na 1 stronie podalam link z odniesieniem do zrodel medycznych, dla zainteresowanych jest duzo informacji ogolnie dostepnych. |
adamdrang | Post #4 Ocena: 0 2019-05-26 23:18:27 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2013 Skąd: Norfolk |
"Zajrzalam do gugla i czytam o smierci podobno w Irlandii w 1965, w Stanach w 1994, o zanurzaniu szczurow w 100% DMSO ktore w wiekszosci, bo 13 z 14, zmarly w ciagu pierwszych 24 godzin po zanurzeniu itd."
Dobre! 1 osoba w Irlandii, jedna w USA, zanurzanie...... W USA z powodu przedawkowania paracetamolów itp umiera rocznie ponad 15000 ludzi. (piętnaście tysięcy). OK, niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Ja znam osoby które stosują/stosowały to doustnie, doocznie i dożylnie (wiadomo,że w klinice przez doswiadczony personel) sam stosuje i tyle dla mnie w temacie. ale każdy ma swój rozum i osąd i sam za siebie odpowiada. Duzo zdrowia, przy okazji "trzebać nam było szukać nowego wroga jak tu pod bokiem znalazł się stary?"
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2019-11-03 19:23:02 (6 lat temu) |
Odswieze watek.
Cos sie zadzialo z kregoslupem i rwa kulszowa niefajnego, bolesne jak... Zapomnialam o DMSO w szafce i dopiero w piatek wyciagnelam, zrobilam roztwor. Przy okazji Polowek sie przyznal z bolem plecow po godzinach przed monitorem. W efekcie po pierwszej dawce przestalo nas bolec, latwiej bylo sie ruszac. Polowek z duza rezerwa podchodzil do tematu, smial sie, ze placebo. Zaskoczylo go tylko wrazenie klucia jakby wiele igiel wbitych, cieplo i lekkie pieczenie. Przy kolejnej dawce pozostalo tylko uczucie ciepla. Za to mozna sie swobodnie ruszac, bolesnosc poszla w dal. |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2019-11-03 22:26:18 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ciekawe czy to zadziala na artretyzm? Tu czasem mi tak sztywnieja stawy jakbym miala 80 lat conajmniej, a w innym klimacie (na Ibizie) ani razu nic nie poczulam ani w kolanach ani w lokciach. Moze ta magiczna mikstura pomoze?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Polkazagranica | Post #7 Ocena: 0 2019-12-29 09:25:06 (5 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2019 Skąd: Evesham |
Bardzo ciekawy temat, ogólnie jestem za naturalnym leczeniem jeśli dziala i nie szkodzi.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2020-02-26 23:34:27 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z innego watku:
Cytat: 2020-02-22 12:11:20, niebieskieucho napisał(a): przynajmniej moim zdaniem 1. D M S O Każdy Powinien Znać!!!! Bardzo ważny film UDOSTEPNIJ GO!!! 2. M S M cudowny proszek!!! stawy toksyny http://www.youtube.com/v/zDXVUwDZtz4 [ Ostatnio edytowany przez: <i>niebieskieucho</i> 22-02-2020 12:11 ]
Ada
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2022-11-27 19:29:48 (2 lata temu) |
Odswieze stary temat.
Tym razem testowany 70% roztwor z sola fizjologiczna. I po raz kolejny dosc szybko podratowany stary uraz. W ramach porad lekarskich, mimo opuchlizny i problemow z chodzeniem, lokalny szpital i gp nie widza problemu czy potrzeby diagnostyki. Polski lekarz z kolei panikuje i prognozuje przyszly zabieg. Do wyboru, do koloru. PS. Znajomy zaszalal, testowal pijac (stezenia nie pamietam, zaczynal z czystym preparatem, po czym zmniejszal zawartosc). Byl pod wrazeniem, na plus. Moim zdaniem jednak uzycie zewnetrzne preferowane. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 27-11-2022 19:33 ] |
kik1976 | Post #10 Ocena: 0 2022-11-29 14:13:30 (2 lata temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-874/dimethylsulfoxide-dmso
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|